בני עקיבא! לאן?

שי-אל

New member
בני עקיבא! לאן?

לא יודעת מה איתך אבל כבוגרת של התנועה, שהספיקה להתבגר ולחשוב קצת על מה שהיא עברה בתור חניכה ומדריכה..........אפשר להגיד שאני די (ואפילו מאוד) מאוכזבת. המחנות, הטיולים, ובכלל כל המפגשים של התנועה- נהיו רדודים, מלאים בחברה שקשה למצוא קשר בינם לבין התנועה- ובכלל לא הרגשתי שייכת. האמת, הדרכתי וחונכתי בסניף שהיו לי בו המון חניכים לא ממש דתיים ודווקא נורא אהבתי את זה, אבל הם ידעו להתאים את עצמם לתנועה. השנה ביקרתי את חניכים שלי במחנה סיירים- והייתי בטוחה שטעיתי: ראיתיהמון בנות- כולן היו עם מכנסיים, עליהם (ממש עליהם) קבוצה גדולה של בנים שרק אצל אחד ראיתי כיפה (גם כן כיפה...) ועדיף שאני לא אמשיך.... ואני שואלת אותך בוגר/ת יקר/ה: בני עקיבא- לאן????????????

שי-אל..

מבינה אותך... את הבעיה שאת מעלה עכשיו,גיליתי(אלעק גילוי) כבר לפני שנים,כשאני עוד הייתי במסעות בני עקיבא.. זה קשה,הדרך שלנו,``הכיפות הסרוגות``,היא דרך שמנסה לשלב בין הדרך החילונית,לבין הדרך החרדית....תוך שמירה על צביון דתי..ועל ההלכה.. אבל,מה לעשות,חייבים לקחת בחשבון את אלה שלא מוצאים את הגבול בין בטוב לרע... אבל אל תשכחי ש: א)העולם נעשה מרגע לרגע יותר ויותר פרוץ,מתירני,וחסר גבולות,הכל כ``כ קורץ לעין,וקשה לשלוט בזה (אם אי אפשרי..) ב) את חייבת לזכור שמדובר בבני נוער,גיל הטיפש עשרה..אותו גיל שגם אני ועוד כמוני,חשבנו שאנחנו יודעים הכל,יכולים להחליט מה טוב ומה לא..ואז,עם הזמן,אנחנו גדלים,מחכימים..לומדים וצוברים נסיון וגם אם באיזשהו שלב,איבדנו את הדרך,את הכיוון,וניסינו משהו אחר...אנחנו וגם הם...חוזרים לדרך האמיתית..בע``זה.. הם עוד יגלו את הדרך הטובה..הדת!! אשרייך שזה צורם לך..אומרים שאם כואב בלב..זה סימן שיש לך לב :)

למעלה