בסיס לילדים

• פותח הנושא n7
  • פורסם בתאריך

n7

New member
בסיס לילדים

לגבי אומנויות לחימה לילדים צעירים יש הטוענים שחשוב ללמוד אומנויות שיהוו בסיס ממנו ניתן יהיה להתפתח בעתיד לאומנויות אחרות במידה והילד ירצה. הכוונה היא בדה"כ בעיקר לג'ודו או קראטה אשר נתפסים כמקנים בסיס מוצק גם מבחינה פיזית וגם נפשית , הרגלים, משמעת, קורדינציה ,כח , גמישות וכו'. לצורך העניין - עבור ילד צעיר במערב להתחיל ללמוד בגיל 5: גיט קון דו , ג'ו גיטסו, טאי צ'י או אייקידו נתפס כפחות מקובל . מה דעתכם ? האם יש דבר כזה אומנות בסיס לילדים ?

כן, יש דבר כזה א"ל מומלצת לילדים

דעה אישית כמובן: אמנויות לחימה מסויימות מחייבות איזה שהוא... "הלך רוח" שבדרך כלל, לא מומלץ לטפח אצל ילדים. האוריאנטציה להגנה עצמית ול"לחימת רחוב" אינן עולות בקנה אחד עם גילם הרך ואישיותם הבלתי מעוצבת של רוב הילדים: לא היינו רוצים לתת את הכילים הלא נכונים לאלו שטרם בשלו לכך... קצת כמו להפקיד נשק ביד הלא נכונה... בתי ספר רבים לקראטה ולג'ודו אשר שמו לפניהם את האמנות כספורט, בראש ובראשונה: דווקא הם המתאימים ביותר לגילאים רכים. שיפור קואורדינציה, חיזוק והגמשת הגוף - בצד הקניית: התמדה, משמעת וכבוד לזולת הם מאותם ערכים נפלאים שספורט בכלל וא"ל ספורטיביות בפרט, מקנות לילד. אין בכך כדי לומר כי ג'ודו וקראטה הינן "ג'ימבורי"... מדובר בא"ל רציניות ומעמיקות אשר ניתן באמצעותם להשיג את כל הכילים שאמן לחימה צריך... רק כיוון שהן ג-ם ענף ספורט, הן יכולות לתת יותר - לענייננו: לימוד ילדים. טעם אישי לחלוטין: אני הייתי שולח את הילד / הילדה שלי (בהסכמתם כמובן) להאבקות כל שהיא - כג'ודו... אבל זה אולי בגלל שאני "סטרייקר" והייתי רוצה שיקבלו בבסיס, משהוא שכישורי שלי אינן מספיקים עמ' שאוכל להעניק להם זאת בעצמי.

amir_aikido

New member
כן, אמנות תנועה ולא לחימה

ילדים בגיל צעיר צריכים לשפר את יכולת התנועה שלהם, ואת הקואורדינציה. הם דוגמא למצב שבו עדיף שלא תהיה יכולת לחימה מפותחת ולו משום שיכולת-השיפוט שלהם ביחס לסכנה שונה לחלוטין מזו שלנו המבוגרים (בלבול בין מציאות ודמיון נפוץ גם אצל ילדים חכמים בגילאים הללו). לכן, אמנות בסיס לילדים צריכה להיות אמנות תנועה מבוססת משחקים וכיף. לא אייקידו, לא טאי-צ'י, לא טקוואנדו לא גיט קון דו וגם לא ג'ודו או קראטה. אלא לכל היותר טרום-XYZ. כשהחלק של ה XYZ הוא שולי ומטה בלימוד ונועד בעיקר להחזיק את הריכוז של הילדים. שמעתי מיותר ממורה אחד לילדים שבגיל 12-13 הוא כבר לא רואה הבדל בין ילד שהחל להתאמן בגיל צעיר מ- 8-10, ובין ילד שהחל בגילאים הללו (מדובר בתחום גילאים משום שההתפתחות של ילדים איננה אחידה ויש כאלה שיגיעו לבגרות ושליטה פיזית מלאה מוקדם מאחרים). אמיר

איזה נחרצות על לא לחימה..

מניסיוני עם עבודה ילדים ג'ודו הוא מיסגרת טובה מאוד. מקנה ערכי כבוד לזולת. מישמעת בסיסית לשעור. יחס לאימון ולמדריך והמון כיף והנאה.

amir_aikido

New member
שים לב לתכנים שהצגת

עמית אתה רק מחזק את דברי. שים
לתכנים שאתה הצגת: לא התייחסת בכלל ליכולת לחימה, ובפרט לא ליכולת טכנית של ג'ודו. אלא לתכנים שבעצם יכולים להנתן גם על ידי מורה טוב להתעמלות. לכן, לדעתי זהו "טרום אמנות לחימה" והתכנים של אמנות הלחימה הם הפחות חשובים. אגב, דעות דומות ניתן לקרוא גם בשרשור http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1262&msgid=85125646 שם כתבה בודוקאן שמאוד אוהבת ג'ודו. אמיר

נכון שהמטרה העיקרית היא לבנות יכולות

כלליות כמו יציבה, קואורדינציה וכדומה ושאלה יכולות שגם מורה טוב להתעמלות יכול לתת, אבל מורה טוב לא"ל לילדים (בפרט ג'ודו לדעתי) יכול לתת גם משחקי לחימה שונים לא מסוכנים שיתנו לילד התחלה של מה שעושים באמנות לחימה "אמיתית". משחקי לחימה כאלה זה דבר שמורה לא"ל ייתן יותר בקלות מאשר מורה להתעמלות (כמו שלמישהו מתחום אמנויות הלחימה יהיה קל יותר לעשות הסבה לקיקבוקס אירובי מאשר מישהו מתחום האירובי שעושה "השתלמות" בתחום הקיקבוקס האירובי כדי ללמד את זה, לדעתי).

למעלה