בעד ונגד דאצ'יה

בעד ונגד דאצ'יה

מבקשת דעות בעד ונגד דצ'יה stepway.
כל מה שיש לכם בלב אקרא ובעזרתכם
אחליט.
הרכב לזוג מתבגרים עם 2 כיסאות מאחור לנכדים
15000 ק"מ בשנה.

enigo

New member
איזה דגם בדיוק? סטפוואי זה שם

לגרסאות המוגבהות, וקיים בכמה דגמים שונים.

ANZ1

New member
זה מתחיל ונגמר עם כסף

1. אין דגם של דאציה שנקרא stepway
יש כמה דגמים שונים שיש להם רמות אבזור עם השם הזה
2. בגדול מדובר על רכבים זולים עם רכיבים מבית רנו-ניסאן,
את משלמת מעט ומקבלת מעט
3. נכון שרמות הבטיחות נמוכה, מצד שני בסכום שזה עולה, את תוכלי לקנות רכב אחר משומש שלא יהיה הרבה יותר טוב.
4. אולי תתחילי בלכתוב : מה התקציב, מה הדרישות , ידני / אוטומטי , כמה אתם נוסעים וכו

enigo

New member
לא בדקתי במחירון, אבל די בטוח שבשישים אלף

שקלים אפשר למצוא מכוניות עם בטיחות עדיפה על זו של כל דאצ'יה המוצעת כרגע למכירה בשוק הישראלי.

בששים אלף ש"ח אפשר לקנות מכוניות מנהלים בנות 3-4

שלמעט צריכת הדלק, ואולי מחיר הטיפולים/ביטוח, עולות על הדאצ'ה בכל פרמרטר. בטח בכל הנוגע לבטיחות. אני יודעת שהמחירון שלהן יותר גבוה, אבל כמעט בלתי אפשרי לקבל את מחיר המחירון בשוק החופשי.

enigo

New member
לא כולם צריכים או רוצים סדאן גדולה

למטרות שהם ציינו, תתאים כל סופרמיני טובה - ואפשר לקנות יופי של סופרמיני כמעט חדשה במחיר הזה.

אולי בגלל זה אפשר לקנות אותן במחיר הזה

למי שזה כן מתאים, מרוויח. אני קניתי מהליסינג שברולט אימפאלה שהייתה אצלי בליסינג (יותר גדולה ממה שנהוג לסווג כמכונית מנהלים) במחיר מצחיק, בערך חצי ממחיר המחירון שלה שכבר נמוך. לא מציאה גדולה כמכונית אבל למי שכן מתאימה זאת יכולה להיות קניה טובה.

enigo

New member
התאוריה שלי היא שככל שהתקציב

מוגבל יותר, עלויות אחזה וצריכת דלק מקבלים משקל גבוה יותר, ולכן אנשים מעדיפים את המכוניות הקטנות יותר (למרות שמניסיוני ההבדל לא כזה גדול בהרבה מקרים). זו הסיבה שסופרמיני שומרות על ערך, ככלל, טוב יותר ממשפחתיות, ומשפחתיות טוב יותר ממשפחתיות גדולות. וזה באמת הופך את הגדולות למציאה מבחינת תמורה לכסף.

פשוט לא

הבטיחות הנמוכה צריכה להיות דיל ברייקר עבור כל אדם שדואג לילדיו.

ariele1

New member
אני הייתי נזהר מקרסו. ישנה תביעה ייצוגית נגד היבואן והמותג.

אל תאמיני, פשוט תחפשי בגוגל ותראי כתבות על הנושא. יותר מבעיה אחת כמו במיזוג אויר, בגיר ובבטיחות.
דבר שני, איחסון הרכבים גרם לנזק ויש צילומים (מוזמנת ליצור קשר ואראה לך בלייב, לא שולח ברשת כאלה צילומים פליליים). נדמה לי שקרסו ניסו לתבוע את ה״מאחסנים״ של רכביהם וללא הצלחה.
דבר שלישי קרסו היבואן......

ANZ1

New member
כל היבואנים אותו הדבר, ההבדל זה במכוניות שלהם

יבואן טוב, זה יבואן שלא באים אליו בטענות, כי אין בעיות
יבואן רע, זה יבואן שמכר מכוניות לא אמינות וכל הלקוחות מתלוננים,
כל היבואנים יתעלמו מלקוחות כועסים ומכוניות מקולקלות אם יהיו כאלו,

הדוגמא הכי טובה זה דלק רכב,
שנחשב ליבואן מעולה במזדה (כי אין בעיות)
ויבואן רע בפורד כי היו הרבה בעיות שהגיעו עד בתי המשפט, תביעות יצוגיות .
אבל זה אותו יבואן

enigo

New member
אתה לא צודק. יש הבדל משמעותי מאוד בהתנהלות

של יבואנים שונים מול לקוחות. דלק היא דוגמא טובה - לאורך השנים היו לא מעט בעיות במאזדות מדגמים שונים - אלטרנטורים ב-323, תיבות הילוכים בלאנטיס ועוד. אבל זה טופל במהירות וביעילות ולכן השם של המותג לא נפגע והלקוחות נשארו מרוצים. בדור הקודם של הפורדים הרכב היה עם בעיה בסיסית, וזה יותר ממה שיבואן יכול לקחת על עצמו. לכן זה הגיע לבית המשפט.
דוגמא אחרת היא לובינסקי - בעבר תביעת אחריות מול היבואן הזה היתה סיוט, כשהם נתלים בכל פסיפס קטן כדי להתחמק מלקחת אחריות על תקלות. היום המצב שונה לחלוטין, גם - ואולי בעיקר - בגלל שינוי גישה של היצרן, ובעיות באחריות מטופלות במהירות ובקלות, עם הרבה "רצון טוב".

מנטרות שחוזרות ברשת על כל היבואנים

על קרסו על פולקסווגאן . כמות קטנה של נפגעים מייצרת רעש גדול .
מעניין שרק בתחום הרכב .
בכל תחום צרכני אחר הישראלים הכי פריירים בעולם .

ariele1

New member
כזה יש אצל כל היבואנים?

https://m.ynet.co.il/Articles/5439628

בבקשה. ייצוגית על דאציה. טרייה מ2019. תמצאי לי עוד כתבה על מחדלים מ2019.

כולם דופקים אותנו אבל יש כאלה שלוקחים אחריות. לכל מי שהיה טויוטה למשל (רכב משעמם למוות ולא משנה איזה) או יונדאי וקיה יודע שאפשר לקחת אחריות על טעויות.
לפעמים יבואן כזה או אחר מתעלה על עצמו או יורד לשפל חדש. כרגע זה קרסו שמפשל (לכאורה).
אני עובד בתחום וטוען שאסור להתקרב לדאציה.

the annonymous

New member
קראתי את הכתבה

ואין סיכוי שהתביעה תתקבל. מה שמתואר שם זו התנהגות רגילה של גיר רובוטי חד מצמדי וכל מה שיש כאן זה מישהו שמנסה לעשות קופה.
&nbsp
&nbsp

enigo

New member
שים לב שרוב התביעות הייצוגיות הן נגד חברות ציבוריות

כי ברגע שבית המשפט מאשר תביעה ייצוגית, עוד לפני שבכלל מתחיל המשפט, חברה ציבורית מחויבת להקצות כסף כערבון לתשלום במקרה של הפסד במשפט (זה הרעיון. לא בטוח שאני מדייק במונחים החשבונאיים). ואז עורכי הדין באים לחברה ואומרים לה ששווה לה לשלם כמה מאות אלפי שקלים ב"פשרה" במקום לנעול עכשיו עשרות מליונים למשך שנים עד שיסתיים המשפט, וברוב המקרים החברה מסכימה פשוט בגלל שזה הגיוני כלכלית. פרוטקשן בצורה מתוחכמת יותר, אם תרצו.
עורכי הדין לוקחים את רוב הכסף, התובע הראשי חלק קטן יותר והציבור מקבל איזה גרוש וחצי.

למעלה