בני

בני

בני בן 4.5 לומד קראטה במסגרת יחידנית,שאלתי הילד לא מצליח לבצע פעולות פשוטות כמו תרגיל התקפה באגרוף או הגנה הוא מתקשה בביצוע הפעולות הפשוטות ביותר,להערכתי הוא מבין את המשימה מה צריך לעשות (המדריכה משתמשת בלוחות ויזואליים והילד מסביר מה הוא רואה בכל תמונה והוא לא טועה)מה פשר העניין? האם אלה בעיות קואורדינציה במגרש משחקים אין לא בעייה כלל

pzirpim

New member
שלום,

תן לילד להיות ילד, ותפסיק להיות מנחוס. בברכה

Raffael

New member
ערב טוב פזירפים. תודה על הניסוח

התמציתי של מה שרציתי לכתוב
חבל שלא רעננתי לפני שהגבתי. בהוקרה.

קודם כל

תשובות מקוריות לאללה, אבל אם ניגש לעניין ברצינות הילד מאוד נהנה מהשיעורים והמטרה כרגע היא לא לעשות אותו לוחם על אלה לספק לו את הערך המוסף של הקראטה ׁ(ריכוז בטחון עצמי)אני מדברת פה על ילד עם קשיים, דרך אגב אני אמא שלו,(להודעות קודמות) רציתי נקודת מבט יותר מקצועית ולא כזו צרה.

היי כוכבנוגה

אילו קשיים יש לילד? מדוע הוא במסגרת יחידנית? ולא עם שאר הקבוצה? מבחירה? או בגלל בעיות כל שהן? האם בגן ילדים הוא הוא מראה בעיות מוטוריות מסויימות? או בעיות קורדינציה שהגננת שמה לב אליהן? האם הוא מאובחן עם בעיה כלשהיא? תראי, אני מבינה את הדאגה כאם, שהבן שלה אולי לא מצליח לבצע פעולות פשוטות כהגדרתך, אבל כמו כל ילד, יש תחומים שהוא טוב בהם, וישנם תחומים שפחות. יכול להיות שהאווירה לא מתאימה לו, יכול להיות שהמדריכה לא מצליחה לתקשר איתו בדרך שהוא זקוק לה, יכול להיות שפשוט לא בא לו להתאמץ, למרות שהוא מאד נהנה לפי הגדרתך. במידה ואכן אין לו בעיות, אין מה להתרגש, למרות הרצון העז שהוא ילמד קראטה. מניסיון אני יכולה להגיד לך שיש לי שני בנים בגיל של בנך, ואני עדיין לא שמה אותם בחוג אומנויות לחימה כי הם אישית מעדיפים להשתולל בפארק, ואני מחכה שהם יגדלו קצת. ריכוז ובטחון עצמי בגיל הזה אפשר לקבל מהמון תחומים בחיים ולא רק מקראטה, אז אין לך מה לדאוג, אם הוא נהנה, תשאירי אותו, ואם הוא ירצה לנסות חוג אחר, תקחי אותו, יש מצב שבחוג אחר הילד יפרח.

Tonjin

New member
ושנית להכל...

עם כל הכבוד, זה שחלק מהתשובות שנתנו לך כאן לא ממש מצאו חן בעיניך לא פוסל את העובדה שיתכן והן בכל זאת מקצועיות... רוב מי שאני מכיר שמתעסק בלימוד/אימון ילדים בגיל הזה לא מקפיד איתם על טכניקה ובטח שלא טכניקה עדינה או מורכבת.. אימונים לילדים בגיל הזה (גם ביפן) מורכבים הרבה מממשחקים ותרגילים שנועדו לפתח את הקורדינצייה, זריזות, התמצאות במרחב, עקרונות תנועה נכונים (בהתאם לגישת האמנות או השיטה אותה הם לומדים) כשהדגש הוא על הנאה ומשחק וההנחה היא שהעקרונות האלו הם החשובים ועליהם תתלבש הטכניקה מאוחר יותר כשהילד קורדינאטיבי יותר וכבר יכול לחקות באיזושהי צורה את הטכניקה ולהתחיל להבין אותה... אגב, צורת האימון שהזכרתי למעלה דורשת קבוצה ואינטראקצייה עם ילדים אחרים שהיא חלק מאד מאד חשוב (אם לא החשוב ביותר) מ"הערך המוסף" של אמנות-לחימה, גם של קאראטה.. ואגב אחרון, אם יש העדפה אישית לקראטה אז למה לא ואפילו מצויין. אבל במידה ואת מחפשת "ערכים נוספים" ולאו-דווקא שיטת לחימה מסויימת הרבה מהמורים שאני מעריך את דעתם ממליצים דווקא על ג'ודו בגילאים האלו כעל השיטה שתתן את הבסיס הטוב ביותר לכל מה שיבוא אח"כ...

Raffael

New member
בן 4.5 למען השם. תנו לילדים לחיות!

איפה יצחק קדמן כשצריכים אותו?! אם יש לילד בעיות מוטוריות אמיתיות, כאלה שרופא איבחן, אז לטפל בו לפי הוראות הרופא. עפ"י ההודעה אין לו כאלה. הוא נהנה מהשיעורים? הוא הולך לשם כי הוא רוצה? אם התשובה לשאלות האלה חיובית, שימשיך ללכת ולהנות ולעשות מה שהוא עושה שם. בגיל כזה, לעניות דעתי, מספיק שירוץ, יקפוץ, ידלג ויהנה בשיעור. למה הוא לומד במסגרת יחידנית?

floppy disk

New member
הזמן יעשה את שלו!

חשוב לעודד אותו להמשיך להתמיד ולהנות... אי אפשר לצפות להרבה מילדים בגיל הזה!

ננדין

New member
אני לא ממש מבין בהדרכת ילדים,

זה נושא מאוד מורכב... למרות שאני לא ממש מבין אני לא חושב שזה בעיות קורדינציה בכלל. התנועות שאתם מנסים ללמד את הילד הם תנועות מורכבות ולוקח זמן ואימונים בגיל הזה על מנת לתרגם אותם מהדגמות לתנועות בפועל. אני רק רוצה להזכיר שבגיל הזה ביצוע פעילות ספורטיבית הרבה יותר חשובה מהתוצאות. אין צורך להשקיע הרבה על מנת לנסות ללמד אותו, הילד מאוד קטן והוא כבר ילמד בזמנו לאט לאט כמו כל הילדים בגילו... בהצלחה, רון

eladי

New member
סבלנות... סבלנות ../images/Emo9.gif

אם היית אומרת שהילד בן 8, אז אולי הייתי מודאג - אבל 4.5 ? ראבק ! דעתי המאד לא מקצועית (ונסיון מועט של ילד אחד) - אין מה לדאוג. הוא עוד קטנטן. אגב, במסגרת קבוצתית יש היתרון של חיקוי האחרים (שאולי מצליחים לבצע התקפה כמו שצריך), מה שלא תמיד קיים במסגרת יחידנית. הנה שאלה דומה שעליה עניתי בפורום אחר

למעלה