בס"ד בזרה"ק

בס"ד בזרה"ק

בס"ד בזרה"ק "אני מאמין באמונה שלימה שהשם יתברך ברא אותי אך ורק בשביל להיטיב לי כי הוא טוב ומטיב לכל, רק בשביל לרחם עלי והוא אוהב אותי תמיד, וכל מה שהוא עושה לי הכל לטובתי הנצחית". מה שלא יעבור עלייך תאמין ותקיים את העצות האלה: א. ככה השם רוצה- תבטל את רצונך מפני רצון השם יתברך. ב. זה לטובה- תבטל את השכל שלך נגד השכל של הקב"ה. ג. הקב"ה לא נותן ניסיון לאדם שלא יכול לעמוד בו. ד. להתחיל לחפש מה השם רוצה ממני, מה התכלית, מה לתקן. ה. תשובה- אין ייסורים בלי עוון. ו. להתפלל- שהשם ימחל לי וייטיב לי. ז. תודה והודיה- לברך על הרעה כמו שמברך על הטובה. (הרב ארוש שליט"א) ליקוטי הלכות: "כי באמת אם היו שומעים לכל הצדיקי אמת לילך בדרך זה להאמין תמיד בהשי"ת שהכל לטובה ויתן שבח והודיה תמיד לשי"ת בין בטוב בין ברע בודאי היו מתבטלין כל הצרות וכל הגלויות לגמרי והייתה גאולה שלמה!" "דע כי עיקר הגלות הוא בגלל חסרון אמונה"

מה לכם לדאוג....

מה לכם לדאוג מאחר שאני הולך לפניכם... סימכו על כוחי הגדול...על כוחו של זקן דקדושה... ניצחתי ואנצח גמרתי ואגמור...אני נהר המטהר מכל הכתמים... כאן מתבטא הביטול והאמונה לצדיק...אשרי המאמין... מה לכם לחשוב מחשבות...אין אתם צריכים כי אם לתת אבנים וסיד ואני בונה מהם בנינים נפלאים ונוראים... אנו צריכים לעבוד בעבודת השם בפשיטות, בתורה ובתפילה ומצוות...ורבנו הקדוש עושה מזה מה שעושה... אייי איי...אשרינו...אבא... איך זיכית אותנו בצדיק שכזה...עם כתפיים רחבות...איי...קשור אותנו חזק בשק של רבנו...שלא נברח... איזה התעוררות...אורות....אבא...אל תעזוב אותנו...זה הכל מאיתך יתברך...ישתבח שמך! אז מה יש לדאוג... מי אחראי על בניין? המהנדס הוא האחראי...לא הבנאים - הפועלים השחורים... הם קוראים מה שכתוב ומבצעים...ואם ח"ו קורה משו בבניין... אז קוראים למהנדס לחקירות....בודקים ואם משההו לא בסדר אז הוא נותן את הדין... הבנאים לא אחראים, הם עשו מה שכתוב בתוכנית... רבנו אומר...אתם לא אחראים..מה לכם לדאוג..אני המהנדס... אז ממילא...עשיתם עבירה...מה לכם ליפול בעצבות...מרה שחורה... אני הופך את הכל ליהלומים בכתר של המלך... איי אשרינו... אז איך העבירות הופכות ליהלומים... לזכויות....? עד שאתה חושב הצדיק לקח את העבירה הזאת הפך אותה לזכות וזה כבר נמצא בכתר של מלך מלכי המלכים הקב"ה... לא עליך המלאכה לגמור ואי אתה רשאי להיפטר ממנה... אנחנו מחוייבים לעשות...השתדלויות לא לחטוא... רבנו אמר אתם בלעדי בודאי לא יכולים...אבל אני בלעדיכם גם לא יכול... אנחנו צריכים לעשות את שלנו לפי כוחנו...אבל זה לא עולה למעלה כי זה מלא מקטרגים... הצדיק בכוחו להעלות לנו הכל למעלה...הוא פועל עם זה...בונה מזה בנינים נפלאים... מה זה משנה מה הי'ה...נפלת...תקום! הצדיק כבר לוקח את זה והופך לזכויות...תמשיך הלאה... רבנו, יש בכוחו ללמד זכות...הוא מסנגר עלינו...הוא אומר לקב"ה שהעבירה לא שייכת אליך... זה היצר הרע השתלט עליו...הוא לא אשם... איי איי...כמה טוב... (הרב גודלבסקי- סימכו על כוחי)

למעלה