בנפול אויבך אל תשמח

דף חדש4

New member
בנפול אויבך אל תשמח

לאור כל ההתלהמות שאני קוראת ברשת- להשטיח את עזה וכיוב', ולאור התמונות הקשות של ההרס והחורבן והסבל האנושי ברצועת עזה
אני נזכרת במשפט הזה.
כן, הלב שלי נקרע עם מות החיילים הגיבורים וליבי עם המשפחות שיקיריהם שם נלחמים ועושים את העבודה עבור כולנו.
כן, אני בעד המבצע הצבאי הזה ומרגישה שלא היתה ברירה ושאנחנו נלחמים על חיינו פה, לא פחות ושלא יכולנו להמנע מהפעולה הצבאית
התקיפה ועם זאת- כואב לי הלב על הסבל של העזתים. כן, מגיע להם. הם בחרו בחמאס- ובכל זאת, לחשוב על אמהות וילדים, בלי אור, בלי אוכל
בלי תרופות, בלי בית, בלי שקט. בסבל אנושי אדיר- לא עושה לי טוב בכלל. כואב לי עליהם. ובו בעת- ברור לי שאין ברירה.
בנפול אויבך אל תשמח.
היה עדיף שהאויב היה רודף שלום ולא היה צורך בפעולה הזו נגדו.
כשצריך- אני מכה, אבל זה לא אומר שלא כואב לי שנאלצתי להכות. לא רק עלינו, גם עליהם.

מחשבות

New member
מצטער, אבל הפסיכולוגיה הזו לא עובדת עלי.

מבחינתי, המצב האידיאלי הוא שבעזה היו מקימים שרשרת בתי מלון מפוארים והיא היתה התורכיה של ישראל. ואז היו ממציאים את הסלוגן עזה היא עזה בתיירות. מאחר והחמאס מעדיף שנאה, רצח וחטיפות, בנפול אויבך נשום עכמוק ואמור כמה החיים יפים.

אפשר להעתיק אותך לפייסבוק בתור סטטוס?

לא יכולתי למצוא מילים יותר טובות מאלו

אימם

New member
אם צריך לבחור

לו הייתי צריכה לבחור בין סיכון של חיילנו למותם של אזרחים שמהווים מגן אנושי למחבלים,
אין לי ספק שהייתי מעדיפה שהחיילים יחיו.
אני לא שמחה שאוייבנו נופלים אך אשמח אם חסכנו חיי חיילים שלנו
ולפעמים כדי לחסוך זאת צריך להחליט החלטות קשות.

לא יודע אם את זוכרת אבל...

פעם די מזמן עוד במאה שעברה היתה לנו כאו ראש ממשלה אישה שאחת האימרות המפורסמות שלה היתה : "אני שונאת את הערבים בגלל שהם גורמים לנו להרוג אותם"... נדמה לי שמיוחסת לה גם אימרה נוספת : "יהיה שלום עם הערבים רק כשהם יאהבו את הילדים שלהם יותר ממה שהם שונאים אותנו"....
אז אני לא נמנה כלל עם חסידיה של אותה גברת ואני אמנם לא שונא אף ערבי רק בגלל שהוא ערבי אבל אני בהחלט מאמין בפסוק "הקם להורגך - השכם להורגו"... ואני גם די מרגיש את אותה הרגשה שאת מדברת עליה כאן אבל יצא לי לשמוע את דבריו של האלוף פולי מרדכי (מתאם פעולות הממשלה בשטחים) שהתראין ל BBC בשפה הערבית והביא פתגם ערבי שאומר "עדיף ש 1000 אמהות תבכנה ובלבד שאמא שלי לא תבכה"... מצטער אבל ככה זה כשאנחנו נאלצים להתגונן מפני ארגון טרור אכזרי שכל מטרתו היא להשמיד אותנו והם לא בוחלים אפילו לרגע להשתמש באזרחים תמימים - נשים ילדים וזקנים כמגן אנושי... ראית מה קרה כשצהל פיזר כרוזים שמזהירים מפני התקיפה וקוראים להם לפנות את בתיהם - החמאס אימו עליהם שלא יעזבו וישארו בבתים רק כדי שיוכלו אחר כך להשתמש בתמונות של אזרחים מתים לצרכי התעמולה שלהם.... אז עם כל הכבוד - למרות כל אי הנעימות וכל המוסריות, לא ידינו שפכו את הדם הזה...

דף חדש4

New member
לבודד את החמאס מהאוכלוסיה העזתית

זה לא או או- "עדיף שאמא אחת תבכה פה מאשר 1000 אמהות תבכנה שם" לא רואה זאת כך.
סבל זה סבל, אובדן זה אובדן, צער זה צער.
הזדהות עם הסבל של העזתים- לא אומר שלא אלחץ על ההדק.
אנחנו כל כך פוחדים להרגיש הזדהות איתם- כי נדמה לנו שזה יעצור את רוח הלחימה. אבל- האמנם?
בנוסף- הזדהות עם האוכלוסיה- וראיה שלה כנפרדת מהחמאס- תעזור להפריד את החמאס.
אילו יכולתי- הייתי מארחת אצלי משפחה מעזה עד שיגמרו הקרבות. לא כל אמא וילד שם אשם בעלית החמאס לשלטון.
וגם אם אשמים- מותר להם לשנות דרכיהם. אנחנו בונים על זה שישנו דרכיהם כדי שיתאפשר פה שלום.
הייתי שמחה לראות הפגנות, בחיפה, בתל אביב- שיקראו לחמאס לשחרר את האוכלוסיה שחיה תחת הטרור שלו.
זו התקווה והזו הלוחמה הפסיכולוגית שאנחנו צריכים להפעיל כדי להפיל את החמאס ולפתוח תהליך של תקווה ושלום.

מחשבות

New member
מה שאת אומרת זו תבוסתנות לשמה ועיוורון מוחלט.

זה נכון שי שם אם או שתיים שאינן ששות לתת את בניהן לצבא אללה, אבל אנחנו ממש שונים מהם ועד אז אין בי שמץ רחמים.

Simply Be

New member
כן הזדהות איתם מחלישה

אפשר להיות אמפטים אבל לא להזדהות,
ברגע שמשתהים בתגובה בגלל מחשבה כזו שנייה או יותר, זה לפעמים ההבדל בין לחיות או לא.
אם את כל כך רוצה לארח , תארחי את בניי עמך קודם,
נכון מותר להם לשנות את דרכם ואף רצוי, שישנו אותה קודם כל אצלם בבית בחינוך,
בערכים של שלום בינם לבן עצמם ובגישה
בכלל ואז אולי אפשר יהיה לתת בהם אמון.
שחקנו כבר יותר מידי שנים עם "השלום" שאת כל כך מפנתזת עליו , תראי כמה זה עולה לנו עכשיו .
עיר תחתית שלמה של מנהרות ואת חושבת שפרחים של שלום הם יביאו לך דרכה ?

מחשבות

New member
אם היינו מחכים עוד כמה שנים, המנהרות היו

כבר יוצרות מטרו שלם מתחת לאשקלון ואשדוד.מצד שני, עם הניסיון של החמאס, שיבואו לעבוד אצלנו ביצירת הרכבת הקלה בת"א. יתפרנסו בכבוד.

AYELET1

New member
כן, כבר שמעתי כמה אנשים שדיברו בקנאה

על התשתית לרכבת תחתית (תחתית, לא קלה...) שהם בנו בניגוד לת"א בה מדברים שנים על הצורך בכך..........................

חוטהשני

New member
הבנתי שהתשיות היו שם עוד מקודם... (מהתקופה הביזאנטית יש שם פירים - אבל אני בטוחה שהם עבדו קשה...)
מאחותי הבנתי שכבר במבצע הקודם (שובו בנים) כולם נפעמו מתשתיות המנהרות שיש ביו"ש

אני מאמינה שאם יחפרו קצת בתל אביב ימצאו תווי פירים לטובת הרכבת הקלה/תחתית...

מירי,

New member
אנחנו ממש לא שונים מהם.

זה לא שאני מאמינה ששלום הוא יותר מפנטזיה יפה.....

יעלעל

New member
ואני הייתי שמחה

לראות הפגנות בשכם, חברון, ואדי ערה ועכו שיקראו לחמאס לשחרר את האוכלוסיה שחיה תחת הטרור שלו. את יודעת מה? גם במצרים, קטאר, תורכיה ואפילו בפאריז, לונדון ורומא. אני מניחה שהבנת את הפרנציפ. קודם שהם יסתכלו למציאות בעיניים ואח"כ אנחנו נתחיל לרחם עליהם. את יודעת כמה מליוני דולארים הושקעו במנהרות הללו? בקניית נשק? מנגד - את יודעת כמה כסף הושקע בבריכות שחיה (או התפלה), בבתי מלון, בתי חולים ובתי ספר בעזה? סליחה - אבל למה אני צריכה לארח אמהות מעזה? אני יכולה לארח אמהות מהארץ. אופס, אני בעצם לא ממש יכולה כי אני מתאמנת בריצה לממ"ד אז לא נעים לארח במצב הזה.
אני כואבת מוות של אנשים ומאמינה שיש גם בעזה אנשים שרוצים שזה יגמר אבל אני גם חושבת שהם קצת אחראיים על מה שקורה להם. ובעודי מדברת אני שומעת שבכרמיה ובזיקים שוב עושים ספורט ממ"דים. שמת לב כמה החברה בעוטף עזה רצים לממ"ד? זה פשוט לא ייאמן. וזה לא עכשיו. זה לא בגלל המלחמה הזאת. זה ככה שנים.

אימם

New member
אין עוררין על הסבל של העזתים

אבל מה שאת מציעה זה פיקציה ולא יקרה במציאות בה העזתים מתחנכים מינקות לשנוא אותנו
מוכרים להם שמי שהורג יהודי מובטח לו להגיע לגן עדן שם ממתינות לו 72 בתולות
אבל זה בגלל שמי שעשה הגהה לקוראן התבלבל ומדובר בבתולה אחת בת 72
תמונה מצורפת

למעלה