בני ברקים, נמאסתם!

מתבי6

New member
בני ברקים, נמאסתם!

תבינו דבר אחד, אני לא סגור על אמונה מאף כיוון ושום דבר בזה הוא לא סופי אצלי. דבר אחד ברור אצלי, דרך החיים הבני ברקית, מגעילה אותי. בתקופה האחרונה יצאתי במסע פרסום מאוד מקורי לקהל החרדי. כבר בהתחלה הזהירו אותי חברים מהליטאים הבני ברקים, אזהרה שהתממשה. אני מקבל טלפונים, חלקם חסויים, למה המספר שלך לא כשר? תהיה הוגן תתחשב בתושבים... איתם עוד התמודדתי ושאלתי אם יש להם עוד בעיות בחיים ושיהיה להם בהצלחה. מי שהרגיזו אותי היו כאלה שהיתממו שחבל בשבילי כי אנשים מורידים את המודעות! אמרתי להם, הבנתי, יש תורה והם החליטו לקיים, חלק כן חלק לא. אתם מבינים אדם שרואה מודעה ומוריד אותה כי המספר לא כשר. גזל זה בטח משהו תהיה נוהג רק בזמן הסנהדרין, היום בטח מותר לגנוב. או אולי כמו שמותר לגנוב מגוי כך מותר לגנוב מאחד שמחזיק בידו טלפון לא כשר.

סוג ב

New member
אני לא חושבת שזה קשור דווקא לבני ברקים

זה כל הדת החרדית. המטרה מקדשת את האמצעים.

מתבי6

New member
דוקא הירושלמים האירו לי פנים בזה

אני לא רוצה לחשוף יותר מול פרטים אבל דוקא בירושלים זה מאוד הלך ורק בב"ב, ורק ליטאים, הגיבו ככה.

סוג ב

New member
לא! זה לא אמתי..

כאשר אבדנו אבדנו..

זה ברור! השאלה היא האם מותר לגנוב פלא' לא כשר

עוד שבוע/שבועיים נשמע שיש היתר לגנוב פלא' לא כשר. יכולתי להכשיר את השרץ (הנייד) בק"נ טעמים אך מה אעשה שהרבי אסרו?

עץ שתול

New member
רק אם הגנב מחזיק ברשותו טלפון לא כשר

שהרי אין איסור חל על איסור!!! אגב, שאלתי פעם איזה רב מדוע הוא מחזיק ברשותו שתי מכשירים, את זה הכשר והשני הישן הלא כשר? ענה לי הרב: אחד למען "ישמעו" ואחד למען "ויראו"... נזכרתי איך לא, "ישמעו ויראו בדיבור אחד נאמרו" למחזיקים בסיני את הפון הכשר שמעו יראו, והמחזיקים בידם את הפון הלא כשר שמעו ישמעו.

איזה חוק בדיוק?

אולי תחכים אותנו, תפתח את עינינו ותגל את אוזנינו, ותראה לנו איזה חוק חילוני מחייב להשיב אבידה? או לחילופין, איזה חוק מחייב אותך להמציא שקרים נגד רבנים ולפרסם אותם?

grinberg

New member
אם מצאת טלפון ולא החזרת לבעלים מצפים לך

חצי שנה כלא

אל תמציא שקרים! תצטט!

יש בויקיטקסט את כל חוק העונשין כולל סעיפים ותתי סעיפים. אם אתה לא שקרן, תכתוב פה את מספר הסעיף בחוק שכותב את זה, נדע שאתה אומר אמת, ואני אודה לך. אם תמשיך להתחמק מלהביא את החוק, כולנו נדע שאתה שקרן שרק ממציא שקרים נגד הרבנים מתוך שנאה!

grinberg

New member
תחפש חוק השבת אבידה ותמצא

מה חשבת? שאם מוצאים טלפון מותר פשוט לקחת את זה לעצמו?

mister xy

New member
מה זה משנה?

הרי הרב הנ"ל עושה דברי תורה פלסתר ומעוות אותם לפי צרכיו. כולנו יודעים שהשבת אבדה היא מצוה חשובה מאוד, וכאשר אנו רואים שרב בישראל מסלף את ההלכה כדי שזו תסייע לו במלחמה אחרת שהוא מנהל, (לשם שמים כמובן) זה מוכיח לנו עד כמה אפשר לסמוך על חכמי ישראל שמסרו את התורה מדור לדור... אגב, מה אתה מחפש פה בפורום? זה לא מקום בשבילך, אז אולי תניח לנו ותלך לדרכך?

אם נניח לו הוא יניח לנו וד"ל

והרב קרליץ צודק שהרי נאמר במצוות השבת אבידה "השב תשיבם לאחיך" ולא לגוי או למי שאינו אחיך במצוות, ובקיצור רק למי שהוא מ"שלנו" והרי סביר להניח שמי שמחזיק פלפון לא כשר אינו מ"שלנו" ואין מצווה להחזיר לו את האבידה.

מתבי6

New member
ומה לעשות עם המציאה?

הרי להשתמש אסור, להחזיר אסור, לשבור אולי? אולי אם שמים בתוכו סים כשר מעלים את הניצוצות שבו לקדושה

פסק דין של הראב"ד

שמותר לגנוב על מנת להכעיס מהשרברב קרליץ. והקצות הגביל את דברי הראב"ד. שכל ההיתר, אם הוא אינו זקוק לחפצא. ואינו גונב אלא להכעיס. והטעם, כי כל העולם נוהגין כן.

מי שמידבר...

אולי תסביר לי הקטנה איך לעזזאל אתה אוהד הדת שטוען שפירסומת שמופיע שם מיספר לא כשר אינה הלכתית נימצא בנט? הא יעוכר ישראל ,פושע, מיתנהג ברייש גליי נגד דעת תוירה ועוד יש לך מה להגיד?צבוע צא מבייתי

למעלה