זה בסדר להיות מודאגים - זה צפוי
אנחנו חיים בחברה שמכוונת אותנו לזה שהטרוסקסואליות היא הדבר היחיד הרצוי, ומונוגמיה זו צורת מערכת היחסים הרצויה הרגילה.
דבר ראשון -
אל תוציאו אותו מהארון בניגוד לרצונו. דברו איתו בנידון, תבדקו אם הוא בכלל רוצה לצאת או לא - זו הנטייה המינית
שלו - ולכן תפקידו להחליט מי ידע ומי לא.
ביסקסואלים יכולים להתחתן? כן. יש ביסקסואלים שחיים חיים מונוגמים - עם בן או בת זוג, בזוגיות חד או דו מינית, מביאים ילדים ומאושרים בנישואיהם. הזוגיות המאושרת הזו היא לטעמי בתנאי שבני הזוג שלהם יודעים על הנטייה המינית שלהם, מקבלים ותומכים בהם.
כאשר יצאתי מהארון בפני בן זוגי זה 10 שנים, זמן קצר אחרי שהתחלנו להיות ביחד - בהתחלה הוא נבהל מאוד. וזה בסדר. אבל אחרי כמה זמן הבין שאני עדיין אני, ותמך בי לאור קשיים שהיו לי בנוגע לנטייה שלי, הלך איתי למצעדי גאווה, והיה מהמם ותומך.
אנחנו מתכננים להביא ילדים, ורשומים כידועים בציבור.
אז כן, ביסקסואלים יכולים להתחתן בלי לבגוד, כמו שהטרוסקסואלים והומוסקסואלים יכולים להתחתן בלי לבגוד.
לגבי העתיד שלו ומה יהיה איתו - הוא בן 17. יש זמן והרבה זמן עד לחתונה, זוגיות מונוגמית וילדים - אם ירצה אותם (לא כולם רוצים, וזה בסדר).
אתם ההורים שלו, אבל הוא אדם בפני עצמו, והוא אחראי על הזוגיות שלו ועל מערכות היחסים שלו - ולכם אין דבר לעשות חוץ מלהיות שם בשבילו ולתמוך בו כאשר קשה לו. אי אפשר לשלוט במערכות היחסים של אנשים אחרים. ועדיף גם שלא לנסות להתערב (אלא אם הוא נכנס למערכת יחסים מתעללת או מאמללת) - זה רק יוביל להרבה אנטגוניזם, כעס, ואטמוספרה רעילה במשפחה - וטוב זה לא יעשה לאף אחד.
וזה בסדר שקשה לכם - ביסקסואליות היא דבר מאוד לא מקובל (לפעמים גם בתוך הקהילה הגאה עצמה, אגב - מה שהופך את ההתמודדות לקשה יותר), וכאשר היא נופלת כל כך קרוב לבית אז עולות תחושות קשות שנובעות מהתרבות מסביב לנו, וצריך להתמודד איתן.
הדרך הכי טובה להתמודד עם התחושות של הקושי היא לקרא על ביסקסואליות וגם לפגוש הורים וביסקסואלים נוספים. לגבי ביסקסואלים נוספים - יש אותנו כאן, ומידי פעם מתארגנים מפגשים וכנסים שאפשר לבוא אליהם. יש גם ארגון בשם
תהל"ה שתפקידו לתמוך בהורים. אין הרבה שיח בו למיטב ידיעתי על הורים לביסקסואלים, אבל עדיין - בהחלט תוכלו לקבל שם תמיכה לפי הצורך.
עכשיו, נגיע לחיים נורמליים:
כאמור, הוא בן 17, בשנה הבאה יהיה בוגר מבחינה חוקית. בגילו לא מפתיע שהוא סגור על הנטייה המינית שלו - כמו שבד"כ הטרוסקסואלים בגילו סגורים על עצמם. הוא עדיין לא עצמאי, ומה שהוא הכי זקוק לו זה תמיכה בו - כשקשה לו. הוא ביסקסואל כי ככה הוא, וסביר להניח שזה לא ישתנה (אם כי מידי פעם קורה שאנשים משתמשים בביסקסואליות כשלב מעבר ליציאה מהארון כהומוסקסואלים, בגלל שלפעמים זו בשורה יותר קלה למשפחה). להיות ביסקסואל יכול להיות לא קל. לא בהכרח בגלל שזה מבלבל אלא בגלל שיש הרבה סטיגמות חברתיות על זה. בני זוג מכל מגדר לפעמים דוחים ביסקסואלים בגלל פחד מבגידה ובגלל תפיסות ודעות קדומות על ביסקסואלים - והוא אף פעם לא יהיה 100% כמו הרוב ההטרוסקסואלי, כי הוא לא. הוא ביסקסואל, וכנראה זה ככה ישאר.
האם הוא יבחר בחיים מונוגמים עם אישה?
אולי. אי אפשר לדעת.
הוא יכול לבחור לחיות חיים מונוגמים עם אישה. או עם גבר. הוא יכול לבחור לחיות חיים של זוגיות פתוחה או ריבוי מערכות יחסים (פוליאמוריה) בהסכמת שני בני הזוג עם הרבה תמיכה ואהבה - עם נשים או גברים (מה שאני ובן הזוג שלי עושים מזה יותר משנה, אגב - יש לשנינו חברה שאנחנו מאוד אוהבים, שלה יש בן זוג עיקרי משלה). הוא יכול לבחור גם לחיות חיים של מונגמיה סדרתית ולעבור בין בני זוג, הוא יכול לבחור לבגוד (מה שאישית אני נגדו באופן די גורף). מה שהוא לא יעשה- זו בחירה שלו, והוא בהחלט יכול לבחור בזה.
לדעתי העיקר הוא שיבחר להיות מאושר ובדרך שמתאימה עבורו בלי לפגוע באחרים, ואתם תבחרו לתמוך בו בדרך הזו.
כמו כן - לדעתי זה נהדר שהוא סיפר לכם! זה אומר שיש לכם תקשורת טובה והקשבה במשפחה, והוא בטוח בכם שתקבלו אותו ותאהבו אותו כמו שהוא. הוא עשה בחירה אמיצה ולא קלה, וגם אתם עושים בחירה לא פשוטה בלהתמודד עם הקושי שלכם, לשאול ולברר במקום לעשות את הדבר הקל ולדחוף את הידיעה הזו לארון, לכעוס עליו ולהכחיש ולמנוע תמיכה (מה שהמשפחה שלי עושה, אגב) או לסלק מהבית (מה שיותר מידי משפחות גם עושות
).
אז תקראו, שבו ודברו איתו. תצטרפו לתהל"ה אם יש צורך. קנו לו דגל ביסקסואלי. דברו איתו על מיניות ומחלות מין (יש לי הרצאה על זה
כאן בהקשר הביסקסואלי, אם אתם רוצים). תתמכו, ספרו על הפורום הזה אם הוא מחפש מקומות לדבר על זה, ובאופן כללי - תמשיכו כרגיל. הוא היה ביסקסואל גם לפני שסיפר לכם, אז אין סיבה שזה ישנה מהותית את מערכת היחסים בניכם. אם כבר- זו הזדמנות לגדילה והתקרבות בניכם.
בהצלחה