יש חוקרים שטוענים שהייתה יבשת אחת גדולה, ויש שטוענים שהיו 2 יבשות. אם אתה מעוניין בעוד מידע והסברים, בהוכחות ובשמות של היבשות, ובחוקרים שטענו זאת רק תבקש, ואני ארחיב. פשוט אני לא רוצה לקשקש הרבה כאן אם אין ביקוש.
היה בערוץ 8 או 31 תכנית נהדרת על איך נפוץ האדם מהמקור (אפריקה) לשאר העולם. פרוייקט חיים של אמריקאי סקרן והרפתקן אשר בהתבסס בעיקר על השוואות גנטיות, חקר את תנועת האדם שהחלה בערך לפני 50000 שנה. עד כמה שאני זוכר לאוסטרליה הגיעו מאינדונזיה שלשם הגיעו מדרום מזרח אסיה. נדמה לי שנצלו את תקופות הקרח להגיע לאיים (כמו שעברו מרוסיה לאלסקה) לדעתי חיבור היבשות היה הרבה לפני כן.
לפני כ-50,000 שנים גובה פני הים היה נמוך יותר, כיוון שנפח מים גדול היה אגור בקטבים. ככל שיש יותר קרח בקוטב הדרומי והצפוני, כך גובה פני הים נמוך יותר. קראתי פעם באיזה מאמר שייתכן והיו להם גם מעין סירות פרימטביות, אבל אני לא בטוח שזו דרך יעילה לאכלס יבשת בגודל אוסטרליה, אבל ייתכן שההגירה הייתה בכמה שלבים ועל טווח זמן ארוך. הפעם האחרונה שאוסטרליה הייתה מחוברת לאסיה בחיבור "אמיתי" הייתה לפני כ-200 מליון שנה, ומאז היא נפרדה ונודדת לה צפונה, הרחק מאנטרטיקה, שאליה היא הייתה מחוברת עד לפני 60 מליון שנה. בעוד 20 מליון שנה היא תגיע לקו המשווה. הפעם האחרונה שכל היבשות היו מחוברות ביחד הייתה בתקופת הפרם (Permian), עד לפני כ-220 מליון שנה.ליבשת הענקית הזאת קראו פאנגאה (Pangea). לאחר מכן היה פרוק לשתי יבשות על- גונדוואנה (Gondwana) ו- לאורסיה (Laurasia), שהמשיכו להתפרק ליבשות אותן אנו מכירים היום. הומר