בסימן שאלה?

ירין 22

New member
בסימן שאלה?

שלום לכולם אני בחור בן 26 שלאחר לבטים רבים הגעתי למקום שאני באמת רוצה זוגיות ובחור שאיתו אוכל לפתח קשר זוגי רציני. אני פונה ליושבי הפורום ויש בפי כמה שאלות? אני מחפש זמן מה אחרי בחור דתי סרוג רציני שסגור על עצמו והיגיעה קשה ולא מעלה לצערי מציאה אמיתית. רציתי להתייעץ עם יושבי הפורום האם אין אנשים דתיים רצינים בגילאים שלי אפילו צורת החיפוש היא ככ מיגעת לחפש בצאטים וגם שם יש מעט מזעיר רובם בחורים נשואים או שסתם מחפשים משהו מזדמן.שואל אני את עצמי האם לא אמורים להיות עוד בחורים כמוני שמחפשים קשר ....וההוכחה ראו את לוח ההיכרוות שמצד שמאל לפורום את חילוף ההודעות שאינו מתחלף...אפילו המפגשם של הפורום הנכבד רובו מכיל הרבה בחורים שרובם לא יודעים בעצם לאן פניהם מובילות...לאן נעלמו כולם? אני שואל בצורה תמימה ואני לא היחיד ששואל את זה... מודע אני לעובדה שרבים הדתיים שפשוט בסופו של דבר מתחתנים מעלימים את רגשותיהם ובזה כביכול נסגר התיק לפחות של הקשר... מאידך גם הרצון שלי לפנות לעולם החילוני ולמצוא שם קשר מעלה שאלות לא פשוטות לא מספיק שוויתרתי על כל כך הרבה אני אמור בצורה מסוימת לוותר גם על עולמי הדתי...כי ברור שחיים במשותף עם אדם חילוני לא יחזקו את רמתי הדתית.... כל שרציתי זה לפתוח את הלב ולשמוע את אשר בפיכם .... רק טוב וחסד.

armadilloo

New member
מצטרף לשאלתך (+נתונים סטטיסטיים מעניינים)

עשיתי חישוב גס: עפ"י נתוני הלמ"ס 10% מהיהודים בישראל (שהם 76% מכלל האוכלוסייה) הם דתיים לאומים, מחציתם גברים, 4-5% מהם הומוסקסואלים (לא דו) לפי רוב המחקרים המודרניים. כלומר אחוז ההומואים הדתיים לאומיים מכלל האוכלוסיה צריך להיות בערך 0.19% ומספרם בערך- 7,000,000* 0.0019 = 13,300 אם עכשיו נתייחס לקבוצת הגילאים שאתה מחפש זה כמובן מקטין. נניח- אחוז האנשים בני 19 -29 בקרב היהודים הוא כ- 12% כלומר נשארנו עם כ- 1596 חסרי מזל. אין ספק שזהו מספר גדול בהרבה ממספר ההומואים הדתיים בגילאים האלה שיצא לי לפגוש במהלך שיטוטיי בצ'טים וכו' (לכל היותר כמה עשרות). לכן כנראה שאחת/כמה מהאפשרויות האלה חייבת להיות: א. יש אחוז גדול של חוזרים בשאלה בקרב האוכלוסייה הזו והם "מתבוללים בין ההומואים החילוניים" ב. יש אחוז מסויים של הומואים דתיים שאין להם יכולת ליצור קשר לאנשים כמותם, או שהם נמנעים מליצור קשר כזה בגלל החברה/ רגשות אשם דתיים ג. יש אחוז עצום של הומואים דתיים שמדחיקים את מיניותם או חושבים שהם דו-מיניים כשהם למעשה הומואים. ד. איפשהו טעיתי בחישוב

SmartToyBoy

New member
כבעל קשרים מסויימים למתמטיקה

(והמבין הבין) אני מתרשם. כן ירבו הודעות כאלו בפורום !

io4minyan

New member
החמצת נקודה מאוד חשובה

במגדר שבו עוסק המחקר שלך, סטיית התקן ( =פונקציה של שונות ) הרבה יותר מורגשת

אינני מומחה למתמטיקה

אבל אינני יכול להתנגד לדעה הרווחת, מה גם, שהמציאות בשטח מחזקת הנחה זאת. כנראה לא טעית. מברוכ!

העולם מריע למעשים ולא למחשבות

ואני חלילה לא מזלזל לרגע אחד אפילו בשאיפותיך לחיות בזוגיות מאושרת עם גבר דתי כמוך, אלא שאם בשלב זה אתה מתקשה למצוא את המיוחל, אולי בכל זאת כדאי לך לנסות למצוא בחור שאינו דתי ואני לא מקבל את הקביעה ש"ברור שחיים במשותף עם אדם חילוני לא יחזקו את רמתי הדתית..." זו קביעה לא פיירית. אתה לא ניסית ולעולם, עד שלא תנסה, אתה לא באמת יכול לדעת מה יכול לקרות. מאז שהכרתי את בעלי האתאיסט (כהגדרתו) אני מנהל בית כשר למהדרין לכבוד ולתפארת. בכל זוגיות יש וויתורים. גם אם יהי'ה לך, בעזרת השם בקרוב, בן זוג דתי - אתה חושב שלא תצטרך להתפשר איתו על כל מיני דברים?!! זה אולי נכון שמבחינה דתית - לא תוכל לקחת מבן זוג שאינו דתי שום דבר, אבל האמן לי שאפשר ללמוד דרך ארץ ועוד הרבה מצוות שבין אדם לחברו גם מבן זוג שאינו דתי. ברור גם שאם אתה איש חזק באופייך ובאמונתך בשם - אתה תחפש לעצמך דרך יצירתית משלך להתקדם בחיים רוחניים ולהתחזק ברמה הדתית ולכן רמתך הדתית, לדעתי, לא קשורה בבן זוגך לעתיד אם יהי'ה דתי או שאינו דתי. תנסה, מקסימום זה יצליח בהצלחה הפליט משוק הדגים

גם אני מביע את הערכתי

להודעתך על אף שאינני בטוח, שצורת חיים זאת מתאימה לכולם. עד היום יש לי ויכוח עם "תל אביבי", שהגיב להודעה זאת לפניי, שוויתור הדדי פירושו, שלפעמים עליי להתפשר ולאכול איתו את מה שהוא אוכל או להתנהג בשבת, כפי שהוא מתנהג. שלא יכעס עליי, אבל באופן אישי אני מלא הערכה לדרכו החילונית על אף שאיננה מקובלת עליי. זה רצונו וזה כבודו. עם זאת לו היו מציעים לי לחיות חיי זוגיות עם אדם לא דתי (לא חשוב, אם הוא חילוני-מסורתי או אתאיסט מוחלט), הייתי מתנה זאת בשמירת שבת וכשרות בתוך הבית. מה הוא יעשה בחוץ? זה כבר לא ענייני. הוא יכול להתארח אצלי באופן הכי מכובד (גם עם בעלו-אשתו-...לא חשוב מה...) ויקבל "עד חצי המלכות". לאכול אצלו?! רק בתנאי, שאני יודע, שרמת הכשרות היא בהתאם למקובל אצלו. בילוי בשבת?! אני מבלה היטב כל שבת בתפילות, בסעודות, בטיולים באוויר הצח וגם במנוחה. לנוח יום אחד מהמחשב ומהפורום - אין לך "עונג" גדול מזה. זה יוצר גיוון יוצא מהכלל ויש אומרים, שזה גם מתכון לחיים בריאים יותר. אז מי, שיכול להתפשר על שמירת השבת והכשרות בתוך הבית, בוודאי יהיה לו קל הרבה יותר להסתגל עם שותף דתי. מאידך גיסא בוודאי, שגם על האדם הדתי להתפשר על דברים מסוימים אך לא על עקרונות דתיים. אני מאחל את מלוא ההצלחה למי שיצליח למצוא את הנוסחה המתאימה, ואני יודע, שכבר ישנם לא מעטים, שמצאו אותה הבמחיר כזה או אחר.
לכולם!

ירין 22

New member
עדיין לא ברור

אני מודה ליושבי הפורום על התגובות למרות הניתוחים הסטטיסטים השאלה עדין קשה מאוד. אני רוצה להוסיף בנימה אישית יש צורך בגמישות מחשבתית והלכתית רבה מאוד כהומו דתי. הדילמות העומדות כאן הן כבדות משקל וככל שאני חווה ופוגש אנשים אני מבין את זה יותר. האם באמת אפשר להישאר בארון ולהחזיק בקשר זוגי ובכך לנסות לשמור "על כבוד המשפחה" לאורך השנים? האם אפשר לגדל ולהביא ילדים למסגרת של משפחה בין שני גברים ? איך הילד יגדל איך תקבל אותו החברה? איזה ביה"ס דתי יקבל אותו לשורותיו ובכלל? אני מתקשה מאוד להאמין למרות שאני מאוד רוצה להאמין בכוחה של האהבה ובכוחם של תהליכים שלבחור דתי ובכלל לאדם הומו לאורך שנים וימים צפוי אושר שלווה וחוסר בדידיות בחייו?(בעיקר בגילאים 40 והלאה איזה עולם צפוי לו שם). אולי אני כותב את השורות האלו במצב נפשי מסוים אבל השאלות קשות וכבדות משקל... בברכת ה' עליכם.

הרשות נתונה

הכל נתון בידך. בישראל של היום יש עשרות אלפי זוגות הומולסבים שחיים חיים מלאים ומאושרים. לרבים מהם יש ילדים. אתה יכול להיות אחד מהם. אבל אי אפשר לקיים זוגיות תקינה, בריאה ושלמה בארון. אין אפשרות לזוג גברים לגדל ילדים בארון. וביה"ס דתי שלא יקבל את ילדיך בגלל שההורים שלהם הומואים, ישלם לך קנס של 50000 ש"ח, ויאלץ לרשום את הילדים נגד רצונו. (
חייב להגיד שאתה מנסח יפה ומניין את הלבטים שלך)

החוקית

New member
עניין הקנס והחיוב מגובים בפסיקה?

עד כמה שזכור לי הפסיקה מכירה בזכותו של בי"ס ממלכתי דתי לא לקבל ילד אם רמתו הדתית של הבית בו הוא גדל אינה מספקת. ובהחלט יכולים לטעון שילד שגדל במשפחה חד מינית, הבית שלו לא עומד בסטנדרטים הדתיים. (בלי קשר לעובדה שהייתי רוצה לשלוח את הילדים למסגרות הפרטיות- אולפנא/ישיבת בנ"ע ולא לממלכתי)

אם מנהל ביה"ס ישקר בבימ"ש במצח נחושה

ויגיד שהדחיה של הילד היא על רקע ערכים דתיים לא מספקים ואין לה קשר להומואיות של ההורים - תהיה בעיה להורים. זה נכון.

החוקית

New member
האם עצם קיום אורח חיים הומוסקסואלי

יכול להחשב כקיום אורח חיים שאינו דתי מספיק?

לצורך המקרה שלנו זה לא רלוונטי

החוק אוסר על הפליה על רקע העדפה מינית וקובע פיצוי של 50 אלף ש"ח עוד לפני הוכחת הנזק. לשמחתינו, גם בתי ספר דתיים כפופים לחוקי המדינה.

io4minyan

New member
עשיתי חשבון

שאם אתה ואני מתחתנים , מאמצים ילד ועושים לו טאטו עם הכיתוב "אבא ואבא שלי הומואים", אפשר להרוויח 50,000ש"ח על כל בית ספר דתי שידחה אותו. כל ילד נוסף מכפיל את הסכום ואז עם הכסף אפשר לפרוש לאיזה אי אקזוטי באוקיאנוס השקט. נכון שאני גאון פיננסי ???

../images/Emo6.gif פיננסים זה כנראה לא התחום שלך

כי שכחת שעולה המון כסך להתגרש בימינו, ואתה לא רוצה לדעת כמה עולה הליך אימוץ של ילד... נראה לי ששכרינו יוצא בהפסדינו.

למעלה