בסימן שאלה?

io4minyan

New member
ואז לפני השינה....

יבואו האבות ( או האימהות ) למיטת הילד המותש מעוד יום של מלחמה וינחמו אותו : "כל הכבוד, קושקוש. אנחנו לא ניתן לאנשים הרעים לנצח אותנו. אתה תמשיך ללכת לבית הספר שאתה לא רצוי בו. אז מה אם הילדים לועגים לך בהפסקה. אז מה אם המורה תרצה לא נותנת לך לדבר אפילו שאת מצביע כל הזמן. אז מה אם המורה אפרים קורא לך ללוח ומוציא שאלות מהתחת כדי להביך אותך. אז מה אם כל יום שעובר עליך, הוא קרב השרדות . מה שחשוב שאבא ואבא ( או אמא ואמא ) גאים בך, שאהיד מתוק שלנו."

../images/Emo24.gif

הדברים, שכתבת, אכן נוגעים ללב. אף אני העליתי אותם כבר לפני זמן רב (אל תבקש ממני לחפש אותם, כי תחילה עליי למצוא את הזמן שאבד לי...) והנה בלי שום קשר, ואני בטוח, שלא קראת אותם בעבר (וללא שום צל ספק בפורום ב"ואללה"), העלית אותם שוב מדעתך. בדרך אגב אינני בטוח, שהדברים שלך לא יהיו יפים גם לחינוך הממלכתי, כלומר: הילד יתקבל לחינוך הממלכתי ע"פ חוק אבל הנזק הנפשי, שייגרם לו מחמת כל המתואר לעיל יהיה כבד מנשוא. בקיצור: לא ניתן להקים חיי משפחה, שלא במסגרת נישואין בין שני המינים. מי שאינו יכול להסתדר במסגרת זאת, אכן יימצא בבעייה. לא ביקרתי בעבר ולא אבקר גם היום את מי, שחולק עליי, אבל דעתי מושפעת בהחלט גם מראיית הדברים, המתוארים על ידך. אתה יודע מה? אני מוכן להתפשר עם כולם על כך, שהלוואי יימצא פתרון לשינוי הנטייה, ואז לא יוכלו עוד לטעון: כך נולדתי. מי, שבכל זאת יעדיף חיים הומוסקסואליים, ידע, שהומוסקסואליות וחינוך דתי לא ילכו ביחד.
40 שנה לשחרור ירושלים תובב"א.

לא יודע באיזה עולם אתה חי

אבל בגן של הבן שלי יש רק ארבעה ילדים שחיים בבית אחד עם אבא ואמא ביולוגיים. מיעוט נרדף ממש. ל-17 ילדים (הרוב) יש רק אמא, לשני ילדים יש שתי אמהות ולשני ילדים יש שני אבות. יש עוד כמה קומבינציות מעניינות. כל הילדים בגן חיים במציאות לפיה אין דבר כזה משפחה "נורמטיבית". או שבעצם יש, רק שהנורמה מוגדרת ע"י יחסי אהבה ומחויבות שאינם ברי ניתוק. והערה אישית: אתה יודע, אני מרגיש שיש בך איזה שימחה בכל פעם שנידמה לך שנמצא נימוק שיאשר ש"לא ניתן להקים חיי משפחה, שלא במסגרת נישואין בין שני המינים". זה מאד מוזר שהומו מרגיש ככה. חוצמזה שאתה נלחם בטחנות רוח. יש (עשרות?) אלפי משפחות הומולסביות בישראל - וכל אחת ואחת מהן מגחכת את הטענה שלך.

io4minyan

New member
זה לא מה שהתכוונתי אליו

אין שום מניעה שילד למשפחה חד מינית ילמד במסגרות שמקפידות על הנחלת ערכים דתיים. יתרה מזו, הם צריכים אותו יותר מאשר הוא צריך אותם שכן ככל שירצה ללמוד על יהדות הוא ימצא את מקורות המידע ואילו הן תמשכנה להתבוסס בקיבעון ובחושך של פאנטיות דתית שהרוח היהודית האמיתית אינה פועמת בה ואז, כשהמחנכים שלהן ידברו עם דור העתיד על אהבת ישראל ועל אהבת האדם, הקיום שלהם יתעטף בכלימה. מה שכתבתי נועד להזכיר שככל שהמאבק צודק ומוערך וככל שצריך לנער את מוסדות החינוך שמסרבים לקבל ילדים בגלל "חטאי" הוריהם, לא כל האמצעים כשרים ואין הצדקה לעלות, בכל מחיר, על בריקדות ובפרד כשהילד מוטל חבול ומדמם בפינה. +++ תרצה או לא, העולם שתל אביב 1 מתאר, נעים לי הרבה יותר ממה שאתה מייחל לו

io4minyan

New member
התעוררתי הבוקר עם חמרמורת ( הנגאובר ) קלה

וגליתי שגם אחרי שהשפעת האלכוהול התפוגגה, אני עדיין מסכים עם תל אביבי 1. אני הולך לקנות לעצמי מתנה. מגיע לי.

בשביל זה המצאנו את העיר ללא הפסקה

אתה באמת רוצה לשלוח את ילדים שלך למערכת חינוך כה מרושעת, גזענית, בורה וצרת אופקים כמו שאתה מתאר? היית רוצה שהערכים שהילד שלך יספוג יהיו של זלזול ורמיסה של בני אדם?

סבבב

New member
אבל שוב...

אתה מביא דוגמאות מהחינוך הלא-דתי. אתה גם מביא דוגמא של גן מדהים, אבל כנראה לא מייצג. ואם נחזור לרגע למציאות בציבור הדתי - בו רובנו חיים ולא מתכוונים לעזוב - אז גם אם תקרא לזה מערכת חינוך מרושעת וחשוכה - זה לא יהפוך את המציאות הקשה לטובה יותר. ועל כך ברור שקשה ביותר לשלוח ילד למערכת חינוך כזו. וקשה למצוא דתיים שיעדיפו לשלוח את הילד לחינוך לא דתי. וזה אכן מסבך את המצב... זו המציאות...

בוא נשים את הקלפים על השולחן

סביר להניח שהורים הומולסבים לא ירצו לשלוח את הילדים לחינוך דתי - לפחות במתכונתו הקיימת בישראל כי זה כמו לשלוח ילד יהודי לביה"ס אנטישמי. שיסבירו לילד שלי שההורים שלו חוטאים איומים נושאי מחלות שדינם מוות? נו באמת... הגן של הבן שלי הוא אולי לא מייצג, אבל לא תמצא היום כיתה אחת בתל אביב שאין בה נציגות כזו או אחרת להורים גאים. והבייבי בום של הקהילה רק מתעצם מיום ליום.

סבבב

New member
אז באמת נשים את הקלפים על השולחן...

לכן סביר שזוג הומולסבי דתי - כנראה לא יביא ילדים. כי אם הוא יביא וישלח לחינוך חילוני - כנראה גם הם כבר לא ממש יישארו דתיים (שזה אגב הגיוני...) אבל אם הם באמת ירצו להישאר דתיים לכל דבר ועניין - אז ילדים לא יהיה הצד העיקרי של הזוגיות שלהם.

../images/Emo119.gif האמת,

שבתור דתי (ואפילו לא הומו), אני לא ממש אשמח להכניס את הילדים שלי לחינוך הדתי איך שהוא נראה היום... אני חושב שהמערכת הזאת הרסנית, גם מהפן הדתי, וגם מהפן החינוכי/לימודי.

ועוד משהו

יוצא מדבריך, שאתה מעדיף שלא להביא ילד לעולם, ובלבד שהוא לא יגדל להיות חילוני...? בהמשך לתגובה הקודמת שלי - את הערכים החשובים באמת מקבלים מהבית.

likud1

New member
אני חושב שאלו לא אמורים להיות השיקולים

אני אישית לא מתכוון לוותר על ילדים בגלל מערכת חינוך כזו או אחרת. אם הפיתרון יהיה לשלוח לחינוך לא דתי, אז כך יהיה. מבחינתי הכי חשוב שהילד יילמד ערכים. כנראה באמת שלחינוך דתי ילד של זוג הומולסבי לא יישלח, באמת בגלל שזו תהיה התעללות בילד ואת המלחמות לא עושים באמצעות הילדים. אני מסכים איתך סבבב שיותר קשה לשמור על ילד כדתי כאשר הוא לא לומד במערכת חינוך כזו ובכלל החברה הדתית עדייןלא מקבלת אותנו. אני כן חושב שאלו לא צריכים להיות הקווים שמנחים אותנו להחלטות. בקיצור, שכל אחד יעשה מה שנראה לו לנכון

aviadd1

New member
חזרתי כדי למחות

שנים שלא כתבתי פה וגם לא קראתי, אבל שוב הערות מכלילות מקוממות אותי. אני אישית מכיר 4 זוגות של הומו-לסבים (3 זוגות לסביות ואחד הומואים) דתיים בעלי ילדים. הילדים שהיו בגן היו בגן דתי שנאלץ להתמודד עם הנושא...

סבבב

New member
אז ספר לנו...

איך היתה ההתמודדות? איך זה השפיעה על הילדים? עד כמה הם מעורים בקהילתיות הדתית?

מותק, יש לי פול אס../images/Emo3.gif

כי אם אני ממשיך את קו המחשבה שלך - שאתה מוותר על ילדים רק כי לא תוכל לשלוח אותם לביה"ס דתי - הרי שהבעיה פתירה: למשל, יש היום חינוך ביתי - אלפי ילדים בישראל לומדים בבית, באשור משרד החינוך. ותוכל גם להיאבק עם הורים להקמת מסגרת חינוכית שתתאים לך. ויש עוד פתרונות. רק שאתה מוותר נורא בקלות. אולי אתה עוד לא בשלב שאתה באמת בשל לילדים. אנשים הרי עוברים בשמחה טיפולים רפואיים קשים ומסוכנים לאורך שנים ארועות כדי להיות הורים, אנשים ממשכנים את עתידם ועוברים חצי עולם כדי לאמץ ילד - ואתה מוותר, ככה בקלות, על משפחה בגלל שאין ביה"ס שמתאים לדרישותך המדויקות?

סבבב

New member
לא מדוייק...

א. לא ממש ויתרתי. ב. אני חוזר בי אם הובן שבגלל החינוך לא צריך להביא ילדים. ג. חשובה טובת הילד. ואם אני יודע במאה אחוזים שהוא הולך להיות ילד מסכן מבחינה חברתית בגללי - יהיה לי קשה מאוד לחיות עם זה...

א. טוב מאד, ב. מצוין, ג. קרא את הודעתי

ותראה שאם אתה חוש שביה"ס דתי הוא אסון לבן להורים הומאים - יש פתרונות מוצלחים.

למעלה