בעד ונגד עתודה

Vampira

New member
בעד ונגד עתודה

שלום אני כרגע שוקלת האם ללכת לעתודה... יש לי ציונים ממש טובים בבית ספר ריאלי מצויין ופסיכומטרי שהלך טוב (עוד אין ציון אבל לפי הערכה ראשונית זה מעל 700) ואני מעוניינת בלימודי אווירונאוטיקה בטכניון. עכשיו השאלה שלי היא האם כדאי לי ללכת, כי קיבלתי מנילה ויש שם תפקידים ממש לא רעים ואפילו תפקיד שרציתי (פקחית טיסה) אני פשוט לא בטוחה מה היתרונות של זה ומה החסרונות... (דרך אגב, זה שלא קיבלתי טפסים בדואר, לא אומר שאני לא מתאימה, נכון?) תודה

פלטרון

New member
לא תאמיני ....

כבר עברו יומיים , אולי 3 , מאז הפעם האחרונה שמישהו/מישהי שאלו שאלה דומה. " עתודה - כדאי או לא ? " יש בארכיון של הפורום מל ל ל א מלא מלא מלא מידע וויכוחים בנושא. כמו שאת רואה - יש ויכוחים, כי זה בעיקר עניין של דיעה. ממש בא לך לדעת יותר - תתחילי לדפדף בארכיון. פלטרון

Frozen Lips

New member
תודה רבה

תודה רבה על הקישורים - קראתי אני עדיין לא בטוחה אבל תודה (אני זאת Vampira)

פלטרון

New member
הקישורים היו כדי להראות שיש מספיק

מה למצוא בארכיון . אז אולי לא הבנת אותי נכון - אם את באמת רוצה למצוא מספיק סיבות, ודיון עמוק שעוסק בהן , בעד ונגד עתודה - הארכיון זה הכתובת . הנה כמה .. וממש ממש בקצרה : בעד --- 1. יש מענק של 5,000 ש"ח לכל סמסטר . 2. לא קוראים למילואים בזמן הלימודים ( עוד מעט זה יהיה רלוונטי גם לבנות ) 3. לא מבזבזים 2-3 שנים חסרות משמעות בצבא . השירות הוא במקצוע. 4. מתעסקים עם הטופ של הטכנולוגיה בארץ. יש תחומים שבהם הצבא מקדים את השוק האזרחי בהרבה מאוד (לטענתם ) 5. משתחררים עם נסיון 6. ויש הטוענים גם ...אחרי השיחרור עתודאי = כבוד ומוניטין. נגד --- ** אני מודה שפה קל לי יותר להסביר ..
** 1. בא לך להשתחרר בעוד 9 שנים ( במקום 2 ) ? 2. יש בעייתיות עם השיבותים . לא תמיד מה שנחשב במקצוע הוא באמת במקצוע. 3. כנ"ל לגבי הטופ של הטכנולוגיה . יש כאלו שמקבלים תפקיד שטח - לא בדיוק טופ של טכנולוגיה . יש כאלו שתפקידם הוא להכין מצגות power-point 4. הרבה עתודאים מתחרטים על החתימה על הקבע - בעייה שלהם ! 5. הנסיון הצבאי הוא ברוב המקרים לא במחקר ולא בפיתוח. 6. לעיתים בגיל 18 לא בטוחים מה רוצים ללמוד. ואז , אפילו במהלך הלימודים, הדיעה משתנה. את העתודה שה לא ממש מעניין. יאללה - קיבלת על חשבון פלטרון פתיחה טובה לדרך - עכשיו , ליותר מידע .... לארכיון . פלטרון

Frozen Lips

New member
מגורים

ושאלה כזאת - אני מתעניינת באווירונאוטיקה בטכניון, ואני גרה במרכז - על חשבון מי יהיו המגורים?

יוסי99

New member
על חשבון הברון

רצוי שתבדקי מה את יודעת על תכנית העתודה, ואולי תקראי קצת בארכיון באמת. כל מה שלא כלול בתוכנית, שעיקריה מנויים להלן, הוא לא חלק מהדיל: -דחיית שירות עבור לימודים במקצוע מאושר -מענק לימודים בגובה 10K כל שנה -חתימה על 3 שנים קבע -שירות (ברגיל) כקצין המועסק במקצוע שלמד -קיצור פז"מ לדרגת סגן מייד אחרי קורס קצינים, ולא דרגת סג"מ. +אפשרות (בד"כ זה לא קורה) לשרת כקצין מקצועי ללא קורס קצינים. יש סיבה מיוחדת שחשבת שבגללה הצבא ירצה להתנדב לשלם לך עוד כסף?

יודגש כי פלטורן מדבר על עתודאים

הלומדים מקצועות מתחום ההנדסה והמדעים המדוייקים.

למעלה