בני ערובה

בני ערובה

יצא לי כמה פעמים לנסוע או להצטרף לטרמפים (של אנשים שאני מכירה) לרוב הנהגים היו גברים,וממש הרגשתי כבת ערובה ברכב. ישנם גברים שכאשר הם יושבים מול ההגה,עוברים מן מטמורפוזה בלתי מובנת.הבעיה היא בתפיסת עולמם הבסיסית של גברים אלו. מי שיושב ליד ההגה הוא זה שיש לו את מלוא הכוח וזכויות ההחלטה,וכל השאר הם חבילות,שרצוי שיסתמו את הפה,או פשוט בני ערובה,שכל תפקידם היא להתפלל שהחוטף שלהם לא יתעצבן וילחץ על ההדק,או הגז או הברקס.זה שהנוסעים האחרים עלולים לסבול כתוצאה מהחלטותיו של הנהג,זו עובדה זניחה. וחלילה להעיר להם דבר וחצי דבר,זה כל כך גס רוח ולא מנומס לרמוז לנהג שאם הוא ימות,מישהו אחר,פחות התאבדותי ממנו,עלול למות איתו-זה עלול לשבש את יכולת המוטורית שלו ולגרום לאסון. זה ממש מגוחך שהנהיגה במצב זה הוא מפגן של כוחות גבריות, אשר עלול להסתיים בתאונות מחרידות. ושלא לדבר על נוסעי הרכב האחרים,שעד שיגיעו ליעדם,אם לא יקרה תאונה,צריך גם להתפלל שלא למות מהתקף לב.

אפשרית

New member
אותי לא לוקחים בשבי...

שלום אני נהגת כבר עשור שנים.נהגת שהמורה הצמוד היה בעלי.אדם שהנהיגה היא חייו,גם בזמן שכרות.. תארו לכם ממי למדתי לנהוג.נהגת שודים קראו לי. לפני שנים,שמתי לב לצורת הנהיגה שלי זה לא מצא חן בעיניי.למדתי לנהוג אחרת. בעלי לא שינה מנהיגתו. אני החלטתי שאני רוצה לחיות ובטח לא למות כשאני נוהגת לאירוע או מסיבה או להוריי. חוק אצלי.איתו אני לא נוהגת.פעמים רבות גם ניסה לנהוג כך.באותה השניה עצרתי את הרכב ירדתי.(גם אם הייתי לבד או עם ילדיי).והזמנתי מונית. עברו שנים. אני פוחדת לשבת ליד אחרים וזה לא משנה מי הנהג. אני נוהגת הכי טוב.חחח.הענין הוא שפיתחתי ממש טראומה מנהגים חסרי שליטה בהגה.שכל מטרתם לנהוג מהר .... אך העקביות שלי בנושא לא משתנה.אני נוהגת.מי שרוצה מצטרף מי שלא אז לא.. מיותר לציין שמלבד בעלי אף אחד לא מתלונן על צורת נהיגתי..

נלסון

New member
בני ערובה ... זה נכון

גם אני מרגיש כמו בן ערובה כאשר אני נוסע עם נהגים אחרים, אני לא יכול לרגע לסתום את הפה שלי, כל הזמן מזהיר אותם מפני סכנות צפויות, על חלק גדול מהם כבר ממש נמאסתי, הם בעצמם כבר לא מוכנים להסיע אותי. אבל מי שלא נסע עם נהגי מוניות בטורקיה או איטליה, לא חווה איך זה לנסוע על קיר המוות. נהגי המוניות בארצות האלו הם מתאבדים אמיתיים. נלסון.

dann

New member
למען הדיוק-זה נכון

גם לגבי חלק מן הנשים הנוהגות. אולי לך יצאו יותר מיקרים להתלוות לנהג גבר, אבל זה נובע אולי מן העובדה- שמספר הגברים הנוהגים גבוה ממספר הנשים הנוהגות, לכן ההסתברת להתקל בנהג כזה-היא גבוהה יותר. דן

למעלה