בסיסי חיל אויר.

לומפ

New member
בסיסי חיל אויר.

אני מיועדת לתפקיד משק"ית מדיעין ניווט ותחקור, ואני יכולה להיות מוצבת בכל טייסת בחה"א. על איזה בסיסים/טייסות אתם ממליצים? אני מאד רוצה עבודה מבצעית ומעניינת, ולא להתעסק עם מטוסי תובלה כל היום.וכמובן שחשוב איך האנשים בבסיס, המשמעת, יציאות,הווי וכו'... תודה למגיבים:)

atypique

New member
חמודה...

אף אחד ממש לא שואל אותך איפה את רוצה להיות משובצת וכו'. יותר נכון, שואלים אכן, אבל אף אחד לא באמת שם על זה. הרוב המכריע מגניב לגמרי, כולל תובלה, אז בלי יותר מדי דרמה ומבצעיות ורעל בעיניים.

לומפ

New member
חמודה...

לי, באופן יוצא מן הכלל, יש אפשרות לבחור. ותתפלאי לשמוע שבתפקיד שלי מטוסי תובלה זה חרא. וגם בנות שעושות את התפקיד, וגם קצינים בכירים בחיל האויר אמרו זאת. אל תגידי דברים שאת לא מבינה בהם כי אני בטוחה שאת גם לא יודעת ב-100% מה מהות התפקיד.

יש לי כמה שאלות אלייך

אשמח אם תעני לי. 1.אילו מיונים עשית לתפקיד? הבנתי שיש מבחנים כמו בצו הראשון,זה נכון? 2.יש גם ראיון אישי או רק תחקיר ביטחוני? 3.הבנתי שהתפקיד הוא מש"קית מודיעין ניווט ותיחקור וכל אחת עוסקת בתחום אחד מהתחומים הללו. יש לך מושג מה עושים בכל תחום ואיך בוחרים את מי לשים בתחום מודיעין או ניווט או תחקור.. תודה מראש :)

לומפ

New member
אז ככה...

עשיתי מיונים בירפ"א...והם לא בדיוק כמו בצו הראשון. זה מול מחשב, אבל המבחנים הם שונים וברמה גבוהה יותר. (והם לא מבחנים לתפקיד הזה ספציפי אלא לכל האשכול של מודיעין חיל אויר. וכל אחד מדרג מה התפקידים שהוא מעדיף) אין ראיון אישי, רק תחקיר בטחוני, שהוא גם סוג של ראיון אישי והמתחקר אמור להתרשם ממך. כן, התחומים מתחלקים לשלוש. את יכולה לעשות את שלושתם, את יכולה לעשות שילוב של שניים ואת יכולה לעשות רק אחד. מס' תחומים שתעשי וסוגם לא תלוי בך אלא שצרכי הטייסת שתגיעי אליה. בקורס את לומדת את שלושתם ובבסיס שלך את תתמקצעי בהם. (חלק מהם או כולם או אחד). בהצלחה:)

T w e n t y 4

New member
מוסיפה עוד כמה שאלות

קיבלתי מנילה לפני כמה ימים ובאשכול של המודיעין יש לי : מפענחת תצלומי אוויר, ומשק"ית ניווט ותחקור. אני נורא מתלבטת בין 2 המקצועות. ויעזור לי אם תוכלי אולי לפרט עוד קצת על המקצוע.. מה בעצם את הולכת לעשות בו? (אני פשוט נורא מתלבטת בין 2 המקצועות).

לומפ

New member
תשובות

2 המקצועות הן באותו האשכול..ואת תעשי מיונים לכל האשכול ולא לתפקיד ספציפי. תראי, תצ"א (פיענוח תנלומי אויר) ומשקית מ"נת (מודיעין ניווט ותחקור) זה שונה לגמרי. פיענוח תצלומים זה תפקיד מאד מעניין, את עוסקת במודיעין אמיתי. את מפענחת תצלומים שמגיעים ממקורות איסוף ומגלה על מבנים חשודים, מכמים, ועוד כל מיני דברים שיכולים להיות בשטח. את גם משווה את זה לתצלומים קודמים של המקום וצריכה להגיע למסקנות בנוגע לשינויים שהיו שם. משקית מנת זאת עבודה בטייסות. את מכינה תיקי טיסה לכל טיסה שיוצאת מהטייסת, בין אם היא מבצעית, או אימון או תובלה. זה מתחלק ל-3 תחומים. ותקראי מה שאמרתי לזו שמעלייך עליהם. להסביר על התחומים זה לא על רגל אחת, אבל בגדול- מודיעין,אני לא יודעת להגדיר, אבל זאת התעסקות במידע שמגיע אלייך (ממש לא הסבירו לנו על זה) ניווט, הכנת מפות לטיסה עצמה עם נקודות ציון וכל מה שהטייס צריך לדעת על השטח שהוא הולך לטוס בו. ואת גם מבצעת לו את ההדרכה לפני הטיסה. תחקור- תחקור של כל הטייסת (טייסים, צוות אויר וכדומה) לאחר הגיחה. עריכת סרטי הטיסה... כמובן שיש לך עוד המון דברים לעשות...זה רק בגדול... ועל תצ"א באמת שאין לי הרבה מה להגיד כי התפקיד לא ממש משך אותי ולא התעניינתי בו. אבל רק שתדעי שאת שני הקורסים עושים בעובדה (ליד אילת) ומנ"ת זה 6 שבועות ותצ"א 3 חודשים... מקווה שעזרתי :) שניהם תפקידים מעולים!

למעלה