בני דודים - תהיות

oded 3

New member
בני דודים - תהיות ../images/Emo8.gif

בן דודי מדרגה שלשית, אחד מצאצאי ענף ארה"ב של משפחת דמסקר, שאל אותי כיצד יש לקרוא לבן דוד של בן דוד. הכוונה לאחיין של דודתו - אשת אח אביו. הוא חשב שאולי מדובר בבן דוד מדרגה שניה, אך מן הסתם זו לא ההגדרה. לדעתי אין לזה שם מסויים, כלומר יש לומר פשוט בן דוד של בן דוד. מה דעתכם
ואם כבר בבני דודים עסקינן, הצצתי בערך הנ"ל בויקי, ולמדתי כי בנוסף לבני דודים מדרגה כלשהי, ולבני דודים מוזחים, יש גם חצי בן דוד וגם בן דוד כפול. להבדיל מבני דודים רגילים, החולקים זוג סבים משותף, חצי בני דודים ייקראו שניים החולקים רק סב משותף אחד (מן הסתם מדובר במצב בו אחד הסבים נישא יותר מפעם אחת והוליד ילדים מבני זוג שונים). בני דודים כפולים יהיו כאלו החולקים ארבעה סבים משותפים - כאן מדובר בילדים של שני זוגות אחים שנישאו אלו לאלו. אם ככה, שאלתי היא: הסבתא שלי ואחיה, נישאו לשני אחים למחצה (סבי ואחותו למחצה). לאח סבתי ולאחותו (למחצה) של סבי לא היה ילדים, אבל אם היו להם - מה הם היו עבור אבי ?? 1.5 בני דודים
ואם כבר להיות נודניק, אז עד הסוף
: מה קורה במקרה בו זוג אחים למחצה נישאים לזוג אחים למחצה נוסף. כיצד ייקראו ילדיהם - חצי בני דודים כפולים

bilen

New member
בן-דוד של בן-דודתי ולגבי כפולים....

לנו יש מכרים כאלה: 2 אחים שנישאו ל-2 אחיות. בצרפת הילדים שלהם מוגדרים כ"חצי-אחים" או בני-דודים כפולים.

yaelag

New member
לא יודעת את התשובה אבל זהמאוד משעשע

חצי בן דוד כפול זה לדעתי הסיבוך הכי נחמד. לאימי היה חצי אח (רק מהאב) ולו בת. אם כך, היא חצי בת דודי (או אולי בת חצי דודי?
) בנוסף, סבא שלנו המשותף (אב אימי ואב אביה) וסבתא שלה (אם אביה) היו בעצמם בני דודים! אם כך- מה זה עושה אותה? חצי בת דוד ברבוע? והכי מצחיק הוא שאני קוראת לה "ס. בת דודה" והיא לי "יעל בת דודה".

תשובה קצרה (ורצינית)

ההגדרה "בני דודים [מסוג כלשהו]" עבור שני אנשים, מתארת, בעצם, את הקשר בין שלושה אנשים: שני האנשים המיוחסים והאב הקדמון המשותף. בני-דודים (מסוג כלשהו), הם שני אנשים להם אב-קדמון (אחד לפחות) משותף (ושאינם אחים, אבות, צאצאים, אחיינים וכו' אחד של השני). מכאן, שבן-דוד של בן-דוד (בהנחה שאין עוד קשרים נסתרים ביניהם) אינם בני דודים משום סוג... ולגבי השאר - אכן מעניין למדל מבחינה מתמטית את הקשרים בין האנשים ולנסח את הקירבה במונחים של אחוז הגנים המשותפים. ארנון

למעלה