בסופו של דבר...

daff29

New member
בסופו של דבר...

לאחר התלבטויות רבות ,החלטנו שבנתיים נמשיך לגדל את הגופר (?) ואת הכרכן תירס הידוע בשמו "פעם הייתי גופר" הנ"ל זכו לשני טרריומים איכותיים מפלסטיק, וקפיצה קטנה ל"מפעלי ים" גם סידרה להם משטח חימום ומד חום ולחות של EXO TERMA כרגע אנחנו ממתינים לצואה נורמלית כדי לקחת לבדיקה אצל הוטרינר. הוספנו לחווה שלנו (יותר נכון אני הוספתי בלי לשאול...) עוד 3 אוגרים סורים (למטרות טיפוליות) 4 עכברים (למטרות רבייה והאכלה) והפחתנו 4 מקלונים (שהחתולים התעללו ואכלו או אכלו והתעללו אבל בכל אופן פירקו להם את הצורה). אני ממש ממש ממש רוצה לגדל קיפוד. אבל לא ארצישראלי מוגן. ד"ר מאוורר שאמר שאצטרך ליבא מאר"הב או שמישהו יביא לי. וזה לא נראה הולך לקראת בזמן הקרוב. אבל אם מישהו יודע על אייך ואיפה אז-יש לי יומהולדת בנובמבר...

naja

New member
קיפוד?

חיה מקסימה. יש לי בחצר כמה שמגיעים בלילה ומחפשים חרקים. בעיקרון ראיתי בעבר קיפודים שנמכרו בארץ והמוכר סיפר שהם קיפודים מיוחדים שיובאו לארץ. כשהתעקשתי שמדובר בקיפודי חולות(מין שמצוי בארץ וכמובן מוגן) הוא הודה שגם הוא חושב שאלו קיפודי חולות, אבל מכרו לו אותם בתור קיפודים מיובאים.... בקיצור, לכי על חיה אחרת. חבל שתקני חיה שנולדה בטבע ושם מקומה.

daff29

New member
קיפוד מחמד

יש סוג מסיום (לא בארץ) שהוא מגודל ומורבה בשבי למטרות טיפוליות וכחיית מחמד. הם קטנים במיוחד עם קוצים עדינים יותר ואינם פחדנים. איני יודעת את שמם. הופיעו באחת התוכניות בנשיונאל גאוגרפי. אני חולמת לגדל קיפוד מגיל 8 (טיפלתי באחד בפינת החי של ביה"ס היסודי) ובלימודים שלי הכנתי פרוייקט שנקרא "משק-מרכז שיקום והשבה לטבע של קיפודים פצועים" (המרצה היה ד"ר רוני רדו -זה שתכנן את "יערנה" בהרצליה) בשמחה הייתי מוכנה לגדל גם עטלפים אבל זה באמת מוגזם וחוצמזה אני מעדיפה להשאר נשואה לנוכחי. יש לי משהו לחיות ליליות...

קיפודים גמדיים מאפריקה זה מה שאת

מחפשת. שמעתי שהבריחו פעם כמה כאלו אבל לא נתקלתי באף אחד כזה. אני בספק אם יאשרו יבוא שלהם לארץ מפחד שהם יברחו ויתרבו עם או הקיפודים בארץ או אחד עם השני. אני מצטרף לNAJA ומציא לך לחפש בעל חיים אחר. שממיות מנומרות הן זוחלים ליליים וכך גם פיתונים מתכדרים. כדאי לך פשוט להסתכל עליהם בלילה, את יכולה להשתמש במנורה אדומה לצורך כך.

daff29

New member
עוד יהיה לי קיפוד...

ואם YG28 ימשיך ככה הוא עלול לחזור הביתה יום אחד ולמצוא משהוא גרוע כמו חתול חדש , או עוד יותר נוראי- תינוק!!!

BabaGee

New member
למה רק לא תינוק ??

תינוק זה גם סוג של זוחל

daff29

New member
למה לא?!

זוחל, פעיל לילה, רעבתן כמו גקו מרעיש כמו ז'אקו והכי גרוע-עלול לצאת דומה לנו... וכשיגדל-אני אוכל להגיד לו לא אם הוא ירצה לגדל קרוקודיל או לעשות קעקוע? אנחנו לא דוגמא טובה...

BabaGee

New member
או שחס וחלילה

ירצה לגדל קעקוע של קרוקודיל ? אתם באמת לא דוגמא טובה, חשבתם על עיקור כדי שחס וחלילה מקרה מזעזע כמו שתיארת כאן לא יתממש ???

daff29

New member
יש לי מתכדרים

ולטאות אני לא רוצה. וזה זה לא העניין להסתכל בפעילות שלהם בלילה, זה בכללי כל ההתנהגות של חיות הלילה באופי כמו ינשופים וליליות לדוגמא (התאהבתי בהם כשהתנדבתי בגן הזאולוגי באבו כביר) עטלפים הם מדהימים בעיני אני צופה בהם כל הזמן בשידורים החיים מהגן הזואולי באונ' ת"א. (מי שלא נכנס לאתר הזה חייב!)

BabaGee

New member
קיפוד זאת חיה מדליקה

אפשר לשים אותו על השולחן ולהשתמש בקוצים שלו כמחזיקי עטים ועפרונות
ואם זה קיפוד ים שרגיל למים אז אפשר לקרצף איתו את הגוף במקלחת. מצטער לשמוע על המקלונים (את ידעת שלוקח לביצים שלהם לבקוע בערך חצי שנה ??? אני הייתי בחצי שוק טוטאלי).

daff29

New member
בקיעות

כמה ביצים היו? וכמה בקעו בממוצע מביצה?

בקיעות...

אם מדובר עלי אז אני חושב שהיו מספר כמעט זהה של ביצים ומכל ביצה בוקע אחד... אגב אם מישהו רוצה מקלון קוצני (אוסטרלי) שיגיד...

daff29

New member
ביקרתי את צחי שוב

והוא הסביר לי אייך להרבות אותם שיהיו לי גם לשנה הבאה. הוא אמר שהבוגרים יחייו 4-5 חודשים (אם לא אוכלים אותם חתולים) ובקיעות תוך 5-6 חודשים.

למעלה