בסוף הבעיה בסטרטר

liorbach

New member
בסוף הבעיה בסטרטר

הסטרטר שלי לא מניע ולא מראה כל אות חיים כשאני מפעיל את הסוויץ מישהו יש מושג מה יכולה להיות הבעיה עד אתמול הוא עבד מצוייןועושה רושם שהוא מחובר כמו שצריך אגב כמה עולה סטרטר מפירוק?

roni marino

New member
עדכון

פרקת את הסטרטר ? תקשיב טוב לרעש שנשמע בזמן הנעה , אם אתה שומע את מן תנועה ראשונית של הסטרטר אבל אין סיביב של המנוע אז יתכן שהוא רק תפוס על גלגל התנופה . תנסה לדפוק עליו עם פטיש , בזהירות . אם זה לא עוזר צריך לפרק . הוא מחובר בעזרת אום וגוג'ון אחד עם ראש של חצי ירח שאותו אתה פותח מצד המנוע . תעדכן מה קורה בהצלחה

PODOV

New member
לפני שאתה מפרק !!!

תבדוק שמגיע מתח ! לפני שאתה מפרק את הסטרטר,תכנס מתחת לאוטו תיראה שמעל לגוף של הסטרטר יש כמו פחית קטנה יותר צמודה אל הסטרטר עם שני חוטים - עבה ודק ,זה כניסת המתח לסטרטר. תוודא עם נורית בקורת או כול דבר אחר, שהמגעים טובים. אם מגיע מתח אז הבעיה בסוויץ ,או בכבל . את הסוויץ אם צריך אפשר לפרק קומפלט ואפילו לפתוח אותו ולשפץ לבד את הפחיות הפנמיות ,או להשיג מפירוק. בהצלחה. נ.ב סביר להניח שזה הפחמים של הסטרטר,אז כאשר דופקים עליו בעדינות מנערים את הפיח שיושב על המגעים של הפחמים,והוא שב לעבוד...אבל לא להרבה זמן אני מקווה שעזרתי.

EranR

New member
בעיות בסטרטר?

היי liorbach עדיין יש בעיות בסטרטר? במידה וכן - עדכן, ואנסה לעזור לך לאתר את הבעיה. ערן

liorbach

New member
בסוף סתם היינו טיפשים

גיליתי בסוף שהבעיה היתה בכלל במגעים של הסוויץ', בינתיים אני מסתדר ומצליח להתניע אבל אני צריך לסדר את זה כמו שצריך, איך פותחים את הפלסטיק שמסביב לסוויץ כדי לחשוף את החיבורים של המגעים?

EranR

New member
היי ליאור

בדיקת תקינות סטארטר - ניתן להעביר מתח ישירות לסטרטר: מתחת לכיסא האחורי ניתן לזהות את הכבל העבה שיוצא לכיוון הסטרטר (מאוחרי הכיסא של הנוסע ליד הנהג) אתה יכול בקלות יחסית לגשר את הכבל הזה ולראות אם הבעיה היא בסטרטר. (טיפ להבא). גישה לסוויצ' - 1. יש להוציא את ההגה, ואת מכלול הידיות (איתותים, אורות גבוהים, שפיצר...) ואז נחשף הבורג אשר מהדק למקומו מכסה מתכת שמגן על הסוויצ' מפני פריצה. 2. לסוויצ' מחובר מאחור המחבר החשמלי (תקע)- אותו יש לשלוף ולנסות לזהות בעין (בד"כ ניתן) את הרגל של המכלול האלקטרוני שבה הקצר - בעזרת הפלסטיק השרוף. 3. שליפת מכלול הסוויצ' - מורכב משני חלקים א. מנעול הסוויצ' - חלק מתכתי. ב. רכיב אלקטרוני (אוטומט). בד"כ במכלול הזה נמצאת הבעיה, כך שהחלפה פשוטה - בד"כ פותרת אותה. נ.ב - מכלול סוויצ' כזה עולה בערך 50-75 ש"ח. הכי חשוב - לוודא שאין קצר אחר שגרם לכל הבעיה, לי היה נסיון שכזה... ערן.

למעלה