בני ערובה- פרק 5

שיר m

Well-known member
בני ערובה- פרק 5

אוי נטע, לא למדת כלום מאדם הא?

סטניסלב, אתה ענק.

מה זה המתח הזה. מה זאת הסדרה המעולה הזאת. אני רוצה את כל הפרקים ביחד!

Roei152

Well-known member
מנהל
עדיין מבחינה מוסרית
אני בעד שמואל.... כי שחוטפים בן אדם, אפילו בשביל להציל בן אדם אחר ... זה לא מוסרי ולא נכון ..
הבן אדם נאלץ לסכן את חיו בכפייה, לא מרצון אמתי... לנטע הייתה אפשרות לקבל עזרה רפואית באופן חוקי ... ולא לס את חייה
מי היה מאמין שהסדרה הזו תוביל אותי להתעסק בדילמות שבהם מתעסקים תלמדי החממה. אהה?

שיר m

Well-known member
אני לא בטוחה בכלל

א. לא בטוח שלנטע היתה אפשרות אחרת. הדברים האלה לוקחים זמן, והזמן שלה הולך ואוזל.
&nbsp
ב. זה לא סתם לחטוף בנאדם, זה אבא שלה. אפשר לומר שיש לה "זכות" לקחת את מה שמגיע לה.
&nbsp
מה שיפה פה זה הדילמות
איך שבעונה הקודמת היינו כ"כ נגד אדם, ועכשיו אנחנו כ"כ בעדו...

Roei152

Well-known member
מנהל
זה פשוט פשע מבחינתי...
לחטוף בן אדם... אני לא מתסכל עליו כעל אבא של או כראש הממשלה...
מבחינתי הוא בן אדם שזכותו המלאה היא לשלוט על גופו , לא שירדימו אותו ויעשו לו טיפול רפואי לא מקצועי, ויסכנו את חייו בכפייה....
הוא לא רוצה לתרום ? בבקשה .. זכותו המלאה ... זה לא מוסרי מבחינתו כי היא הבת שלו, והיא זקוקה לתרומה .... אבל עד לחטוף אותו ? ולהכריח אותו לעבור את זה בכפייה ...
&nbsp
&nbsp

שיר m

Well-known member
אוקיי, הבנתי אותך.

אתה צודק. אבל בכל זאת, זה לא שחור ולבן... אני מבינה אותך אבל מבינה גם את נטע ואדם. מה היינו עושים במקומם? אין לדעת...

Roei152

Well-known member
מנהל
ברור לך שמבחינת החוק...
נטע ואדם היו נחשבים לפושעים, לאלו שעוברים על החוק.. שמאל לא עשה כלום...
זכותו המלאה של אדם להחליט מה לעשות בגופו......
מבין את אדם שדואג לאשתו החולה ומוכן לעשות הכל כולל הכל , כדי להציל את אשתו ... אבל עדיין במקרה הזה אני מצודד בשמואל ... זה שהוא לא רוצה לתרום לבתו , ועושה את זה בכפיה... זה לעבור על החוק מבחינת אדם . המוסר של שמואל כהורה "הילד שלי חולה , ואני היחיד שיכול להציל אותו .." שחסר לו... זה דבר אחר מוסר וחוק..... במקרה הזה החוק מתגבר על המוסר מבחינתי....

שיר m

Well-known member
ברור לי

אבל זה כל הרעיון של הסדרה, מה היית מוכן לעשות כדי להציל את מי שאתה אוהב?
&nbsp
ומה תגיד על העונה הקודמת? לקחת משפחה שלמה בני ערובה? מילא זה שהם היו צריכים את האישה, אבל מה אשמים הילדים?
&nbsp
זה כל הרעיון של הסדרה. לשחק על הקו שבין מותר לאסור, צריך ורצוי, ומה שמיוחד בזה מסדרות אחרות, זה שאדם היה חלק ממערכת החוק ממש רגע לפני.

Roei152

Well-known member
מנהל
קודם כל בעונה הקודמת
הם רק שבו אותם בבית , לא חטפו אותם לסביבה לא מוכרת.. וכן הם כן סיכנו את חייהם של משפחת דנון, אבל השימוש במשפחה היה רק אמצעי פסיכלוגי ,כדי להשיג מיעל את העזרה הרפואית המקצועית הלא חוקית, שתכריז על נצר כמת.... והשתמשו במשפחה כאמצעי להשיג מיעל את רצונם...
העונה הזו , הם ממש שובים בכוח את נצר, ואף מסכנים את חיו ....
את מבינה?

שיר m

Well-known member
לא ממש

לא מבינה את ההבדל מבחינתך. לחטוף אותו זה לא בסדר, אבל להכריח רופאה "להרוג" את ראש הממשלה זה כאילו יותר בסדר?
מבחינתי אין הרבה הבדל. אם לא בסדר אז מהתחלה. אם כבר קיבלנו את ההתחלה, אז זה רק המשך...
&nbsp
ושוב, בגדול אני מסכימה איתך שזה ממש לא בסדר.

Roei152

Well-known member
מנהל
שוב-את לא מבינה
מה שהם עשו למשפחת דנון, זה כלום לעומת מה שהם עושים לנצר....
את משפחת דנון חטפו ושבו בבית , אבל לא סיכנו את חייהם.... אלא רק איימו עלליהם....
את נצר חוטפים, מתעללים בו, עושים לו ניתוח בכפיה...
&nbsp

שיר m

Well-known member
מצטערת רועי

אנחנו לא חושבים אותו דבר בעניין הזה...

למעלה