בני\בנות זוג

ethanguy

New member
בערך

זה כנראה משהו שהתרגלתי אליו מגיל קטן, רוב החברים שלי במיוחד הקרובים הם רוסים, אבל עכשיו אני לא ממש מתחבר עם כל הרוסים החדשים שהגיעו לארץ, אני גם לא רגיל לרוסית שלהם ואני מעדיף לדבר עברית, גם כשאני עם חברים רוסים שלי אנחנו מדברים עברית רוב הזמן.

0kety0

New member
אמממ...

האמת היא שזה לא נכון לגבי. הגעתי לארץ בגיל 8,היום אני בת 16(אפילו וחצי
), ככה שחצי מהחיים שלי אני בארץ. הרוסית שלי לא משהו, אני לא מכירה שום להקות רוסיות, והידע שלי בזמרים מסתכם ב:אלה פוג'אצובה שאני שומעת באוטו עם אמא. החברים שלי כולם ישראלים, חוץ מ-2 חברות(אחת הגיעה לארץ בגיל 3-שהיא בפורום, והשניה נולדה כאן). בני זוג אותו הדבר. למרות שהחבר האחרון שלי,היה כן רוסי. הוא הגיע לארץ בגיל 6, וגר בארץ כבר 14 שנה-ככה שדיברנו רק בעיברית.

Angel lips

New member
אצלי זה היה ככה בגיל קטן מגיל 3

עד כיתה ז' לא הסתובבתי עם רוסים פתאום בגיל 13 נמשכתי לזה והתחלתי להבין יותר טוב רוסית, להתמצא במילים של "מקובלים"
לשמוע מוזיקה רוסית ולצאת למקומות של רוסיים.

vk3

New member
אכן דנו בסוגיות דומות...

אני רק יכול להוסיף שאכן רוב חברי או כמעט כולם רוסים וארצה גם חברה רוסייה וכו' וכו'... למרות שיש הפכים מאנשים כמוני
זה גם הנוחות, גם המנטליות וגם התרבות
הכול מתחבר וזה מקל פשוט... למשל יש לי ידיד שהוא רוסי, רוסי ועוד מראה כזה של רוסי קוּלי- ערסי ועם מבטא והכול
ממש סטריאוטיפ רוסי
והפלא ופלא... יש לו חברה סופר ישראלית, עד לשורש של הציפורן הקטנה שלה, תימניה בכלל נראה לי... וזה מה זה מוזר לראותם יחד
אבל זה עובדה וקיים
קישורים לסוגיות בנושא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=979&msgid=29131346 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=979&msgid=30678238 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=979&msgid=31255102

Mrs James

New member
אמממ

אני עליתי לארץ בגיל 4 עכשיו אני כמעט בת 17 נכון שכמעט כל הזמן הזה הייתי רק עם הישראלים..שנה שעברה התחילה להתפתח אצלי סקרנות איך זה להיות בחברה של רוסים? שבה כולם דוברים כמוך וכולם כמוך ואחרי כמה חודשים הכרתי את חבר ומאז שאני מסתובבת איתו ועם החברה שלו...ולפי אין דבר כיף מזה בעולם...אני מרגישה יותר שייכת

מזכיר אותי

כשהייתי קטנה גם אצלי כל החברים היו ישראלים, ורק אנשים שהכרתי דרך ההורים היו רוסים... עכשיו זה בדיוק ההפך. לא יודעת מתי זה השתנה, אבל גם לא אכפת לי. אני אוהבת את החברים שלי וטוב לי איתם :)

לירן מם

New member
שאלה לי אליכם...

שלום! אני לא מהפורום שלכם...אני הדעתי להודעה הזאת דרך העמוד הראשי... ואני ראיתי שרוב האנשים ענו שהם בדר"כ מסתובבים עם רובים, או שרוב החברים שלהם רוסים, וכל מני דברים כאלה... אתם רוצים שיהיו לכם יותר חברים שהם לא רוסים? כלומר להשתלב יותר בחברה הלא-רוסית בישראל? או שאתם מעדיפים להמשיך להבדיל את עצמכם במידה מסויימת משאר החברה בישראל?

Evil Gremlin

New member
אני לא רוצה להבדיל

את עצמי מאף אחד.. אבל אני פשוט מסתובב עם רוסים ואני לא מתכוון להסתובב עם אנשים רק כדי להוכי משהו... זה פשוט האנשים שגדלתי אתם ויותר קל לי לתקשר איתם

vk3

New member
ברוכה המבקרת ../images/Emo24.gif

יש לי חברים כאלה וכאלה, אך יותר רוסים מאשר ישראלים... לא יודע למה ! כן, הייתי רוצה, אבל איך שהוא זה לא הולך. ואני לא מסכים איתך שאנחנו רוצים להמשיך להבדיל את עצמנו, אנחנו בכלל לא מנסים להבדיל. ההיפך, אנו פתוחים לשינויים ומשתלבים מצויין, פשוט החברה הישראלית לא מקבלת בברכה את רצוננו

הלוואי וכולם היו ככה

אבל לצערנו זה רחוק מלהיות המצב, כאילו כולכם רוצים להשתלב אבל לא מצליחים כי הישראלים המנמנמנמניאקים האלה דוחים אתכם.

vk3

New member
ממש לא...

אני דיברתי אישית עליי ועל מצבי בחברה בישראלית
למה אתה חייב להוציא את זה בצורה כזאת שאנחנו " קדושים מעונים"
זה יהיה טיפשי אם בכול הודעה שלי אכתוב גם על הצד השני שאינו נוגע לי, כדי שחס וחלילה לא ייראה שאני מכליל. אני נותן דעתי האישית ואם כבר נגענו בצד השני, אז אומר לך שהוא אותם האנשים המעוניינים להיות מובדלים, הרוצים להסתגר ולא להתאקלם ושלא רוצים חברים ישראליים
אז מה, זה לא ברור לך
אני חושב שכן. כול אחד מאיתנו פוגש בחתך אוכלוסין שונה ולכן אין צורך להיות קטנוני ולחשוב כול הזמן שמכלילים, שנוהגים בגזענות וכד'...

מנהל יקר, מנהל חביב...

"ואני לא מסכים איתך שאנחנו רוצים להמשיך להבדיל את עצמנו, אנחנו בכלל לא מנסים להבדיל. ההיפך, אנו פתוחים לשינויים ומשתלבים מצויין, פשוט החברה הישראלית לא מקבלת בברכה את רצוננו"... ציטוט שלך מההודעה הקודמת. לאורך כל ההודעה אתה משתמש בלשון רבים וזה נראה שאתה מדבר לא רק בשם עצמך. כשאתה עושה את זה, אתה בעצם אומר שכולכם[או רובכם] מנסים להשתלב, אבל כולנו, החברה הישראלית, [שכוללת גם אותי ועוד המון אנשים שלא נגועים בדיעות קדומות..] דוחה אתכם. אם זה היה בלשון יחיד היית יותר ברור, זה הכל..

vk3

New member
חחחחחחח גרררררר...

התייחסתי לרוב, לרוב הרוסים והישראלים אשר בסביבתי הקרובה ולרוב בפורום שלנו... ברור שאותך הרוב הזה לא כולל יקירי
קפיש

בטח שכן

אני לא חושבת שאנשים בכוונה לא רוצים להיות חברים של ישראלים, זה פשוט קורה ככה בגלל הקרבה בשפה, בתרבות בתנהגות. יש לי כמה חברים ישראלים ממש טובים. למעשה שניים מתוך החברים הכי טובים שלי ישראלים. אני לא מבדילה בין רוסי לישראלי כשאני מתחילה להכיר אנשים, אבל אין מה לעשות שבד"כ יוצא שמרגישים יותר קרבה לרוסים ואז הקשרים איתם יותר חזקים. אבל לשאלתך, אני לא חושבת שמישהו כאן (אם אני טועה, תקנו אותי...) בכוונה לא מתיידד עם ישראלים. אם מכירים ישראלי שממש סבבה איתו והכל, אז למה לא? בכיף...

Miss Unknown

New member
המוצא לא קובע כלום

אני רוסייה ויש לי הרבה חברות מהכיתה שהן לא רוסיות אבל הן גם לא פרחות . רוב הקבוצות הרוסיות שאני פוגשת הן עם בנות זנותיות ובנים שאומרים הרבה "בלאט" ומעשנים כמו קטר. אבל אני לא אומרת שאין קבוצות רוסיות עם ילדים נורמליים. אז בעיקרון הכול קשור לאופי של הבן אדם ולא ארץ מוצא

למעלה