בס למתחילים

liorge2

New member
בס למתחילים

שלום לכולם
לכבוד יום הולדתי המופלג (35)
החלטתי להגשים חלום קטן ולהתחיל ללמוד לנגן על גיטרה בס
איך מתחילים?
אני צריך המלצה לגיטרה בס למתחילים, האם הייתם ממליצים על יד שניה ?
ומה לגבי מגבר?
אני חובב מוזיקת רוק ומאז ומתמיד התחברתי לצלילי הבס
יש לציין שאני ללא ניסיון קודם אך יודע לקרוא תווים (משו נשאר משעורי חללית בכיתה ג')

אשמח לשמוע וללמוד מכם

pazf402

New member
תקציב?

דרך אגב חיפוש בפוסטים ישנים בפורום יכול להניב לא מעט תשובות לשאלתך. אבל בכל מקרה כדי שנוכל לתת לך המלצה, נצטרך כמובן לדעת כמה אתה מעוניין בכלל להשקיע.
יש היום אופציות לא רעות במחירים יחסית עממיים שניתן לקבל מהן תוצאות לא רעות בכלל ולא צריך כל כך לחשוש מיד 2 אבל אם אתה חושש ויכול להרשות זאת לעצמך אז פנק את עצמך כבר בכלי/מגבר חדש, אני מאוד אוהב את הגרסאות הזולות יותר של גיטרות G&L וניתן למצוא אותם בווילד גיטרס/חלילית, על מגבר מתחילים לבס אני לא ממליץ כי בשביל סאונד בס טוב בסיסי צריך מגבר חזק ורמקול "יחסית" גדול, הייתי ממליץ על מגבר קומבו טרנסיסטורי טוב כגון הEDEN E15 או LOWDOWN של LINE 6, אבל שוב אני צריך לדעת מה התקציב...

N i r T

New member

בניגוד לגיטרה, שם הייתי ממליץ להשקיע יותר בכלי ופחות במגבר, בבאס אני חושב שעדיף הפוך. כמו שפז כתב - מגבר "דרדלה" עם גיטרה טובה ישמע איום ונורא, ולעומת זאת מגבר טוב (חזק) וגיטרה בינונית ישמעו טוב. אני בהחלט ממליץ על יד שניה לשני הפריטים. מגבר בס סביר מיד שניה יעלה פחות מ-1000 שקלים. לך על לפחות 60 וואט עם רמקול של לפחות 12 אינטש. אם תמצא מגבר שכולל גם קומפרסור מובנה - אפילו יותר טוב. לגבי גיטרה - יש המון מבחר בתחום של 1000-2000 ש"ח ביד שניה. לך על מותגים שיהיה קל לך להעביר הלאה אם תתקדם ותרצה "קצת יותר" בהמשך.

N i r T

New member
ריאלי..

ב- 2000 תוכל לדעתי למצוא גיטרה ומגבר. ראיתי ב- YAD2 מישהו שמוכר בס פנדר מקסיקנית ומבקש עליה 1500 - מה שאומר שאולי יסכים להתפשר קצת במחיר. בשאר הכסף תמצא לך מגבר ותתחיל לחפש את עצמך

למעלה