רק בדיקה אישית מול חב' הסלולר
מן הסיבה, שלכל אדם, בין אם שומע ובין אם לקוי שמיעה, יש צרכים שונים גם כלקוח בחברת הסלולר עם דגש על דיבור, כתיבה, שירותי אינטרנט, וידאו ומה לא. כלקוחת סלקום לקויית שמיעה יש לי כמות מסרונים חינמית לחודש, 150 במספר, אם אני לא טועה. שכחתי לברר האם יש הגבלה מבחינת הזמן או שזו הטבה רק לשנה - אני אבדוק. המחיר לדקת שיחה, שאותו אני משלמת כמו כל לקוח שומע, הוא די יקר, גם בגלל שהתעקשתי אתם "בלי התחייבות". מי שמתחייב לפרק זמן אצלם, אולי ישלם יותר זול לדקת שיחה. מה שבטוח שאין דקות שיחה זולות יותר למי שהוא לקוי שמיעה - זה חד משמעית. אישור שאתה לקוי שמיעה זה סיפור בחברות הסלולר. הם בעצמם לא מבינים מה הם מבקשים. אז אם יש לך אישור מרופא א.א.ג, העתק של בדיקת שמיעה או תעודת חבר (רצוי בתוקף) של "בקול" או אח"א, הבא אותם אתך. אם לא, אולי אתן לך השראה מסיפורי האישי. באוגוסט שעבר הגעתי לסניף סלקום כדי לבדוק את החשבון שלי, לראות מה ניתן להוזיל בו. או.קיי, אמרו לי, כשהבינו שאני לקוית שמיעה, ניתן לך את הטבת המסרונים. ביקשו תעודה. נו, אין הרי "תעודת חירש", אז הצגתי תעודת חברה ב"בקול". אמנם התעודה לא הייתה בתוקף אז, אבל כידוע, החירשות לא מאבדת תוקף. לא רצו לקבל את זה. לקחתי את מעבדי שתל השבלול שלי (אני מושתלת דו צדדית) ופשוט הנחתי אותם לפני הנציגה הנדהמת על השולחן. "את יכולה לצלם אותם ולקחת בתור הוכחה, קדימה!" אמרתי לה. באותה שנייה הם הבינו, רשמו במחשב וקיבלתי את ההטבה. אני מה זה מקווה שהרישום לגבי הלקות שלי ישרוד אצלם במחשבים כל זמן שלא יקרה לי אותו נס מופלא שיהפוך אותי לשומעת כמו כולם, "בלי כלום". זאת כיוון שכבר חצי שנה קודם לביקור שעליו סיפרתי כאן, רשמו את העניין, ואז תעודת "בקול" שלי הייתה עדיין תקפה............ אז תתכונן לחווייה מרתקת כשתגיע לסניפים של חברות הסלולר.ואגב, אם אתה צריך מצב T כדי לשוחח בניידים, תתכונן לפה פעור ואבדן עשתונות מקומי אם תעלה את השאלה בפני נציג המכירות, אולי אפילו להתייעצויות יותר רציניות ביניהם מאשר בהכנות לשיחות שלום בין ישראל לפלשתינים