בני 2.8 - אחד ישן והשני לא...

tamar19721

New member
בני 2.8 - אחד ישן והשני לא...

הבנים שלי עד לא מזמן ישנו שנת צהריים. עדיין ישנים צהריים בגן. אבל אחד מהם פחות זקוק לשינה, לפעמים גם בגן לא נרדם, וזה לא ממש משפיע עליו.
השני צריך את השינה הרבה יותר וגם נרדם יותר בקלות.
בזמן האחרון לא מצליחים להירדם בשישי / שבת בצהריים כשהם לא בגן, כי האחד מפריע לשני ואז שניהם בסוף לא ישנים.
ואתמול בלילה היה מאוד קשה - בעקבות סופ"ש שבו הלכו לישון מאוד מאוחר, אתמול לא נרדמו עד 22:00 בלילה!!! שוב, בעזרתו האדיבה של השובב הערני.
ניסיתי להפריד לחדרים נפרדים, שרתי פעמיים שיר ערש, כעסתי, נתתי לראות טלוויזיה רבע שעה . כלום לא עזר. ועד שאחד מהם נרדם, השני העיר אותו!
יש לציין שזה היה מקרה יוצא דופן, לרוב בערב הם נרדמים די בקלות, אחרי שגרת הערב. אבל היה לי מאוד קשה, והתעורר אצלי כעס על זה מביניהם שמפריע לשני.
רעיונות מישהי?

מה את מצפה שהם יעשו?

אצלנו יש מצב דומה. אחת מהבנות לא אוהבת להרדם ישר כשהולכים לישון. היא אוהבת לדבר, להציג הצגות עם הבובות שלה, לשיר שירים, לנהל שיחות נפש עם אחותה ועוד ועוד.
אחותה, ללעומת זאת, מאלו שאיך ששמים את הראש על הכרית רוצה להרדם. ואחותה מפריעה לה עם הפטפטת הפלתי פוסקת.
הן כבר בנות 6 וחצי, אבל זה ככה ממש מההתחלה - אחת ישר נרדמת והשנייה מעסיקה את עצמה בעוד המון דברים עד שנרדמת, ורובם מרעישים או מערבים את אחותה.

אז אחרי שנמאס לי ש"מנגינת הערב" שלי כוללת בעיקר את הקריאות "היא מפריעה לי לישון", קבענו כלל:
מהרגע שנכנסים למיטה מותר לפטפט / לשיר / לדבר / להציג / לשחק בבובות עוד 10 דקות. אחרי זה חובה שקט (לא חובה לישון, אבל חובה לשכב בשקט).
לזו שאוהבת לדבר - זה מאפשר לפרוק את הצורך הזה במשחק / דיבור / שירה במיטה.
לזו שאוהבת להרדם מהר - זה נותן מסגרת זמן. היא יודעת שבעוד מספר רגעים היא תקבל את השקט שלה.
היא גם גילתה, שאם היא משתפת פעולה עם אחותה - אז בשלב השקט, אחותה משתפת פעולה יותר טוב.

בהתחלה זה לא זרם בקלות (האחת המשיכה לפטפט גם אחרי זמן השקט. השנייה התלוננה עוד לפני זמן השקט), אבל די מהר הן התרגלו.

בדיוק מה שקורה אצלנו

לפעמים התערבות שלנו רק מחמירה את המצב...
אצלנו הרבה פעמים אחרי קצת ריבים וצעקות הם מוצאים לבד איך להסתדר וזה נכון בכל דבר בדינמיקה בניהם.
בקשר לשינה זה שאוהב להרעיש למד אחרי זמן מה (היו כמה לילות שהיינו צריכים להגיד לו "אח שלך עייף תן לו לישון ושחק לבד בשקט אם אתה רוצה") שאח שלו עייף והוא לא פרטנר טוב למשחק ובלאגן והוא פשוט נותן לו להרדם ואחרי 5 דקות אנחנו שומעים אותו מתחיל לספר סיפורים ולשיר לבובות שלו

הסוד הוא כמו בכל דבר להגיד את הדברים באופן רגוע שמביא לשיתוף פעולה ולא בצעקות שיוצרות אצל הילד יותר רצון לנסות לשנות סידרי עולם (לא פשוט אבל משתלם
) ושלא יהיו אי הבנות כמה שהצלחתי להנמיך את הטון בערבים אח"צ זה ממש לא תמיד עובד הסבלנות אכן פוקעת לפעמים

tamar19721

New member
הבעיה היא שזה שנרדם בקלות שמח על החגיגה

הוא לא מתלונן שהוא לא יכול להירדם, אלא להפך, מצטרף לחגיגה הכללית ומתחיל לצאת מהמיטה ולהדליק את האור גם הוא. רק בהפרדה ביניהם הוא נרדם יותר מהר.

לא מזכירה. היו לנו שתי שיטות

1. כיבוי האור.
לילדים שלי (כמו לי) אין בעייה להרדם באור אם עייפים. אז אחרי שנכנסים למיטה, ואני (או אבא שלהם) באים לכסות, לתת חיבוק ונשיקה ולהגיד לילה טוב, אנחנו מזכירים שבעוד 10 דקות נבוא לכבות את האור, ועד אז זה הזמן שלהן לדבר או לשיר. אחרי שנכבה את האור זה הזמן לשכב בשקט ולהרדם.
הרבה פעמים עד שאנחנו מגיעים לכבות את האור לפחות ילדה אחת ישנה.

2. שעון עם זמזם.
בהתחלה היינו מכוונים שעון שיזמזם אחרי 9 דקות. זה היה נותן אינדיקציה שתיכף אנחנו נבוא לכבות את האור, והזמן יגמר.
מהר מאוד הפסקנו עם זה ועברנו לשעון חול של 10 דקות (מצאתי פעם, מזמן, ב"הפנינג" שעוני חול למשכי זמן שונים. שימושי לכל כך הרבה דברים אצלנו בבית). ככה נחסכו השאלות "עוד כמה זמן יש" - מסתכלים על שעון החול (מונח מול המיטה במרחק שרואים גם מהמיטה התחתונה וגם מהעליונה) ויודעים האם נשאר עוד הרבה זמן או מעט.

tamar19721

New member
אחרי עוד שני ערבים קשים מאוד...

אני אחרי עוד שני ערבים קשים שבהם התרחיש חזר ונרדמו ממש מאוחר אחרי בלאגן שלם. קופצים מהמיטה, מדליקים את האור, יוצאים מהחדר לסלון. אלה דברים שלא קרו עד השבוע!
לא היה לי זמן לקרוא כאן עצות שכתבתן, תודה על הטיפים, אנסה אותם. היום הדבר היחיד שעזר הוא הוצאת זה שנרדם בקלות לחדר אחר. אני מותשת!!!

sefia

New member
הי

יכולה לנסות להציע שני דברים
1. לנסות לוותר על שנ"צ גם בגן (אם זה אפשרי) לזה שלא צריך . אם הם ערוכים להעסיק אותו בזמן הזה זה נהדר. תקבלי ילד שמתעלף לבד למיטה בשבע בערב
&nbsp
2. אני קניתי להם מנורת לד קטנה שנתפסת על אדן המיטה. מי שלא עייף שם לו את המנורה הקטנה ואני מרשה לקחת ספר לקרוא במיטה. זה די מרדים ומשאיר את העירני שקט .

tamar19721

New member
איזה ילד מתעלף ואיזה בטיח...לא מזיז לו לא לישון שנ"צ.

אנסה גם את העצה הזאת עם הספר...

שלישה6

New member
שנצ ושנת לילה

שלום,

אתחיל בתשובה לגבי שנת הצהריים בסופש- תעשו תורנות יום שישי ויום שבת שבה אחד מכם הולך לישון עם התאום שזקוק לשינה בזמן שהשני נשאר לזמן איכות עם התאום שכבר לא זקוק לשינה זו. רווח כפוח לכל אחד מבני המשפחה.

לגבי הלילה:
1. להיעזר בנורת שבת שנכבית כשאסור יותר לדבר. כשאת יוצאת מהחדר תדליקי נורה לרבע שעה. אחרי רבע שעה כשהיא נכבית לדרוש שקט.
2. נורה לא עובדת? אם התאום הערני עדיין מפריע, נכנסים ואומרים שאם ימשיך להפריע תצטרכו לתת לאחעו להרגם בחדר שלכם. בפעם השנייה לתת אזהרה אחרונה. בשלישית להוציא את התאום שמפריעים לו להרדם בחדר שלכם. חשוב להסביר למי שהוצאתם מהחדר שזה חד פעמי ושכשאח שלו יירדם אתם תעבירו אותו לחדר. עוד לא נתקלתי בילד שהיה זקוק לפעם שלישית...

תחזיקי מעמד... אם תצטרכי עצה או הכוונה נוספת אשמח לעזור.

דורית, 0526204221.
https://m.Facebook.com/tripletscansleep

tamar19721

New member
אני חד הורית, כך שהאופציה של תורנות לא קיימת...

וכך קורה שאם אני מפרידה ביניהם, אני מתזזת בין חדר לחדר. כי אם אני עם אחד מהם, השני כמובן מוחה, ואם אני לא - הם פשוט יוצאים מהחדר. לא עוזר טון תקיף אבל רגוע. לא עוזר כלום...

למעלה