בסוף הפרק האחרון

בסוף הפרק האחרון

לא הבנתי ממה כריסטינה וג'יל כל כך התעצבנו כשהן דיברו בצד לבד. כריסטינה סיפרה לגיל על משהו שקים אמרה, אבל לא הבנתי מה כל כך עצבן אותן בזה... אולי מישהי הבינה? או שפספסתי משהו או שהן באמת באמת ילדות משועממות! כריסטינה מתחילה להזכיר לי את הילדות הרעות שהיו בבתי ספר חדשים שהגעתי אליהם

FreshF5

New member
זה לא רק מה שקים אמרה.

בגדול "ההשתלטות" של הבנות החדשות, גורמת להן לחוש מאוימות. יותר נכון, גורמת לכריסטינה לחוש מאוימת ולכן כתוצאה מכך היא מחפשת ומתנקלת לקים + נוקטת בשטיפת מוח ל"אחות הנפש" שלה ג'יל; שהן (החדשות) "הרעות" ושצריך להיתאחד ולהתייצב נגדן. ובקיצור כריסטינה היא ילדה קטנה שהמודעות אצלה היא רק למראית עין ובגדול ממנה והלאה...

פרש

אין לכריסטינה סיבה להרגיש מאויימת, היא ותיקה , קים מחפשת נואשות את קירבתה, היא פשוט אדם רע, ולא מוכנה לחלוק את זמנה עם איש, כאשר אין לה טובת הנאה מכך. אחרי האיום של איאנלה בהתחלה היא החליטה לתת מעצמה, עכשיו היא לא מרגישה חייבת, רוצה למכור את "האומנות" שלה ,לקבל כסף כדי למחוק את התמונות מהאינטרנט, שזה חשוב ביותר, אבל אי אפשר כך להתעלם מבני אדם.

FreshF5

New member
אין לה סיבה להרגיש מאוימת, עם זאת

ניכר בסוף הפרק האחרון, בשיחה עם ג'יל, שככה היא מרגישה.

שונית

כריסטינה וג'יל לא יכולות להכיל את החדשות. הן כל כך מרוכזות בעצמן, ולא מוכנות לצערי, לשחרר אנרגיה עבור החדשות. זו אנוכיות לשמה. מה שמראה שגם אם הן התפתחו והתקדמו, בתנאי המעבדה של מתחילות מחדש, הן ממש לא מתאימות ומוכנות לעולם.

יסמין@

New member
ומחוץ לבית מתחילות מחדש

כל או לפחות רוב האנשים נוטים לתת תשומת לב, הקשבה, עניין, תמיכה וכו' לזרות מוחלטות שמפטפטות בלי הפסקה?

יסמין@

New member
ומשאירות חתיכות זכוכית בכיור וזורקות סיגריה

דולקת לפח אשפה מלא ניירות ולא נותנות מנוחה לרגע מהפטפטת וכותבות על המייבש: שאף אחת לא תכניס לכאן בגדים ומנסות להשתלט על דרך הכנסת החפצים למקרר (??? איזה קטע אם היא היתה צריכה להתעמת על רקע זה עם אליסון) ומדברות בלי הפסקה ובלי לתת לאף אחד אחר להוציא מילה בערב שלם המוקדש לחברה שעוזבת ו... שאמשיך?

גלינקה2

New member
קל יותר להבין את קים מאשר את ג'יל וכריסטינה

חוץ מעניין השברים בכיור והסיגריה הדולקת שזה באמת מוזר, אפשר להבין את הלהיטות של קים לקיים קשר גם אם זה נראה מופרע ועובדה שכריסטי ישר הבינה אותה וניסתה לעזור לה. קל גם להבין שהיא מרגישה מותקפת על ידי כריסטי כי קים מנסה בדרכה להיות בסדר ופתאום מה שהיא עושה זה לא נכון. קשה להבין למה ג'יל מרגישה כל כך מאוימת על ידי קים. בזמנו היא גם הרגישה מאוימת על ידי אליסון (שאולי הזכירה לה אמא). משהו גורם לה להתקיף אנשים שלא עשו לה כלום. קשה גם להבין איך כריסטינה הפכה להיות למי שהיא. דווקא אמא שלה נראית אשה חיובית ותומכת. למה היא בכלל עוזבת את אמה ועוברת לאל.אי. למרות שברור שהאמא תוכל לעזור לה מאוד לטפל בילד (אחר כך היא תבכה שהיא צריכה לטפל בילד ולפרנס אותו) ולמה לא איכפת לה שהיא פוגעת באמא כשהיא עוזבת עם הילד. קשה לי גם להבין איך האמא לא חטפה שוק כשהיא שמעה את החדשות על בתה היקרה, אולי היא כבר ידעה לפני כן.

המונשרי

New member
../images/Emo20.gif

לגבי השאלה למה כריסטינה רוצה לעזוב ל L.A. בכל התוכניות שמתי לב לתופעה שמס' בנות מעוניינות להעתיק את מקום מגוריהן לעיר שבה מצולמת התוכנית ( ריין וברנדה לשיקאגו לדוגמא). אולי יש בזה מין משאלה כמוסה שאם מעבר לעיר אחרת מזלן ישתפר...

יסמין@

New member
הדו שיח בין כריסטינה לבין אימא שלה היה

סהרורי ובלתי אמין ביותר. כריסטינה: אימא, הייתי שקרנית, נוכלת, עסקתי בסטריפטיז ובליווי אימא (אפילו לא ממצמצת): אין שום דבר שתעשי שיגרום לי לא לכבד אותך. אין לך בכלל מה להתבייש. את שורדת. הצלחת לשרוד ולשמור על בנך ולפרנס אותו. יה רייט. כמובן, אלא אם כן היא ניתקה את כל החוטים של הרגשות שלה ואין לה אף רגש. אף אימא נורמלית שתשמע דברים מזעזעים כאלה לא תגיב בקלילות כזו. היא גם דיברה בקול מונוטוני כזה... עכשיו עלה על דעתי שהיא ידעה עוד מקודם ואולי אפילו לקחה כדור הרגעה לפני הצילום. משהו פה לא מסתדר. ולגבי קים, תחשבי עליה כעל שותפה לדירה. לדעתי היא שותפה מהגהינום... ושוב, מאוד מסכנה, באמת מעוררת הרבה רחמים. אבל אני באופן אישי לא הייתי רוצה לגור איתה באותו בית ולחלוק איתה אותו מטבח ואותה אמבטיה (זוכרות שהיא כתבה משהו תמוה על מייבש הכביסה שאסור לאף אחת לשים בפנים כביסה???? זוכרות איך היא פתאום רצתה לשנות את הארגון הפנימי של המקרר?). יש בה משהו אפילו קצת מפחיד - כל האובססיביות הזו, כל הדיבורים הבלתי נשלטים והבלתי פוסקים. וזה שהיא זורקת זכוכיות לתוך כיור וסיגריה בוערת לתוך פח מלא ניירות... ממש מסוכן לגור איתה באותו בית. מעניין מה עוד היא תעשה. ולא ראיתי שקים תוקפת אותה. היא רק מתרחקת ממנה, ונראה לי שזה בהשראת מה שאיאנלה אמרה לה: I DON'T DO DRAMA אז קודם היא לא הצליחה כל כך להתרחק מTJ, אז עכשיו היא למדה את הלקח ומתרחקת מהTJ המשעממת, כפי שהגדירה אותה.

t a m i 2 5

New member
משהו לא מובן לי

לא ראיתי את הפרק של היום אבל לפי מה שכתבת הבנתי שאמא של כריסטינה כאילו לא ידעה מכלום וכריסטינה הייתה אמורה להפתיע אותה עם החדשות המזעזעות? אם היא הגיבה כמו שכתבת אין ספק שהיא ידעה...אין בן אדם שפוי שלא יהיה בשוק טוטאלי מזה... וא היא ידעה אז למה כריסטינה לא אמרה לאיאנלה? זה מוזר... או שאמא שלה תמיד ידעה אבל אף פעם לא דיברה על זה עם כריסטינה... אני חושבת שאנחנו לא יודעים המון פרטים על כריסטינה יש לי הרגשה שהם רק מגרדים את השכבה העליונה

גלינקה2

New member
ג'יל לא תוקפת ישירות את קים

אלא היא עושה זאת מאחורי הגב. היא מסיתה את כולם נגדה, היא מעירה הערות מרושעות נגדה וגם נגד אחרים. היא היתה ממש גועלית כשהיא קיימה אסיפת בית נגדה בלי לומר זאת ישירות לקים. מלכתחילה ג'יל נראתה לי לא ברורה. היא מצד אחד כאילו גלויה וישירה אבל מצד שני היא מסתייגת ומרוחקת, ולוקח לה הרבה זמן עד שהיא מתיידדת ומביעה אמון במישהו, זה כולל לא רק את קים אלא גם את החברות הקודמות שלה שהיא עכשיו בוכה על זה שהם נעלמות. היא כאילו אסרטיבית אבל מתברר שבפנים היא חלשה ומפוחדת. אפשר לבטא חולשה על ידי מסכנות וקורבנות ואפשר לבטא על ידי תוקפנות. ג'יל מבטאה את עצמה על ידי הערות מרושעות, הומור מרושע וביקורת ושיפוטיות והסתה. היא די מזכירה את דניס. אלא שדניס היתה ברורה והיתה לה מודעות עצמית. ואילו ג'יל מורכבת יותר, צדקנית ולא מודעת לעצמה וגם יש בה גם צד טוב יותר. לקים חסרות מיומנויות שאפשר ללמוד אתם והיא יכולה גם ללמוד שמשוב גם אם הוא נראה שלילי הוא לטובתה. היא נראית מספיק אינטליגנטית בשביל זה. אני מכירה אחת כזאת שעברה התעללות רגשית בילדותה, עד שיום אחד היא התבגרה והיא תפסה שהאחרים פגעו בה בלי סיבה והיום היא אוטומטית מתקפדת ומתגוננת כשאומרים לה משהו. היא לא מצליחה להבין שהיום היא חיה בעולם אחר עם אנשים אחרים ולפעמים רוצים את טובתה גם כשמבקרים אותה. דווקא לי יש אמפתיה לקים ונדמה לי שמראים רק את הצד השלילי שלה. יש לי הרגשה שיש בה משהו חיובי יותר ממה שנראה לעין ואפילו חיובי מאוד ובקבוצה החדשה שתיווצר אחרי שג'יל תעזוב היא תוכל להראות אותו.

גלינקה

לגבי אותה בחורה שאת מכירה, שהיא מתקפדת, הלוואי שזה היה כל כך פשוט, להבין שאנחנו משאירים את הילדות מאחור וממשיכים הלאה. ברוב המקרים אנחנו לא מודעים ופועלים על פי אותם דפוסים, ואם אנחנו כבר מבינים, כמו המכרה שלך, זה כמובן רק צעד אחד נוסף, אבל ממש לא הפיתרון. קל לכעוס על אותם אנשים, אבל כל השיחות שבעולם לא יצליחו לשנות אותם, רק התנסויות, כמו בבית מתחילות מחדש, או סדנאות לאורך זמן, עם מנחה מעולה וקבוצה קבועה, יכולים לשנות דפוסי חיים. העניין הוא שהתובנות חייבות להגיע מהאדם עצמו, יכול לקחת שבוע , חודש שנה או בכלל לא. התובנה לא תגיע בהכרח מהתעסקות במטופל עצמו, יכול להיות שסיפור של מישהו אחר יאיר לאדם נקודה מסויימת, שתשנה באופן משמעותי את חייו. אתן לך דוגמא. לפני כחמש עשרה שנה הייתי בשבתון, הדואר בשנה זו מוצף בחוגים , קורסים וכו. אני רציתי משהו לנפש, וראיתי מכתב שהגיע מלני רביץ, אבי הגשטלט בארץ. ממש לא ידעתי לאן אני הולכת, הבנתי שזו קבוצה שמעלים בה, בכל פעם נושא אחר ודנים בו, זה גם היה הקורס האחרון, והתחילו ללחוץ עליי שלא שלחתי את הטפסים, נרשמתי וזהו. הגעתי לשם ראיתי קבוצה של כעשרים אנשים, הבעיות שצפו די בהתחלה, היו קשות מנשוא, הייתה שם מישהי שאמא שלה התאבדה אחרי שילדה אותה ואת אחותה התאומה, והיא נשאה באשמה כל חייה. הייתה בחורה שאביה הפך אותה לשפחת מין . היו גם אנשים עם בעיות יומיומיות אלה ואחרות. זו הייתה שנה כל כך משמעותית עבורי. כל כך הרבה תובנות, תוך כדי משפט שנזרק לחלל האוויר , אדם מנסה לעזור ומבין שהוא פוגע. הרווחתי כל כך הרבה בשנה הזו.

למעלה