בנסקו נופש

b o o l y

New member
בנסקו נופש

היי,
האם חברת פינגווין אמינה וניתן לסמוך עליה?

כשהתעניינתי לגבי נופש בעוד 3 חודשים ושאלתי במייל
באותו יום אם ניתן לשמור את ההצעה לבינתיים (ציינתי סיבה)
קיבלתי תשובה חזרה שכשנחליט ונחזור נקבל הצעה חדשה
ושלא ניתן לשמור על המחירים כי הם עולים בהתאם לקניית
מקומות נוספים שרוכשים ואף הוסיפה שנחזור מהר שהמחיר
לא יעלה משמעותית...

אני לא אוהבת התנהלות כזאת .. מבינה שבמידה ולא ניתן לשמור
על ההצעה אז אפשר להתנסח אחרת .
כל שכן מחירים הרי גם יכולים לרדת ולא רק לעלות

קיצר, מה ניסיונכם איתם?
תודה

תמעם

New member
נסענו איתם כמה פעמים

והם טובים מאד.
&nbsp
גם התשובה שלהם הגיונית.
&nbsp
אני יכולה להגיד לך שבחנתי אותם כמה פעמים, והמחיר שרכשתי מוקדם יחסית לא ירד אחר כך אף פעם, אפילו כשנסענו לאנדורה בדצמבר והיה חשש לאי שלג.
&nbsp
&nbsp

skiforce

New member
ממתי מישהו מוריד מחירים??

בלי לפגוע באף אחד באף מקצוע, זה באמת נשמע מטורף שסוכן נסיעות יצלצל ויגיד לך: שמע, השגנו עסקה טובה יותר, אז אנחנו מוזילים לך את החבילה... כבר סביר יותר שתקבלו טלפון מאראלה שתבשר לכם שאחרי 20 שנה בתכנית המנויים זכיתם בשקל תשעים וכרטיס להחלקרח במטולה.

חוצמזה שכל איש מכירות מעדיף שתסגרו איתו היום ולא מחר, גם אם הוא ואתם בטוחים שמחר כן תסגרו. בסוף היום הבוס שואל: כמה הזמינו? כמה כרטיסי אשראי חייבתם? כמה חתמו? ובזה נמדדים. בגלל זה תחום המכירות גם לא מתאים לכל אחד. ושלא תבינו לא נכון: אין בזה שום דבר לא הוגן כמובן. אבל כדאי לדעת למה לצפות כשמדברים עם אנשי מכירות.

אישית, אני להוט ללמוד לעומק איך מארגנים ומזמינים חופשת סקי לבד. זו נשמעת כמו דרך מעולה גם לחסוך בהוצאות וגם לקבל לא פחות ולא יותר ממה שאני באמת צריך.

ושוב הבהרה: האמור לעיל אינו מכוון בשום אופן לפגוע או להטיל דופי בסוכנים או אנשי מכירות בכל צורה שהיא, ט.ל.ח, סטופ אדום, וכו'.

marceloros

Member
מנהל
כל מי שהיה מצטרף ל-"נסיעת הפורום" השנה

היה מגלה שמחיר יכול לרדת אחרי שכבר הזמנת, ועם איש מכירות אתה גם מקבל את המחיר החדש.

I Gabe

New member
שנה שעברה קלב מד יצאו במבצעי רגע אחרון זולים מהמכירה המוקדמת

וזה היה קצת צורם.

מה ששאלת על ההרכבה האישית, חוץ מהמחיר, יש את יתרון הגמישות שלי אישית יותר חשוב מהמחיר. קרה לי שהזמנתי חופשה לאוסטריה ובאותה שנה לא היה שם שלג. אז ביטלתי את המלון בבוקינג ללא עמלת ביטול ונסענו עוד 100 ק"מ לדרום טירול באיטליה, איזור סלה רונדה רבתי שבאותה שנה היה משופע שלגים. זה הציל את החופשה. בחבילה היינו גולשים על 2-3 ק"מ של שלג מלאכותי ואוכלים את הלב.

כרטיסים אני קונה במבצעים של אל על או זמן רב מאד מראש באיזי ג'ט. מינכן במבצעים עולה לכל היותר $300 אבל בד"כ אני מצליח להשיג בקצת פחות. ג'נבה כ-€200 באיזיג'ט או כ $270-$300 באל על או סוויס.

מלון אני מזמין מבוקינג בגלל אפשרות הביטול. מישהו כתב פה שהצליח לקבל מחיר הרבה יותר טוב ישירות מהמלון. אני ניסיתי כמה פעמים ואמרו לי אותו מחיר כמו בבוקינג או הפרש זניח. בתנאים האלה העדפתי להזמין בבוקינג בגלל אופציית הביטול. אבל צריך לבדוק אותם, לא לסמוך בעיניים עצומות.

עד היום תמיד שכרתי רכב. בד"כ אני מקבל בסיקסט-ישראל ואלדן מחירים הרבה יותר טובים מאשר באתרים הבינ"ל של חברות ההשכרה. בדרך כלל שוכר מכוניות גדולות משיקולי נוחות ובטיחות. ההבדל על פני שבוע הוא כ€200 במקום €100 על המכונית הכי קטנה והגדולות מגיעות עם מערכת ניווט ועוד כל מיני גודי'ס. אם שווה את הפרש המחיר או לא זה שיקול של כל אחד.

סקיפס ושיעורי סקי מזמין באינטרנט כמה ימים לפני הנסיעה ומקבל הנחה של 5-10%.

דבר אחרון, רוב החבילות בנויות על חדרים זוגיים כי זה מה שהסיטונאים הזמינו. מי שטס לבד ישלם תוספת גבוהה מאד בחבילה.

skiforce

New member
טיפים לארגון עצמי: גזרתי, שמרתי, הגדלתי, מיסגרתי, ואהבתי!!

תודה רבה ביותר על הפירוט המצוין.

כמה שאלות קטנות בהמשך להמלצות של גבי, אם יהיה למישהו כוח להשיב:
- השכרת רכב: נהוג להפחיד גולשים בודדים שלא שווה להם לשכור רכב רק לאדם אחד, בגלל עלויות ההשכרה, הדלק, והחניה (וכמובן ענייני הניווט וכו'). עד כמה זה מדויק? אני מניח שבודדים "צריכים" רכב כיוון שאולי לא תמיד ניתן לדעת כל כך הרבה זמן מראש (כשסוגרים בקיץ טיסה ומלונ/ות) האם ודרך איזו חברה תהיה הסעה ולאן, בתיאום עם הטיסה.
אישית אני תמיד שמח לנסוע בהסעה (אוטובוס/ואן) ולא מרגיש צורך ברכב, על הסיכונים הנלווים לתקלות, תאונות, וכו'. אם אפשר לתפוס רכבת ומשם מונית קצרה למלון זה גם סבבה מבחינתי. ואגב, אשמח לישון בכפר מרוחק מעט מהאתר עצמו, ולהגיע אליו בכל יום וחזרה באמצעות רכבל ארוך או הסעה של המלון. גם אם מדובר ב עד 30 דקות רכיבה/נסיעה. זה משהו שלא מקבלים בד"כ בחבילות מאורגנות ובטח יכול להוזיל. למשל סביב 3 העמקים יש כמה עיירות כאלה.

- איכות הדיור בהזמנה איננטרנטית עצמאית: לא אחת בדקתי בשביל הספורט דירות (לא מלונות, כי אני מבשל) בבוקינג (או דרך טריווגו, סיימ סיימ), ואחרי בירור קצר בטריפ אדווייזר גיליתי כל מיני תגליות. למשל, שיש תלונות על חדרים קטנים, או מיטות לא נוחות, וכל מיני כאלה. השאלה היא מה הסבירות שלמרות הבדיקות תנחת לתוך משהו ממש מאפן...?

- ודבר אחד אחרון: אני לא טס/נוסע/גולש בשבת. דיברו כאן הרבה על כך שרוב ההזמנות במערב אירופה (או בצרפת?) הן משבת לשבת. האידיאל מבחינתי זו חופשה של 9-10 ימים ולא שבוע (שבשבילי משמעותו היא רק 6 ימי גלישה ברוטו). אז האם ארגון עצמי בא לי טוב מהבחינה הזאת או דווקא מסבך?

תודה לגבי ולכולם.

כמה תשובות

לגבי רכב:
לאדם אחד רכב שכור יוצא בד"כ יותר יקר. מצד שני מאפשר לגור יותר רחוק מהאתר ולהגיע לאתר ברכב. ככה אתה חוסך על לינה. בד"כ מלונות רחוקים לא גובים חנייה. מלונות מרכזיים לפעמים כן. זה נכון באוסטריה ואיטליה. בצרפת מכונית זאת צרה. לא רק שאתה לא צריך אותה כי אתה גר בתוך האתר, גם עולה הרבה פעמים כסף לשים אותה בחניון בכניסה.

לגבי דירות חובה לקרוא ביקורות. גם בבוקינג.קום וגם בairbb יש ביקורות רק מאנשים שהזמינו שם דרך האתר כך שהן יחסית אמינות. הכי טוב אם יש לך המלצה ממקור ראשון.

לגבי שבת, יש דירות שמוסכרות במחזור ראשון עד ראשון ולא שבת עד שבת. זה הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו. בדירות די נהוג להשכיר לשבוע. במלונות יותר גמישים.

natyh

New member
אני שוכר אוטובוס בברצלונה ....

רק לעצמי .... מזדכה עליו בויאלהה שש שעות נסיעה ...משם .
שוכר למחרת בבוקר עוד אחד לבקירה ושוב מזדכה עליו....בבקו"ם ...

I Gabe

New member
תשובות עד כמה שאני יודע

את הדברים החשובים כבר כתבו מעלי והם נכונים. לגבי נהיגה יש כאלה שנלחצים ולוקחים יותר קשה ויש כאלה שבשבילם זה כלום או אף הנאה. את הקטע הזה. אני נהנה לנהוג וזאת הזדמנות לנסות מכוניות שונות. כך שאצלי השכרה זה בעדיפות ראשונה. ניווט די קל היום כשכל טלפון הופך למערכת ניווט מצויינת וחלק מהמכוניות מגיעות עם מערכת ניווט. עלויות צריך לבדוק מול רכבת + מונית או שאטל. קרוב לוודאי שברוב המקרים זה ייצא זול מהשכרה לאדם אחד. אבל צריך לוודא עם השאטל שהוא מביא אותך עד המלון ותוך כמה זמן, שלא יתברר שצריך לחכות שעות. כנ"ל גם עם רכבות.

דירות נופש אני לא כל כך מתמצא אבל העניין הוא רק בישול, אז שתדע שנתקלתי בהרבה בתי מלון מהיותר עממיים במטבחון בחדר, kitchenette. בדרך כלל כולל מקרר קטן, כירה חשמלית, מיקרוגל וכיור.

זה בעיקר קטע צרפתי. מצד שני, באלפ דואז בשנה שעברה ראינו הרבה תנועה ביום ראשון דווקא. כדאי לבדוק, לא לקחת כלום כגזירה מלמעלה.

I Gabe

New member
מה שרציתי להגיד

שעולה בערך 100 יורו לסופר מיני (בדרך כלל נותנים אופל קורסה שאני ממש מתעב) וכ 200 יורו למשפחתית גדולה. בשנים האחרונות קיבלתי בקטגוריה הזאת סיטרואן C5, אופל אינסיגנה, מרצדס C200. פעם הייתי מקבל בעיקר פולקסוואגן פאסאט ופורד מונדיאו.

marceloros

Member
מנהל
שמעתי רק דברים טובים על פינגווין

ברוב המקרים אף אחד לא מתחייב למחיר וכדי לתפוס לקוח גם מפחיד שהמחיר עלול לעלות.

לבנסקו הייתי משווה אותם עם BG Tours, אני ממליץ עליה (אירן) כי נסעתי איתה אחרי המלצות אחרות כאן והיה מצויין. אין להם מלווה דובר עברית צמוד אבל גם לא צריך, יש מלווה מקומית שניתן להתקשר אליה במקרה הצורך.

פינגווין יש להם המלצות טובות כאן, ניתן למצוא בחיפוש, ויש לי גם חבר שלקח את הילדים לקייטנת סקי באנדורה והיה מאוד מרוצה, כולל אלבום תמונות בפייסבוק מטעם החברה.

I Gabe

New member
קניתי חופשה מפינגווין

השירות היה ענייני ומקצועי. אין תלונות. שקלתי לקנות מהם שוב חבילת סקי השנה אבל בגלל שאני טס לבד, כנראה שאני הולך להרכיב לבד חבילה יותר זולה. שלחתי לשם גם חברים שקנו את אחת החבילות שלהם למשפחות עם ילדים, דהיינו שפינגווין בונים בעצמם. אמרו שהכל תקתק כמו שעון והופתעו לטובה גם מהמלון וגם מהמלווים שפתרו כל בעייה וכל גחמה.

מצד שני אם לא היית מרוצה מהם לא רואה סיבה לחזור אליהם. גם איסתא, גם ארקיע משווקים חבילות דומות במחירים דומים.

natyh

New member
לפנגווין ולהרבה חברות נוספות בארץ

יש קהל שבוי.
את צריכה לא לכעוס על החברה אלא על הלקוחות שלהם ...
החסרי תרבות צרכנית.
החברה עצמה מספקת שירות מקצועי ברמה גבוהה הבעיה לא החברה אלא השלג יהיה או לא יהיה.
בכל מקרה את לא צריכה חברה כדי לנסוע לבנסקו, יכולה לארגן לבד, במידה ואת כן צריכה גם אז יש מספיק חברות טובות נוספות .
לפנגווין יש מדריכים ישראלים משלה , יש כאלו המעדיפים מדריך ישראלי , אני אישית הולך על מקומיים , למשפחות עם ילדים פנגווין היא כנראה האופציה היחידה.
בהתהלות שלך שיווקית יש בעיה צרכנית ביקשת לשמור את ההצעה לאיזה צורך ?
את יכולה לענות בכן או לא ..זו צרכנות ברגע שביקשת לשמור את ההצעה הפגנת להיטות , אני לא מכיר איש מכירות בארץ שישמור הצעה לקונה להוט , קונה להוט משלם יותר כלל בשיווק.
וכן המוכרת צודקת יש מצב שהמחיר יעלה ללא קשר למצב השלג ..למה ?
כי הקהל של פנגווין לא מבין בסקי קהל שבוי ....זאת אומרת שגם אם המחיר יעלה לא אומר שיהיה משתלם להצטרף , יהיה משתלם רק אם יהיה שלג טוב .
אז אם יהיה שלג טוב שוה לקנות לא משנה ממי , ואם לא אז לא , הקניה הנכונה היא ברגע האחרון.
עכשיו ברגע האחרון יהיה מקום?
תמיד יש זה לא שחברות הסקי בארץ הן אובר בוקינג או משהו כזה ....

למעלה