בני סלע

lost insight

New member
בני סלע

אני מרגיש שאני בכלל לא מתחבר לתגובות של אנשים בנושא. הבנות שבני סלע אנס והמשפחות שלהן הן קורבן, אבל גם בני סלע עצמו הוא קורבן לנסיבות חייו. זה לא סותר. לאנשים פשוט נוח להתייחס לאחרים כטובים או רעים, מבלי להתייחס לכך שרוע הוא תוצר של בורות ונסיבות קשות. בעולם שבו אף אחד לא יודע כמה בחירה חופשית קיימת, איך אפשר לשלוח אדם לכלא לכל חייו? זה להוסיף סבל לעוד נשמה, ובכלל לא חשוב לצורך העניין מי הנשמה...

בארס

New member
צריך להפריד

עצם זה שאנשים משליכים את הפחדים והסיוטים שלהם על עולם התופעות ומחלקים אותו לטוב ורע ספציפיים ואז מבטאים כלפיו את הרגש שלהם זה דבר אחד. זה שבני סלע הוא בעצמו קורבן של התעללות, של עצמו, זה דבר נוסף. הלכה למעשה, הבן אדם מהווה סכנה משמעותית לחברה ואין שום סיבה שהוא יסתובב חופשי ברחובות. מה שקורה בפועל הוא שהחברה שלנו מתנהלת ע"פ קודים מסויימים של משחק משחק שבו יש אנשים מן השורה, יש אנשים פושעים ויש מערכת של ענישה...אם פשעת תשלם. (ואיזה מאושרים היו השוטרים כשהם הציגו את האנס לעיניי המצלמות כתרנגול שזה אך ניצוד (גם בקרבם הבחירה החופשית היא מזערית יש לציין ,כלומר ככה הם ברמות התניתיות עמוקות)) וחלק גדול (אם לא הרוב) של החברה שלנו באמת שבוי של המשחק הזה. אני מסכים איתך שהמשחק הזה הוא חולני לא במעט, אבל הוא חופף במידה מסויימת לעקרונות נחוצים בעולם האמיתי (זה שמחוץ למשחק, הדברים כמו שהם), קרי הנקודה שציינתי שאסור לטיפוס הזה להסתובב חופשי, גם אם הוא קורבן, לא יעלה על הדעת שהוא יוסיף עוד קורבנות למעגל העגום הזה. בעולם מתוקן הייתי שמח אם כל מושג העונש היה מבוטל כליל, ומערכות "הסדר" היו בעיקר מתמקדות באספקטים של החזקה במסגרת של טיפול ושיקום של אנשים מסוגו. (וכמובן חינוך ומניעה כלליים וגם מרוכזים באזורים ושכבות באוכלוסיה בעלי צרכים מיוחדים) ללא ספק מדובר בסיפור מורכב מאוד. יחד עם זאת, כל אחד מאיתנו, אנשים בעלי תפיסת עולם פתוחה ורגישה יותר, אשר נשבים פחות ופחות בקלות במשחק המדבק הזה, עוזרים בהדרגה לקידום השינוי שמתרחש בחברה האנושית אל עבר אותו עולם מתוקן מיוחל. האם הוא קרוב או רחוק? לא לנו לשפוט.

אינקה

New member
צריך להפריד בין האיש לבין אשכיו

זוהי הדעה הרווחת ברחוב הישראלי ובמקרה של אנסים המשמעות היא סירוס כימי או כל פעולה אחרת שתמנע ממנו להוות סכנה לציבור. לי נראה שיש להפריד בין מקרים של אנשים שיש להם תקווה לשיקום לכאלו שהעיוות שלהם אולי אינו מאפשר זאת. בשני המקרים יש ליצור תנאים הומניים לשיקום: בראשון מתוך תקווה שהאדם ישתנה אולי עוד בחייו אלו, בשני משום שצלם האנוש שלנו אינו רואה דרך אחרת לנהוג באנשים.

mwc

New member
האם בני ניתן לשיקום?

לצפות מאדם להשתקם מתודעה פסיכופתית זה בערך כמו לבקש מאדם נכה להתחיל ללכת , לא? לבני יש לא רק תפישה מעוותת כגון אישיות כוזבת שזה אכן מצער ואיכשהו ניתן לפתרון, מעבר לכך יש לו גם דפוסי התנהגות פסיכופתיים אשר מושרשים בבינתו שבמקרה הזה לא נראה לי שיש מרפא, תקנו אותי אם אני טועה. בדיוק במקרים האלה אני נכשל להבין את ההגיון היקומי, אמנם אני מבין את מיקומו של בני בתור מהלך קארמתי אשר משפיע על חיי אנשים מסוימים , אבל אני לא מבין למה תיקון לא יכול להתבצע בכל בן-אדם אשר נשמה באפו... האם לבודההיזם יש הסבר הגיוני לזה?

אינקה

New member
לא מדובר על ציפייה

מדובר על הצבת אפשרויות. כאשר דוגמה אישית מסויימת ניצבת בפניך באופן טבעי תגיב אליה. לאורך זמן ואם יש לה מספיק אנרגיה אתה תשתנה. בכל מקרה קשה לי להאמין שאפשרות כזו מתקיימת בתחום בתי הסוהר, אבל מי יודע. נסתרות דרכי היקום.

dharmax

New member
->

היי :) דבר ראשון: 1. אני חושב שאישיות כוזבת יש לכולנו, פחות או יותר; 2. דפוסי התנהגות פסיכוטיים - במידה כזו או אחרת, פה ושם לפחות, גם את זה יש לכולנו, פחות או יותר; 3. טוענים בבודהיזם, בגדול, כי ההבדלים היחידים בין "פסיכי" ל"שפוי" הוא בא. מינון; ב. קבלת-ההחלטות (כלומר - מה לעשות עם מחשבה "פסיכית" כשהיא עולה). לדעת מי ניתן לשיקום, על ידי הכלים של הבודהיזם רבתי - אני אישית לא מכיר את הקריטריונים הרשמיים (יש ענף הנקרא "פסיכולוגית עומק" בבודהיזם...) ואשמח עם מישהו מחברי החכמים יאיר את עינינו בנקודה זו. מה שאני כן יודע, זה שמספרים על אנשים - דמויות הסטוריות - שלקו בצורה חמורה, בנקודות הנ"ל, ועברו טרנספורמציה קיצונית לכיוון שהוא נאור *במיוחד* - כלומר לא מדובר פשוט בחזרה ל"נורמליות". יספרו לך דברים דומים גם ביהדות, נצרות וזרמים רוחניים אחרים. לי זה נראה הגיוני כמו נראה לי גם הגיוני המשפט "במקום שבעלי תשובה עומדים, צדיקים גדולים אינם עומדים" (אם אני מצטט נכון). זה קשור לדעתי בכך, שכנמצאים במקומות חשוכים, הפוטנציאל להכיר את החושך גדול יותר, על תעלוליו וכך גם הפוטנציאל להעריך את האור, להוקיר אותו ולחפשו; זה קשור גם לכך, שהרבה פעמים אנשים כאלה יש להם אנרגיה חזקה, שאם רק יתעלו אותה נכון - למעלה במקום למטה, הם יזנקו אל-על (עם בדיקות בטחוניות, כמובן). ברכות :)

קמהדנו

New member
ילד רע

אולי היה חסר מישהו שיאהב אותו בעבר מצאתי אירוניה בכך שיומו החופשי האחרון עבר עליו בהר האושר ליד הכנרת... מקווה שיזכה לקצת שלווה, בעיקר מעצמו

אינקה

New member
זה לא כל כך פשטני

לפעמים יש לאנשים עיוותים שגורמים להם להאמין שלא אוהבים אותם... ביחס לאחרים, ביחס למה שהיו רוצים, או למה שהם חשים שמגיע להם.

אינקה

New member
אולי

ואולי תגובה נלמדת שגויה שהועברה מתחום אחד לאחר. במקרה של אנסים זו התגרות מינית מדחיה ואלימות, לא נראה לי שיש לזה מקורות בחסך רגיל באהבה, זה יותר מורכב.

למעלה