בס"ד ?מותק???

Flying Camel

New member
יפה לך!

ודרך אגב אני מאוד כועס על האמונה הזו שיש לה פחות ערך לנשים!
היום במקרה אני פתחתי ספר תפילות בבית הספר שלי, בכל אופן סתם דפדפתי והגעתי לאיזה קטע שכתוב... "גברים אומרים","ברוך אתה יהוה בלה בלה בלה שלא עשיתני אישה",ומתחת כתוב..."נשים אומרות","ברוך אתה יהוה בלה בלה בלה שעשה בי כרצונו"מזה הגועל נפש הזה? ואת בסדר עם זה שהנשים הן כמה רמות מתחת לגבר??? ואני כל כך לא בא להתווכח אלא לישאול מתוך התענינות תודה!המון אהבה לך לך ולך !!

אושרה1

New member
דוגרי יש קטעים שאני מזה מסכימה איתך

בס"ד יש לנו שיעור אמונה וכל הזמן אנחנו מתווכחות עם המורה על זה שהתורה מקפחת נשים ויש עוד מלא מקרים(לא רק בסידור). וגם אני לא רוצה להתווכח ואני לא כועסת על זה ששאלת. המורה של כל הזמן אומרת שלאישה יש גם זכויות(היא סתם מקשקשת). ת'אמת אני שמחה שאני חיה היום ולא בזמן התורה כי זה ממש ביזיון. ואני לא מאמינה בזה שנשים פחותות ממש לא אבל אני דתייה לא בגלל זה אלא בגלל שאני מאמינה באלוהים ותאמין לי שברגע שמישהו יענה לי דוגרי למה התורה קיפחה נשים אני ירוץ להודיע לך בהמון אהבה לך לך ולך(נשמע מוכר?)חח אושרה

eb182

New member
אני אגיד לך למה

כי מתחילת ההיסטוריה של האדם נשים נחשבו נחותות ותפקידן היה ללדת ילדים והתורה נכתבה בתקופה ישנה זו ובגלל זה ומאז המאה ה-20 המצב השתפר קצת

eb182

New member
זה אח"כ

אני מדברת על הסיבה הכי בסיסית שהאדם הקדמון ראה שיש שני סוגי אנשים וסוג אחד לפעמים הבטן שלו מתנפחת ויוצאים אנשים קטנים אז זה גורם לו להיות אקטיבי פחות ומשם זה התגלגל

Doctor Evil

New member
זה לא שהוא ראה...

מה לעשות שהמבנה הפיסיולוגי של הזכר מותאם לציד ולעבודות כאלה ואחרות. בזמן שהוא הלך לצוד איזה ממוטה עסיסית, האישה נשארת במערה עם הילדים. אני לא רוצה להיות שוביניסט או משהו כזה, אבל יש הגיון בכל זה. ברור שבתקופה המודרנית אין לזה שום קשר.

CosmikDebris

New member
בדיוק.

פיזית הגברים יותר מתאימים לעולם, אבל בנות זה יצור יפה לעומת זכרים שלא. אז בנות ניצחו.

sivani

New member
חחחח הצחקתם אותי ../images/Emo9.gif

דבר ראשון,אני יכולה לתת לך דוגמאות לכמה בנות שנראים כמו בנים,אז אל תכלילו
וחוץ מזה,אני גם לא מנסה להיות חזקה. למה שאני אגרור ספה לקצה השני של הבית,אם בעלי יכול לעשות את זה בשבילי?

eb182

New member
בנות שנראות כמו בנים הן עובדות

בשביל זה(משקולות) או שהן סתם מתלבשות ככה או שהגנטיקה שלהם בגדה בהן אבל רוב הבנות לא ככה ובממוצע גברים יותר חזקים

gaily

New member
זה פחות או יותר שטויות במיץ../images/Emo132.gif

אצל רוב בעלי החים ובכל היונקים כולל האדם (הקדמון) הנקבה היא שצדה ומטפלת בגורים כך שהמבנה המשפחתי תלוי עליה הרבה יותר... מה שכן הזכרים פרשו את ה"שירות" הזה כעליונות שלהם ועל ידי וחפיזי הם הצליחו להשריש את זה! לא להתווכח עם המורה שלי להסטוריה והא אפילו לא פמיניסט :) אוו שיעה הגעגועים... הייתי מצטטת אותו פעם חבל שלא הבאתי את כל אלה לכאן :) בכל מקרה אם העולם הה נשלט על ידי נשים הוא היה הרבה הרבה יותר טוב... והיה שלום בעולם על בטוח

Flying Camel

New member
אושרה את בקטע של שמלות וזה??

כאילו אף פעם לא הבנתי את זה! תמיד חשבתי שאם אני מאמין אז אני מאמין! אם אני יודע שיש אלוהים אז אלוהים יודע שיש שייקה! מה זה חייב להיות שייקה עם ציצית וכיפה???? אני ממש לא מבין?!?!?!?

אושרה1

New member
אני ממש לא נעלבת מזה

בס"ד בקטע של שמלות? אם לזה אתה מתכוון אז כן אני הולכת עם חצאיות וזאת למה? כי בשביל להבדיל בין בת לבן זה הדרך(ואל תיקחו את זה אישית הבנות שהולכות עם מכנס כי גם אני הולכת לפעמים עם מכנס!). כמו שאני ראיתי פעם בת עם מכנס וחשבתי שהיא בן ודיברתי אליה כמו בן(פאדיחות...) אם היא הייתה הולכת עם חצאית היה לי קצת יותר קל לזהות אותה. לי אישית אין בעיה עם מכנסים יש מקומות שגם אני אלך אליהם עם מכנס ואחותי בצבא גם הולכת עם מכנס. יש כל מיני סוגיות בנושא המכנס זה דבר מסובך(יש דברים שגם אני לא מבינה) אבל אם זה מה שהתכוונת מקווה שעניתי לך אושרה

Flying Camel

New member
אויש נו......

הסיכוי לראות בת ולחשוב שהיא בן הוא לא כזה גדול! אלא אם היא איזה בוצ`ה מטורפת ואז כבר לא יודעים מזה?!? חחחחחח ! אבל להבדיל בין אנשים לפי הבגדים? ועוד להבדיל בין מין למין... זה לא כזה מסובך!

אושרה1

New member
אוף אבל זה מה שצריך לעשות

בס"ד יש מצוות שמבינים את פשרן ויש שלא. עכשיו חצאית אפשר להבין כי מי שיושבת עם חצאית היא יושבת"צנוע". עכשיו מי שתלבש מכנס יכולה לפתוח את הרגלים או לעשות כל מיני דברים. עכשיו מה שאני אומרת לך זה טיפה בים אני לא איזה רבנית או משהו. אבל אם אני מאמינה באלוהים ובוחרת לעשות מה שהוא אומר אז אני אלבש חצאית. אושרה

ומה עם בנים שלובשים חצאיות?

*סקסי* האם זוהי קנוניה כדי להטעות אתכם??? חוצמזה, מה קורה כשקר? ניסית פעם ללכת עם חצאית ב0 מעלות????????????? סיוט.

Flying Camel

New member
חופשי סיוט ו...

זה כזה לא קשור... אלוהים לא אמר כלום! 613 מצוות זה כזה חרטע! נכון 10 הדברות אני עוד מכבד מידי פעם.. אבל שם לא כתוב שיט על לבוש! ומה ההסבר לזה שאני מאמין באלוהים ולא מתלבש כמו "מאמין" ? נגיד שאני מאמין גדול ואני מרגיש מאוד מחובר אל הנשמה שלי ומתקשר עם ישויות ומרגיש שיש יותר ושיש אלוהים! את לא חושבת שאם היה אלוהים זה לא היה "מספק" אותו? אני לא מאמין במשהו שאני לא מרגיש עם 5 החושים שלי!! ואיכס זה כל-כך דבילי הקטע הזה עם האמונה הקשה הזאת יצא מכל החורים! זהו בואו נחליף נושא ודחוף !! המון אהבה לך לך וכן כן גם לך !!

נו באמת

אם מה שמטריד את אלוהים זה מה שאני לובשת מצבנו רע... רע מאוד אפילו.

למעלה