בני

בני

לפני כמספר שבועות לבני בן השמונה החלו טיקים בפה ומשם עברו לצוואר ולמתיחת הרגליים ללא שליטה . הילד היום נתקף בבכי הסטרי בשל מצבו וטען כי אינו יכול להשתלט על זה. לאחיינית שלי יש טורט ובמשפחתי רובנו בעלי טיקים קלים אך לא מורכבים כפי שתקפו את בני. אפשר לומר שאני בהסטריה אני לא יודעת לאן לפנות ומה הטיפול היעיל ביותר בגיל זה בבקשה עזרו לי

היי אמא מודאגת,

לפני הכל - הכי חשוב שתרגיעו את הילד. תנו לו הרגשה שהכל בסדר, ושלא יקרה כלום אם "ישחרר את הטיקים שלו". שיידע שזה לא אסון (אפילו אם את חושבת שכן !). חשוב מאוד שיקבל את עצמו "כמו שהוא", ושלא יחכה כל הזמן ל"תרופת הפלא" שתפסיק מייד את כל הטיקים, פשוט מן הסיבה שלא בטוח שתהיה תרופה כזו... ואם תהיה, לא בטוח שתמצאו אותה במיידי... (אם כי אני מקווה בשבילכם שכן). לגבי המרפאות ומהו הטיפול היעיל וכו' - יענו לך אחרים. אצלי הטיפול היעיל ביותר היה הזמן... עם הזמן הכל התמתן. בהצלחה.

תודה

תודה לך על כך שניסית לעודד אותי ועל עצותיי. הי לי קשה מאוד להרגיע אותו כי הוא לא מבין מה קורה איתו. הוא ילד עדין נפש וממש אני חוששת לדרך בה הוא יקבל את הדברים כך שה"זמן" עד לטיפול ולמיתון אינו עוזר כ"כ לצערי.

שביק

New member
לאמא מודאגת שלום רב, כדי לתת לך

תשובות יותר מקיפות, את מוזמנת ליצור אתי קשר טלפוני ביום ראשון לפני הצהרים 09-7408478 לבת-שבע כרניט יו"ר א.ס.ט.י (שביק) בהצלחה וכל טוב.

הלנה

New member
שלום אמא מודאגת

לגבי קריטריוים לטוראט (ששאלת בשאלה הבאה שלך) אני ממליצה לך לקרא באתר של אסטי - שיש עליו קישור בראש הדף)...אכן, לא כל טיק הוא טוראט. כעיקרון צריך שיהיו טיקים מוטוריים ולפחות טיק קולי אחד למשך תקופה של שנה (אבל מנסיוני אפשר לדעת קודם). אני ממליצה לך לקבוע תור באחת ממרפאות הטוראט לילדים. והכי חשוב, כמו שצוללת כתבה ... להירגע ולהרגיע (אני יודעת שזה לא קל, כולנו הינו שם...).

תודה לבת שבע

ברצוני לשבח ולהודות לבת שבע על עזרתה הרבה ועל יכולת הנתינה והתמיכה שלה. לפני כמספר שנים פניתי אליה בקשר לבת משפחתי. היינו אובדי עצות ולא ידענו דבר על תסמונת זו. בת שבע תמכה ועזרה ושוחחה עם בני משפחתי מס' רב של שיחות וניסתה לעודד ולהציג לפנינו עולם שהוא אינו "נורא" מכל, (כפי שחשבנו אז). והיום כשבני מראה סימנים... שוחחתי עימה ושוב קבלתי את אותו היחס. שוב תודה לך על עזרתך. לו היו הרבה אנשים כמותך בעולם העולם היה יפה יותר....

שביק

New member
אמא יקרה, תודה לך מכל לבי על מלים

חמות אלו. יש לי "מחלה נוראית" אשר כינויה הוא: "לתת". לתת מכל הלב.אני מודה בכל יום ויום ליושב במרומים על שנתן לי את היכולת לתת.אני מצדי, מאחלת לי ולכל אהוביי ואוהביי שנוכל תמיד לתת ולא נזדקק לעולם לקבל.זכות גדולה נפלה בחלקי להיות בצד הזה של המתרס.אמא'לה, אני מאחלת לך על מילותייך ומאחלת לכל משפחתך הצלחה בכל אשר תחליטו.שולחת לך חיבוק

שאלה רצינית../images/Emo127.gif

ocd- טורדנות כפייתית בעברית. זה בא יחד עם הטוראט.זה הטקסים שבדבר. כמו כן יש קישור ואתר אטי ושם תקראי על הכל. הטוראט זה הטיקים למיניהם. לפעמים אצל הלוקים הערך המוסף כמו האו.סי.די הקשב והריכוז יותר קשה מהטיקים עצמם!!!! משה

למעלה