בני בן 10

בני בן 10

מטופל ברטלין 20 ל.א בבוקר וכדור וחצי של 10 מג אחהצ. הבעיה היא בשע בהן הוא לא תחת השפעת הכדור הוא בלתי נסבל,בועט בכל דבר שזז מקלל צורח . מאד קשה איתו כשהוא ללא רטלין. הוא הולך לטפול פסיכולוגי פעם בשבוע ואניחנו בהדרכת הורים ועדיין המצב בלתי נסבל.אפילו ניסינו רספרידל כמה חודשים ולא הייתה שום הטבה. אולי אפשר לתת לו משהו טבעי שיעזור להרגע?הוא בן 10 היום..

הילי RCHom

New member
הומאופתיה- טיפול טבעי ויעיל בהתאמה אישית

שלום רב, ריטלין אינו מטפל ומרפא את הילד מהפרעת קשב וריכוז. הריטלין הוא סם ובעל תופעות לוואי קשות: מניה דיפרסיה, דיכאון, בעיות התנהגות, אגרסיביות, עצבנות, הופעת תסמינים פסיכוטיים (הזיות, שמיעת קולות, דמיונות), התנהגות כפייתית (OCD), אפטיות, תיקים, בלבול, בעיה בזיכרון, האטה בגדילה- גובה ומשקל אצל ילדים, תיאבון ירוד, כאבי ראש, סחרחורות, קשיי שינה, בעיות במערכת העיכול- בחילות, שלשולים, עצירות, הקאות, כאבי בטן. כאשר הילד תחת השפעת הריטלין, הוא מסומם, יש אשלייה שהכל בסדר, אבל הילד למעשה מושפע מחומרים כימיים חזקים המדכאים אותו. כאשר ההשפעה עוברת, הילד חוזר להתנהגותו ה"טבעית", כפי שאת מתארת והמצב למעשה לא נפתר. לכן, ריטלין אינו הפיתרון וטוב את עושה בחיפוש אחר אלטרנטיבה טבעית. מנסיוני, הומאופתיה יעילה מאוד בטיפול בהפרעת קשב וריכוז, עם או בלי היפראקטיביות וישנן עשרות תרופות המטפלות בתופעה. לצורך התאמת הטיפול המדוייק, יש להכיר את הילד ועל בסיס היכרות ואבחון מעמיק ומקיף להתאים את הטיפול באופן אישי. חשוב להבין, הפרעת הקשב והריכוז הינה סימפטום בלבד, תוצאה של הפרעה עמוקה יותר. בדרך זו היא הילד מביא לידי ביטוי משהו אחר שמפריע לו. הומאופתיה מטפלת בשורש הבעיה. בעזרת טיפול המכוון למקור הבעיה ניתן לרפא ולהעלים את הסימפטומים בצורה יעילה ונכונה לאורך זמן, כיוון שהריפוי מגיע ממקום עמוק של הבן אדם. רפואה שלמה,

יעל ND

New member
ילד שלקח רספירדל

זה לא רק בעית ריכוז. קודם כל, תתייעצי עם פסיכיאטר ילדים טוב.

אסתר84

New member
הי

מדוע נתנו לו ריספרדל?! . חוץ מזה יש בתחום של הרפואה הטבעית הרבה אופציות לטפל בבעיה. לי דווקא מרגיש שהילד זקוק לתשומת לב רבה ויתכן דווקא בגיזרה אחרת ממה שנראה לכם . (אינטואטיבי בלבד. אני לא מכירה את המקרה). כשאני מדברת על טיפול טבעי יש שיטות טיפול במגע שונות כמו רפלקסלוגיה, שיאצו.... מניסיוני רפלקסולוגיה משלבת טיפול פיזי על הפן הרגשי מנטלי. הייתי ממליצה לכם לא לעוט על כמה שיטות ביחד על מנת שתכלו לבדוק את היעילות של השיטה. בהצלחה. אסתר

TheGreatNut

New member
אני לא מנסה לשפוט, אבל רק מציין...

שאם הוא בלתי נסבל ללא ריטלין כנראה שהריטלין עושה לו ממש רע. מה שבאמת חשוב , >>אם זה אפשרי<<, זה להביא אותו למצב בריא יותר נפשית כשהוא ללא ריטלין. אם זה בסדר מבחינתך לשתף, מדוע הוא על ריטלין?

אסתר84

New member
הי

אתה צודק... הבעיה היא שהמערכת מנסה להשתיק את הילדים. אין לה כח לטפל בהם לעומק אז נותנים להם סמים. זה ביטוי אולי קצת קשה אבל מסתבר ש"הרוח היום" במערכת החינוך בגיבוי של הרופאים (חלקם) נושבת לכיוון. אני רוצה להוסיף גם שהכדור ריספרדל ניתן הרבה פעמים שלא בצדק.זה כדור מאוד קשה וניתן לבעיות נפשיות/מחלות נפש מאוד קשות.אלא אם כן מדובר במצב זה ששם אין ברירה.. כל שאר המקרים בהם מטפלים בכדור זה (כולל גם אוכלוסיה בוגרת) זה פשוט לעשות עוול. אז מה יש לנו כאן?! מערכת שלא יודעת איך להתמודד עם בעיות ומצוקות ריגשיות ופשוט משתיקה. אסתר

TheGreatNut

New member
בגלל זה...

אני אשמח ליותר מידע לגבי מצבו של הילד כשהוא ללא ריטלין. אולי זה באמת מצב חמור שדורש נטילה של הכדור. ואולי לא, אבל המידע וההמלצות המקצועיות שההורים קיבלו מרופאים ומנציגי מערכת החינוך היו מופרכים ולא נכונים. ולעיתים גם מדובר בהורה שלא יכול או לא רוצה לקחת אחריות על החינוך של הילד שלו (אני ממש לא מנסה לרמז שזה המצב אלא פשוט כותב תגובה כללית לגבי האופציות האפשריות).

ריטאלין

שלום, התופעה שאתה מתאר מוכרת, אני מבין שאין אפשרות להוריד את התרופות, אחרת לא יהיו לכם חיים שלוים ולכן הייתי ממליץ לטפל במקביל לתרופות, לתת לגוף עוד דרכים לנתב את האנרגיה שיוצאת ככעס, התפרצויות ואלימות אפשר לשלב הומאופטיה, דיקור ,תדרים אלקטרומגנטיים, אבל בעיקר לבדוק מה המקור להתנהגות הזו. זה יכול להיות רעילות שנוצרה בגלל טפילים שיושבים על מערכת העצבים ,מתכות כבדות ועוד... אני בשמחה אייעץ לך מה כדאי לנסות.

הילי RCHom

New member
לא מומלץ לשלב בין טיפולים

לפי הבנתי את הנושא, וכך גם ההגיון שלי אומר, לא מומלץ לשלב בין מספר שיטות טיפול, כיוון שאז לא יכולים לדעת בוודאות מה עשה כל טיפול. אמנם הפציינט מחפש הקלה על סבלו וריפוי מהיר , אך שילוב בין טיפולים יבלבל את המטפלים שלא ידעו איך הטיפול שנתנו השפיע וכך לא יוכלו להעריך בצורה מדוייקת את מצב המטופל לאחר הטיפול ולהחליט על המשך טיפול. כל מי שרוצה להיעזר ברפואה המשלימה, הרי זה מבורך ונכון לעשות, כל שיטה בדרכה יכולה להועיל ברוב המקרים. על המטופל להחליט ולבחור לאיזה סוג טיפול הוא הכי מתחבר, כמובן אחרי שהבין שאותו סוג טיפול יכול להועיל לו, לבחור מטפל מקצועי, איתו להתחיל ולהתמיד.

שילוב בין טיפולים

השילוב בין טיפולים מבורך בעיני, כל עוד כל הטיפולים קורים על ידי אותו מטפל, או שהמטפלים מדברים בניהם ומבינים מהי האסטרטגיה המשותפת של הטיפול. אין כאן קשר לחיבור או לאי חיבור, ממתי אנחנו מתחברים או לא מתחברים לריטאלין או לאקמול או לסטרואידים, אנחנו פשוט מבינים את הפעולה שלהם וכך גם עם נקודות דיקור, הומאופטיה וכו' אם מבינים את מנגנון הפעולה, ומבינים את הפתולוגיה לעומק, מבינים מה צריך לעשות כדי לטפל בבעיה.

הילי RCHom

New member
תגובה

אני סבורה ומאמינה שכל אדם יכול להתחבר לשיטת טיפול שונה. הרי ברור שאם אדם פנה לתחום הרפואה המשלימה הוא מבין את ההגיון בדרך הריפוי השורשית והעמוקה שלה. אך יחד עם זאת, לאנשים שונים נטיות שונות, יהיה אדם שירתע ממחטים- ולכן לא בהכרח יבחר בדיקור כקו ראשון לטיפול, או אדם שלא אוהב שנוגעים בכפות רגליו ולכן ירתע מטיפול רפלקסולוגי.. וכו'. כל עוד קיימת יותר משיטת טיפול אחת, המטופל יכול לעשות החלטה מושכלת ולבחור את צורת הטיפול המועדפת עליו. עוד ברור, שאנחנו, כאנשי רפואה משלימה/אלטרנטיבית לא רק שלא מתחברים לריטלין, משככי כאבים וכו', כפי שציינת, אלא מאמינים שבאמצעות סימפטומים, הגוף מבטא בעיה עמוקה יותר, ואמצעי הדיכוי השונים הם לא הדרך לריפוי אמיתי.

0 אור 0

New member
מחברת ביניכם

גם אני מאמינה כמו הילי שלא רצוי לשלב בין שיטות עומק ללא ידיעת המטפלים - לא רק בגלל "בלבול", אלא לפעמים יכולה להיות סתירה בין הכיוונים הטיפוליים שתיצור ממש הפרעה (נניח שאני הולכת באיסטרטגיה של הרגעה וחיזוק קודם כל, והמטפל השני מאמין באיסטרטגיה של לתקוף את הבעיה ראש בראש אפילו במחיר של החמרה זמנית קצרה) יחד עם זה, יש המון טיפולים שיוצרים ביניהם סינרגיה, וכאשר מטפל אחד משלב את השיטות, או שני מטפלים שיוצרים ביניהם הדברות, אזי זה מבורך ויכול להועיל. בעצם מהות התואר "נטורופת" היא אוסף של שיטות טיפוליות (ולא לכל נטורופת אותו אוסף) שהמטפל מוצא מביניהם מה מתאים לאותו מטופל ויוצר את הסינרגיה המתאימה.

למעלה