בסיסי או מפותח?

• פותח הנושא I D O
  • פורסם בתאריך

I D O

New member
בסיסי או מפותח?

ישבתי וחשבתי- אהבה- היא רגש בסיסי ופרמטיבי או אולי רגש מפותח ונעלה? השאלה נשאלת מזוית אבולוציונית לגמרי. מי שהרגיש בדבר יודע- זה בסיסי, כמעט חייתי, עצם עוצמת ההרגשה מרמזת על דבר מאוד מושרש בחיה האנושית כחיה. אבל אם כך האם גם לפני 35000 שנים הרגש הזה היה קיים? ולא רק אצל ההומוספיינס אלא גם אצל האדם הניאנדרטלי? ואולי אפילו בקופי אדם ואולי גם בחיות אחרות? או שאולי התופעה קימת גם אצל חיות אחרות אך המודעות העצמית של אדם לרגשותיו הופכת את האהבה למה שהיא בעיננו?

ד מ י א ן

New member
כמה פשוט...

אהבה, היא פשוט, התגברות / התעצמות הדמיון על האינטיליגנציה. רבים ישללו זאת באופן אינסטנקטיבי אך לאחר מחשבה מעט יותר מעמיקה ניווכח לדעת שכמו כל סם אחר, גם מהאהבה ניתן להיגמל, (לפעמים) אך גם אפשר "ליפול"... שכל אחד יעשה לעצמו דין (כי אני צודק...). בהצלחה יקיריי.

אתה מתבלבל

בין התאווה הבסיסית שקיימת בכל אחד מאיתנו התשוקה והרצון התאווה היא דבר פיזי ואולי גם פסיכולוגי אבל הוא לא תחליף לאהבה האהבה היא משהו טהור ומשהו הרבה יותר מפותח ונעלה אבל גם האהבה נגמרת ונוצרת תלות.... התלות היא תוצר של האהבה אבל זה כבר דיון אחר אוהבת תמיד
חן

ד מ י א ן

New member
בדיוק על זה אני מדבר

"כשהאהבה נגמרת נוצרת תלות".... כשמתרגלים לסם, (כשהאיזון בין הדמיון והאינטיליגנציה שב), מעבר לתלות (=התמכרות), קיימת הזיקה ליותר !

Henryf

New member
אהבה

אין הגדרה לאהבה, אבל הנח לי לנסות משהוא. מדוע לאהבת בן, אהבת אישה, ואהבת אלוהים משתמשים באותו מושג - אהבה ? האם זאת דלות הלשון? כנראה שלא, כיון שהמקרה דומה בכל השפות האחרות שאני מכיר, משמע מבחינה תת-הכרתית יש משהוא משותף לשלושת האהבות הללו. הגדרה: אהבה היא הרגש לפיו האדם מוכן להעניק לאחר משהוא בעל ערך, ללא כל תמורה. זה הדבר היחיד (שעולה על דעתי) שמאחד אהבת בן, אהבת אישה ואהבת אלוהים. הנרי

דז

New member
האם ?

אהבה היא רגש או אפיון של קבוצת רגשות?

לדמיאן-על אהבה ודברים אחרים....

לדעתי בסיס פעולת האהבה הוא כימי-מוחי אבל המימד הרגשי שנתנו לו מאפשר להרחיב את הפרשנויות שלה והשימוש(החיובי אנימקווה)בה. שלך חנה גונן

טאטו6

New member
אהבה

לדעתי אהבה היא מניפולציה שבאה להעצים את הרגשות ובכך להעצים את האנרגיה אהבה היא מניפולציה שבד"רכ האדם מיצר כאשר הוא היא רוצה להסיג מישהו או מישהיא וכאשר הסיג את מבוקשו הרגש חולף או מתחלף עם משהו יציב יותר או לא

ד מ י א ן

New member
לחנה מדמיאן

כמו שאמר פרנקנשטיין היציר (ולא היוצר), "יש בי רגשות, תחושות שלא לימדתני כיצד להשתמש, אם לא אמצא אהבה, אהפוך לשונא"... - ברור שהרגש מעוות את המחשבה הרציונאלית ("כימי/מוחי"), אך האם באמת קיים שימוש "חיובי" או שלילי ??? האם ניתן להשוות את פעולת האהבה לפעולות "כימיות/מוחיות" אחרות (המעוותות ע"י רגשות) ????

למעלה