בנק

• פותח הנושא DeQ
  • פורסם בתאריך

DeQ

New member
בנק

שלום לכולם. אני עובד בתור טלר באחד מהבנקים הגדולים. לדעתי, כשמדובר בטלרים, מדובר ברמה הכי זוטרה שיכולה להיות בבנק. זו עבודה שוחקת, מגעילה והעובדה שאנחנו מתעסקים עם הנושא הרגיש ביותר לכל אדם, הכיס שלו, רק גורמת ללקוחות לשנוא את הבנקים יותר. לא מספיק שהבנק נחשב כאויב הציבור, הטלרים הם שמתמודדים עם הנושא הזה הכי הרבה. שלא תבינו אותי לא נכון, גם אני חושב שהעמלות שהבנקים גובים הם שערוריתיים וחסרי הצדקה, אך הכל לבסוף נופל על הטלרים. לקוחות סבורים שאת העמלות אני משלשל ישר לכיס הפרטי שלי או לחילופין שאני ממציא להם עמלות סתם כדי לגבות מהם עוד כסף. חוצמזה, את/ה לא רוצה לשלם עמלות? תשמור את הכסף אצלך בבית. הבנק מספק שרות בכך שהוא מחזיק לך את הכסף, ועל השירות הזה משלמים כמו בכל מקום אחר. גובה תשלום השירות זה עניין אחר לגמרי. ולמרות כל הבעייתיות בבנקים, ישנם דברים מאוד הגיוניים. מצאתי את עצמי מתווכח מול לקוח עצבני המסרב להציג בפני תעודה מזהה בעת משיכה של כסף. תאמינו לי, ניסיתי הכל, להסביר לו שאני צריך זיהוי שלו כדי לוודא שהוא באמת בעל החשבון ולא סתם מישהו שרוצה לקחת כסף, שאלה הנהלים של הבנק, אבל הוא בשלו, לא מעניין אותו. 40 שנה הוא בבנק (עוד מהתקופה שהבנק היה צריף מסכן) והוא לא יתן לי תעודה מזהה. לא הלך כלום, הוא עמד על שלו. חבל, בכל הזמן הזה שהוא התווכח איתי הוא יכל להוציא תעודת זהות (תהליך שלוקח באמת כמה שניות מסכנות) ולמשוך כסף 40 פעם. זה נהיה בושה להציג תעודת זהות? היה עוד לקוח, בעל חשבון "שמן", שכנראה מרשה לעצמו יותר מדי, וכשביקשתי ממני מספר זהות (שימו לב, מספר! לא תעודה) בכלל התחיל לצעוק עלי אם זה בסדר שכולם (שניים וחצי אנשים שהיו מאחוריו בתור) שמעו את המספר זיהוי שלו. חבל, חבל, שאני לא יכול לענות לו כמו שאני רוצה, וכל שאני יכול זה לנסות להצטדק ולהסביר לו שבסה"כ אני מנסה להגן על הפרטיות שלו. זהו, שיחררתי קצת. תעשו חיים.

get well

New member
ברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

חוץ מזה אתה נהנה לעבוד בבנק??

beky1

New member
../images/Emo6.gif ואיך

נגמר הסיפור עם הזקן (40 שנה בבנק)?

DeQ

New member
בלי יותר מדי מריבות

לא רוצה? קח טופס לבנקאי שלך, יזהה ויחתום על הטופס. לא יחתום? אין כסף. אין משחקים. הסניף בו אני עובד הוא די קטן, ככה שלא צריך אפילו לצעוק לפקיד כדי לקבל זיהוי. את הבעייתים והעקשנים במיוחד אני זוכר, לצערי הרב.

DeQ

New member
../images/Emo51.gif

חוץ מהקטעים האלה, דווקא ממש נחמד. לרוב גם מוציאים אותי מהקופה ומטילים עלי "מטלות" אחרות כגון להתקשר ללקוחות ולהודיע על כרטיס אשראי שהגיע. אבל משום מה קיבלת רושם מוטעה, אני בן, לא בת. עכשיו השאלה היא האם לקבל את זה בתור מחמאה...

space1

New member
לא חשבתי שגם בבנק זה קורה...

מסתבר שהמטורפים מגיעים לכל מקום... הא, בעצם יש שודים בבנקים

DeQ

New member
יש הרבה טיפוסים

שמגיעים לבנק. כל המינים וכל הסוגים. אסירים משוחררים, נרקומנים, אנורקסיות, ילדים, זקנים וטף. היום הגיע גברת עם שיק וביקשה לפדות אותו. אמרתי אין בעיה והיא מסרה לידי את השיק עם ת.ז. במהלך בדיקת תקינות השיק אני רואה קרוס ולמוטב בלבד. עניתי לה שאין אפשרות לפדות את השיק משום שיש עליו קרוס. כנראה שעצביה התחממו והגיבה ללא קשר, אבל זו אני שרשומה בשיק. ציינתי שאין ספק בכך אבל מפאת הקרוס האפשרות היחידה היא להפקיד את השיק לחשבון שלה. היא בכלל התעצבנה, "מה זה צריך להיות?!?! שוב פעם אתם והשטויות שלכם!!". אני צריך לספוג צעקות וטענות כיוון שנתנו לה שיק עם קרוס, כאילו אני נתתי לה את השיק. תגובות כאלה לא חסר. יש יותר מדי. חבל שאנשים לא מבררים לפני שהם באים בטענות.

kerend

New member
עבדתי גם

כטלרית במחלקת עסקים בבנק. חבל על הזמן כמה שאנשים חושבים את עצמם... במיוחד אלה עם הכסף.. אז נכון שהכסף שלהם מחזיק את הבנק אבל זאת לא סיבה לרדות בטלר המסכן שרק עושה עבודתו נאמנה.. אח"כ אם יעלמו להם כספים מהחשבון- למי הם יבואו בטענות ? לבנק ! ואיך הבנק יכול לשמור על החשבון של הלקוח אם הלקוח לא עוזר לו בכך ?.. היו לי גם מקרים כאלה עם לקוחות שלא רמו להראות ת.ז. ופשוט הייתי מפנה אותם לפקידים ומבקשת שילך למי שמכיר אותו ואותו פקיד יתקשר אלי.. אין מה לעשות - זה או שאתה מראה ת.ז. או שאני לא מוציאה לך כסף.. העקשנות הזאת ממש מיותרת וזה סתם אלה שמנסים "לעשות יותר מידי רוח".. באמת - עם כל הכבוד אליהם על היותם לקוחות- אף אחד לא סמרטוט שלהם.. אפשר לחשוב, כאילו הטלר מקבל בונוסים על העמלות שהוא גובה.. באמת חבל שזאת המציאות..

DeQ

New member
האמת

אצלנו, הלקוחות ששייכים למחלקה "הכבדה" (ככה אני מכנה אותם) לרוב (לרוב, לא כולם לצערי) דווקא מאוד נחמדים. מה גם, לאלה שיש כסף מחזיקים לרוב כרטיס זהב או פלטינום ככה שחוץ מלהפקיד שיקים הם לא באים לקופה. ומי מביניהם שמספיק אינטליגנטי ובעל מנת משכל של ילד ומעלה (כי יש הרבה טיפשים עם יותר מדי ממון) יפקיד את זה במעטפה לתיבת שירות. חוצמזה, אז יש קצת כסף? אז מה? זו סיבה להפסיק להיות בן-אדם? משגע אותי.

למעלה