בני עדות המזרח

בני עדות המזרח

אשר לא אוכלים דגים וחלב יחד. יש לשים לב לרכיבים של כל מוצר כי הרבה מעדנים עם הכשר, אך מעורב בהם ג`ילטין דגים וחלב.

ג`לטין מהחי

מופק מחלבון גלוטן הנמצא בעצמות. ר` חיים עוזר עורר סערה בעולם היהודי כשפסק בשות אחיעזר שניתן לסמוך על היתר יבש כעץ כי זה מופק מעצמות יבשות. לפי הידוע לי (ויתכן שאני טועה) הרב עובדיה יוסף מתיר ג`לטין.

זה לא אם הרב עובדיה מתיר ג`ילטין

אלא אם הוא מתיר שזה יהיה עם חלב? זה משנה אם זה מעצמות יבשות? (נהיה לי בחילה מלחשוב על זה). אמא שלי לא אהבה לראות אותי אוכלת את זה. היא סתם באה לראות כמה סידן או משהו ואז ראתה את זה ברכיבים ואמרה לי לא לאכול. אמרתי לה שעכשיו אני נוהגת לפי הצד האשכנזי שלי עד שהרב יואיל בטובו לענות לי לפי איזה הלכות לנהוג.

אם ג`לטין

המופק ממאכלות אסורות מותר כי מחשיבים את הג`לטין כעפר. וודאי שלא יהיה בעיה של חלב ודגים. לגבי שאלתך השניה זה מאד תלוי איזה רב תשאלי.

כתוב לי מצורף קובץ להודעה

אך לא ניתן להציגו. אגב, הזכרת מקודם את הב"י, אך זה לא היה הכשר של הב"י.

הבית יוסף זה לא רק הכשר

אלא בעיקר ספר הלכה שחיבר ר` יוסף קארו לפני 350 שנה. בויכוח ההלכתי סביב הג`לטין מנסים להביא ראיה מפסיקתו וכנראה שלזה התכוון פלמוני, אבל גם אם יש טעות מדפיס עדיין יש צדדים וסברות לכאן ולכאן.

הכוונה לפירוש הב"י שעל הטור.

באיסור בשר בחלב כתב בשו"ע "אבל דגים וחגבים, אין בהם איסור, אפילו מדרבנן" (יו"ד סימן פז) וכתב הט"ז "בב"י כתוב ומ"מ אין לאכול דגים בחלב מפני הסכנה והוא טעות סופר וצ"ל עם בשר כמוזכר בא"ח סי' קע"ג וכ"כ בד"מ שנתערב להב"י כאן בשר בחלב ובלבוש העתיק כמו שהוא בב"י ואינו נכון:"

אוקיי

סתם ככה זה לא רק מבחינה הלכתית.. אני מכירה מישהי שהיתה שנים מלאה בפצעים בפנים, והרופא עור אמר לה להפסיק לאכול את הסנדויץ` עם הטונה והגבינה וזה עבר לה.

למעלה