בני דודים - תהיות ../images/Emo8.gif
בן דודי מדרגה שלשית, אחד מצאצאי ענף ארה"ב של משפחת דמסקר, שאל אותי כיצד יש לקרוא לבן דוד של בן דוד. הכוונה לאחיין של דודתו - אשת אח אביו. הוא חשב שאולי מדובר בבן דוד מדרגה שניה, אך מן הסתם זו לא ההגדרה. לדעתי אין לזה שם מסויים, כלומר יש לומר פשוט בן דוד של בן דוד. מה דעתכם
ואם כבר בבני דודים עסקינן, הצצתי בערך הנ"ל בויקי, ולמדתי כי בנוסף לבני דודים מדרגה כלשהי, ולבני דודים מוזחים, יש גם חצי בן דוד וגם בן דוד כפול. להבדיל מבני דודים רגילים, החולקים זוג סבים משותף, חצי בני דודים ייקראו שניים החולקים רק סב משותף אחד (מן הסתם מדובר במצב בו אחד הסבים נישא יותר מפעם אחת והוליד ילדים מבני זוג שונים). בני דודים כפולים יהיו כאלו החולקים ארבעה סבים משותפים - כאן מדובר בילדים של שני זוגות אחים שנישאו אלו לאלו. אם ככה, שאלתי היא: הסבתא שלי ואחיה, נישאו לשני אחים למחצה (סבי ואחותו למחצה). לאח סבתי ולאחותו (למחצה) של סבי לא היה ילדים, אבל אם היו להם - מה הם היו עבור אבי ?? 1.5 בני דודים
ואם כבר להיות נודניק, אז עד הסוף
: מה קורה במקרה בו זוג אחים למחצה נישאים לזוג אחים למחצה נוסף. כיצד ייקראו ילדיהם - חצי בני דודים כפולים
בן דודי מדרגה שלשית, אחד מצאצאי ענף ארה"ב של משפחת דמסקר, שאל אותי כיצד יש לקרוא לבן דוד של בן דוד. הכוונה לאחיין של דודתו - אשת אח אביו. הוא חשב שאולי מדובר בבן דוד מדרגה שניה, אך מן הסתם זו לא ההגדרה. לדעתי אין לזה שם מסויים, כלומר יש לומר פשוט בן דוד של בן דוד. מה דעתכם