בסימן שאלה?

ועוד משהו חשוב:

איגוד רופאי הילדים האמריקני קובע, כי ילדים הגדלים עם הורה אחד או שניים הומוסקסואל או לסבית מתפתחים טוב באותה המידה כמו במשפחות הטרוסקסואליות מבחינה רגשית, קוגניטיבית, חברתית ומינית. מחקרים מראים כי התפתחותם של ילדים מושפעת יותר מאופי היחסים ומהאינטראקציות בתוך התא המשפחתי ופחות מן המבנה המשפחתי. ומי שרוצה לקרוא עוד הנה קישור לערך הורות הומולסבית בויקיפדיה. יש שם רשימת מקורות מצוינת לחומר מחקרי רב המאושש את הטענה שבפיסקה הקודמת.

סבבב

New member
שוב...

כל המחקרים וכל מה שאתה מביא הוא טוב ויפה - אבל לא לדתיים. מחקר שמדבר על כלל הציבור, כוחו יפה, אבל הוא רחוק מלהיות רלוונטי לגבי דתיים. ברור לך שילד של זוג הומולסבי דתי שחי בקהילתיות דתית, כי ככה זה אצל רוב הדתיים חיים בקהילתיות ולא בדד - אז חייו של הילד יהיו קשים מאוד. ולגבי חינוך עצמי בבית - יכול להיות שזה טוב ויפה, אבל זה שוב מנתק את הילד מהקהילתיות של הציבור הדתי - אותה לפחות אני לא הייתי רוצה לעזוב (על כל חסרונותיה)...

אז אם הבנתי נכון

לדעתך, אין מצב למשפחה הומולסבית דתית עם ילדים? ואתה עדיין רוצה להישאר במקום שלא מאפשר לך להקים משפחה?

סבבב

New member
אני באמת לא יודע איך ייראו חיי...

זו התעלומה הכי גדולה בחיי...

אבל אני יודע

אין לי ספק שבסופו של יום תשכיל לקחת את הבחירות הכי נכונות עבורך.

../images/Emo119.gif כבד...

השאלות האלה עוברות גם אצלי מדי פעם, אבל רוב הזמן אתה מעדיף להתעסק בדברים אחרים... אני רק קורא את ההודעה הזאת, ונהיה לי כבד על הכתפיים. נראה שזאת גם הסיבה העיקרית לזה שקשה למצוא אנשים שמתעסקים איתן. באמת, זה כל כך קשה, שכנראה שכל אחד בוחר לו איזה נתון להוריד מהמשוואה המסובכת. אחד מוריד את הכיפה, אחד את אלוהים בכלל, אחד את המשיכה שלו, אחד את המשפחה שלו, ואחד את המודעות שלו למה שהוא עושה מאחורי הגב. כל אחד בוחר לו איזה נתון שיהיה לו הכי פחות קשה לוותר עליו, ומוותר עליו. כי אני לא חושב שבאמת אפשר לחיות בשלום עם כל הנתונים האלה במשוואה שלנו שסותרים זה את זה.
+
+
+
=
אמרת גמישות מחשבתית והלכתית, ונראה לי שזה המפתח הכי חשוב להתמודדות. כי אם יש דבר אחד שלמדתי בחיי המסובכים, זה שאי אפשר לתכנן שומדבר. "אם אתה רוצה להצחיק את אלוהים - ספר לו על התכניות שלך...". המציאות עולה על כל דמיון, לטוב ולרע. טוב לדעת מה אתה רוצה, אבל אל תתן לזה להפריע לך לראות את מה שאתה מוצא. גמישות ופתיחות מחשבתית והלכתית, זה חשוב מאוד - וגם מצרך נדיר בחברה בכלל, ובחברה הדתית בפרט. לכולנו יש מסגרות בראש שאנחנו חייבים לפרוץ, גם לי ולך אני בטוח... יותר קל לראות את זה על מישהו אחר, מאשר על עצמך. בגלל זה חשוב גם למצוא ידידים, שיעזרו לך בזה, ולא רק את ה"אחד" המיתולוגי. מקווה שהעברתי את מה שניסיתי, בבליל הקלישאות הזה...
ועוד דבר קטן, נראה לי שקל יותר למצוא הומואים מסורתיים, ונראה לי שזה קצת קשור למזרחיים יותר, וסליחה על ההכללה הגזענית הגסה...

joebase

New member
הקרדיט החסר לעולם החילוני

ברור לי שאדם דתי אינו ממהר לנתק את אמונתו מעולמו הרציונלי. אבל אין בכך די כדי שתפסול את העובדה שקשר עם אדם חילוני הוא הרבה יותר מאפשרי כשם שאתה מחפש בזוגיות את הדמות שתדע לחזק גם את אמונתך, אדם חילוני בזוגיות רצינית מחפש את הדמות שתחזק את אופיו בעולמות רוחניים אחרים ורבים שאינם בהכרח סותרים את המסורת היהודית. האם אתה מסוגר כלכך בעולמך עד שאינך מאמין ביכולתך להעניק לאדם אחר את הפרגון לאמונותיו שלו כשם שתקבל ממנו בזוגיות הדדית? עצם הרעיון שאתה מחפש רק "דתי סרוג".... זה שקול ופסול בעיני להשטחיים אשר מחפשים "חטוב חלק שרירי" ושאר תיאורים פאליים אשר אינם מתמקדים בעיקרו של אדם.

סבבב

New member
אתה חדש פה?

ברוך הבא... ספר לנו קצת על עצמך... מה שבא לך... השתלבות נעימה...

מצטרף חדש

שלום לכולם. עוד מצטרף חדש לפורום, ואני שמח שעל הרקע שנדון כאן. בחור דתי וגאה, שלם בעצמו ומחוץ לארון, בן 29 מת"א. כן, מחפש קשר, זוגיות ואהבה. בעיני, גם אם הדבר מייאש ולעתים מתסכל, אי אפשר לוותר על כך. ובעיני זה אך טבעי שארצה להביא ילדים לעולם. רונן.

../images/Emo140.gifברוך הבא!

כמה זמן אתה מחוץ לארון? איך זה היה לצאת? איך זה לבחור דתי בת"א? חוסר תגובה יתקבל באהבה, כמובן

ולחדשות בהרחבה

אני מחוץ לארון מזה כשנה-שנתיים (כלומר, לציבור הרחב) ולהוריי סיפרתי לפני כשלוש שנים. עד כה, בחיי הקצרים, זה נדמה כצעד המשמעותי ביותר שיזמתי ואני מברך עליו יום-יום. בחור דתי בת"א? ניסיון מעניין לשלב כמה שניתן בין אמונה לנטייה.

נורא יפה בעיני

שיצאתי מהארון קודם כל להורים. מעריך מאד את האומץ. כל הכבוד להורים שלך שנטעו בך את הביטחון הזה שאפשר לפתוח איתם כל נושא - ויהיה בסדר. הם ראויים לבן כמותך. תוכל לספר למה אתה רואה ביציאה מהארון "הצעד המשמעותי בחייך"?

סבבב

New member
ברוך הבא יואב...

באמת נשמח אם תוכל לתת לנו "טיפים" מנסיונך... האם אתה מוצא עצמך היום בתוך קהילה דתית או שנטשת אותה? כיצד הקהילה הדתית של הוריך מתייחסת לכך? ובכלל היחס הכללי של הציבור הדתי... המון "ברוך הבא" - נשמח לראותך שותף פעיל בפורום!!!

למעלה