בס פרטלס למתחילים?!

רוֹנָה

New member
בס פרטלס למתחילים?!

שלום לכולם,

בזמן האחרון התחלתי להתענין בנגינה על גיטרה בס, ולחפש אנשים שיש להם גיטרה שהם לא משתמשים בה והם יכולים להשאיל לי אותה, כדי שאוכל להתנסות קצת לפני שאני רוכשת גיטרה משל עצמי,
לכמה אנשים יש גיטרות בס פרטלס.
אבל הומלץ לי לא להתחיל לנגן עם גיטרות כאלו.

מצד שני, אני יודעת לנגן על גיטרה, יש לי המון רקע מוזיקלי, ושמיעה מוזיקלית טובה, האם לדעתכם אלו דברים שיוכלו לעזור לי כן להתמודד טוב עם פרטלס,
או שלגמרי חבל על הזמן וחייבים להתחיל עם לא-פרטלס?

נגני בס, מה דעתכם?

תודה רבה
רונה

pazf402

New member
גיטרה פרטלס משולה...

...מבחינתי לקונטרה/צ'לו/כינור מסיבות ברורות שבאף אחד מהם אין סריגים שעוזרים בצורה "מדויקת" לפגוע בתו כל פעם...ובגלל העובדה הזו דרך אגב פנדר(שיצרה את הראשונה...שוב) קראה לבאס שלהם - פרסיז'ן - דיוק שלא היה בעבר לנגני באס....כמו לנגן גיטרה רגילה.

דווקא גיטרות פרטלס מכיוון שהן לא "אולד-סקול" כמו כלי מיתר עתיקים , הם בעלי סימונים על הצוואר היכן שאמור היה להיות הסריג ואז פשוט לוחצים עליו ולא בין זוג סריגים...

אם יש לך גם הרבה ניסיון מוזיקלי ,לא צריכה להיות בעיה להבין את העקרונות...
ההמלצה שלי במקרים כאלו(למרות שבעצמי אני לא מקיים אותה כי אני לא יודע גבולות בתחום הזה...חחח) - להביא כלי יחסית זול וראיתי הרבה בשוק היד 2 בארץ שאפשר להביא...

בקיצור...אם את מתחברת לזה, לכי על זה...לנגן על באס פרטלס זה לא כמו באס רגיל כלל ושלומדים כלי, לומדים ישירות עליו....

horsie

New member
פז, לא הייתי קורא לזה "מדוייק"

כלים בעלי שריגים זה סיוט טונאלי

אבל אי אפשר שלא לאהוב אותם ....

רהע בבצמי שוקל למצוא גיטרה פרטלס
לראות מה אני שווה

pazf402

New member
דבר ראשון....

זה "מדויק" יותר...ואל זה אין ויכוח, כשמדובר בנגן לא מנוסה...

ספציפית בגיטרה באס אני חושב שהבעיה קטנה יותר מכיוון שלרוב לא מנגנים "אקורד" בבאס...באקורדים הבעיה מתבטאת בצורה יותר חמורה בהרבה מתווים בודדים...

Siberian Khatru

New member
חשוב להבין משהו לגבי פרטלס

פרטלס וגיטרה בס 'רגילה' הם כלים שונים לחלוטין, שמייצרים סאונד אחר ואפשרויות הבעה שונות על הכלי.

בגדול אפשר להגיד שפרטלס נותנת סאונד מאד ספציפי שלא מתאים לרוב סגנונות המוסיקה, או נחשב ל'מיושן'. אני באופן אישי מטורף על הסאונד הזה, והבסיסט האהוב עלי בכל הזמנים - ג'אקו פסטוריוס - משתמש בו, אבל היום זה הפך להיות משהו לא כ"כ מקובל, אולי בגלל האופנתיות של הפרטלס בסוף הסבנטיז ובאייטיז.

בגלל הסיבה הזו, וגם בגלל שטכניקת הנגינה יותר קשה, הייתי ממליץ לך לחשוב אם את רוצה לנגן על הכלי הזה - אישית אני מאושר בכל פעם שיוצא לי לשמוע או להקליט מישהו על פרטלס, אז אני לא אובייקטיבי.

רוֹנָה

New member
וואו, מעניין

אתה יכול לקשר לאיזשהו שיר (ביוטיוב) עם באס פרטד ? ופרטלס?

מעדיפה קישור לאיזשהו קטע מוכר עם הבאס כחלק מלהקה , ולא קטע שמדגים את הנגינה של הבאס בלבד.

ובאופן כללי, באיזה סגנונות משתמשים בד"כ בפרטד ובאיזה בפרטלס?

horsie

New member
ממה שאני יכול לשמוע ...

הסאונד בפרטלס הוא הרבה יותר חם
פחות פאנצ'י
אין גבוהים ופיקים ב ATTACK הראשוני ובאוברטונים

רוֹנָה

New member
דוגמא לפרטלס, כן?

אכן דוגמא מגניבה.

תן שיר באותו סגנון גם עם פרטד וזה יהיה סופר מגניב

תודה!

Siberian Khatru

New member
עוד דוגמא בסגנון אחר

Kate Bush - Breathing
ה'צבע' של הפרטלס דומיננטי לאורך כל השיר אבל בסוף השיר (3:40 למשל) אפשר לשמוע אותו לוקח ליינים בסולו. עם הקורוס הזה, זה הפך להיות אחד הסאונדים המזוהים של פרטלס בפופ (לעומת בג'אז, לדוגמא)

yehuda kotton

New member
כמו שנכתב, אלה כלים לגמרי שונים....

...עם סאונד שונה, דינמיקה שונה, ותחושה שונה.

בתור גיטריסט, הבס היחידה שיש לי היא פרטלס.
כשקניתי אותה מאוד חששתי (מה עוד שבחרתי כלי יקר, ג'זבס 69) אבל מהר מאוד הסתדרתי והרבה יותר כיף לי לנגן עליה מאשר על בס רגיל.
...אבל...מה שאייל כתב מאוד נכון, זה לא מתאים לרוב סגנונות הנגינה ונחשב מיושן. כשאני צריך להקליט אז אני משאיל בס רגילה.
בקיצור, אם את מחפשת את הסאונד של פרטלס אז רק פרטלס, אם את רוצה בס "כללית" אז לא.

למעלה