בנק יהב, המלצות?

murphy

New member
בנק יהב, המלצות?

היי אני נמצא כרגע בבנק מסויים ומשלם עמלות (ישיר/פקיד) כרגיל. נפתח סניף חדש של בנק יהב ליד מקום העבודה שלי אשר מציע פטור מלא מעט עמלות ל 3 שנים (בלי התחייבות שלי) יש עוד הצעות אבל הן לא רלוונטיות למה שאני מחפש כך שרק עניין הפטור מעמלות הוא יתרון לעומת מה שיש לי היום. מצד אחד, אני באותו סניף 16 שנה ולכן מכירים אותי מצד שני, מדובר בסניף (יהב) קטן ולכן (אולי) יותר אינטימי מצד שלישי, בנק יהב רק לאחרונה פתח את עצמו לקהל הרחב מה דעתכם/המלצתכם? תודה רבה

פנומן 72

New member
אם אתה עובד מדינה זה יכול להועיל לך

אם לא, כנראה שגם לא יקבלו אותך...

murphy

New member
תקרא שוב את מה שכתבתי

לאחרונה הם פתחו את הבנק לקהל הרחב כי הם הפסידו במכרז של עובדי המדינה לבנק אחר אם אני רוצה הם יקבלו אותי השאלה היא האם אני רוצה ובשביל לדעת האם אני רוצה, באתי לפה

Kabin1

New member
אם תרצה

אוכל להפנות אותך לבנקים שיש לנו (בית השקעות קבין) הסדר איתם... אולי תקבל שם הצעה טובה יותר (הטבות, הנחות וכו'). בגדול מדובר על בנק מזרחי. אם תרצה, אוכל לתת לך עוד פרטים ב 03-5616711

murphy

New member
אני חושב שיש סניף של מזרחי

ליד מקום העבודה שלי, אתה יודע אם מזרחי נותן איזשהן הטבות מיוחדות? כי יהב נותן את ההטבות כי הוא במגמה למשוך אליו לקוחות חדשים עכשיו שהוא נפתח לקהל הרחב וגם פתח סניף חדש באיזור שאני נמצא בו. הסניף של מזרחי שקיים פה הוא יחסית ישן ואני כמובן מעדיף סניף שקרוב אלי. תודה

Kabin1

New member
קודם כל, לגבי מזרחי

יעזור לי לדעת באיזה סניף מדובר... לגבי ההטבות המיוחדות, אלה הטבות שאנחנו זוכים להם, כבית השקעות אל מול הבנק. חלק מהסכם שיש לנו איתם הוא שלקוחות שמגיעים מטעמינו יזכו להטבות מיוחדות. אני לא יודע בדיוק מה הם, אבל אולי זה שווה מבחינתך לשבת עם פקיד הבנק ולשמוע.. (שתדע שכל בנק שרוצה למשוך אליו לקוחות חדשים יתן הטבות... החכמה היא לבוא עם יתרון יחסי :) )

avital42

New member
הוא בנק לא קטן

בנק יהב רוצה אותך יותר משאת רוצה אותו ולכן אם אין לך חשש ממעבר בנקים, (תבדקי עלויות של מעבר, כי לפעמים הסכום הזה הוא די גדול) תעברי. גם אם יש מינוס בבנק שלך. הכרות היום לא נותנת כלום בבנק, רוב הבנקים עומדים בטלפון עם חברות שרות ומלבד זאת ישמחו להכיר אותך בבנק החדש. הכול עניין של מה הרווח הכספי שלך. פשוט לחשב ולראות, אולי בנק מזרחי טוב. כמו כל מוצר שקונים, נא לעשות שעורי בית על הכדאיות. בהצלחה

murphy

New member
קודם כל אני בן ../images/Emo13.gif

עלויות מעבר היום הן לא כל כך גבוהות. שורה תחתונה, אני חוסך את נושא העמלות. לא מדובר בסכומים גבוהים, המקסימום שהגעתי אליו עד היום היה 17 שקל (את רוב הפעולות שלי אני לא עושה בבנק בכלל). אז אפשר לומר שמדובר ב 2 יתרונות: 17 שקל בחודש (אם הולכים על ההכי גבוה עד היום) קירבה (הסניף הנוכחי נמצא בעיר אחרת ואת הפעולות שלי אני עושה בטלפון) בעקבות מה שכתבתי עכשיו, האם באמת יש משמעות בין לעבור ליהב או למזרחי (כמו שהוצע לי פה על ידי 2 אנשים)?

avital42

New member
סליחה

סליחה אני באמת לא מתמקדת בזה. המשמעות היא מה טוב לך יותר, אין הבדלים גדולים בין הבנקים. ההבדלים הקטנים הם היחודיים בכול בנק. שני הבנקיפ הללו טובים, קטנים וזה היחוד שלהם. השרות ההטבות, תבחר מה אתה צריך יותר.

מירה288

New member
כדאי לבדוק את ההצעה

בהחלט כדאי לבדוק את ההצעה של בנק יהב אבל צריך לעשות את זה בצורה יסודית. אתה מתייחס כנראה רק לעמלת שורה (ישיר / באמצעות פקיד) שמגיעה לכ 17 שקלים בחודש אם אתה מתנהל היטב, אבל ישנה עוד רשימה שלמה של עמלות שהבנק גובה: עמלת הקצאת אשראי, דמי טיפול בתיק ההשקעות, טיפול במזומן, החזרת ש'ק (שלא נדע) ועוד ועוד.. כדאי לבדוק אילו עמלות רלבנטיות אליך ומה הבנק נותן בכל אחד מסוגי העמלות שרלבנטיות לפעילות שלך. שים לב שהבנקים חייבים לפרסם את תעריפון העמלות שלהם ומוטב לעשות שיעורי בית לפני שמדברים איתם. תוכל לראות את רשימת העמלות המלאה של בנק יהב ב -https://www.bank-yahav.co.il/reports_1.asp?cat=5&intro=73. במידה שיש לך פעילות בניירות ערך כדאי לשאת ולתת גם על גובה ההטבה במכירה וקנייה ש ני"ע. ועוד נקודה, לאחר שתקבל הצעה אטרקטיבית מבנק אחד תוכל לגשת לבנק שלך ולבקש הטבות - תתפלא לגלות שבשביל לשמור אותך כלקוח הם יהיו מוכנים לתת הטבות משמעותיות. בהצלחה, מירה שדה יועצת לכלכלת המשפחה [email protected]

murphy

New member
השאלה היא אם הבנק יכול להשוות ל"חינם"

ברוב אם לא כל העמלות הרלוונטיות. כשמדובר בסכום של 17 שקלים לחודש במקרה הרע, אין פה יותר מדי במה "להתחרות". את כל שוק ההון אני עושה מחוץ לבנק אז זה לא רלוונטי. אני יוצא מנקודת הנחה שבמקרה הכי טוב, אני חוסך 17+- שקל בחודש אם אני ממשיך בהתנהלות הרגילה שלי. אולי באמת אני אתקשר לבנק שלי ואגיד להם את ההצעה, נראה מה יש להם להציע תודה

למעלה