בני בן שנתיים וחצי

ליה102

New member
בני בן שנתיים וחצי

ועדיין לא ממש מדבר, אומר מילים בודדות כמו אמא ואבא אבל למשל סבתא הוא לא ממש אומר אלא תה תה וגם שאנחנו חוזרים איתו על המילים, שלחו אותנו לבדיקת שמיעה אבל התור הוא רק ביולי ויש זמן, אני לא חושבת ששמיעה זו הבעיה אבל בכל מקרה נלך איתו אבל אני חושבת שצריך טיפול של קלינאית תקשורת דחוף אני לא יודעת כ"כ למי פונים כדי הגיע לקלינאית תקשורת ואשמח לשמוע ממי שעברה את זה מה עושים... וממי שיודעת, כמובן שהוא ילד מאוד פעיל, חברותי מבין כל מה שאומרים לו, ההתפתחות שלו היתה מאוד מהירה שהיה תינוק כלומר את הכל הוא עשה בגיל מוקדם יחסית או בדיוק בגיל שצריך כמו למשל ללכת הוא התחיל בגיל 10 חודשים...

למה את חושבת שהוא צריך טיפול דחוף

של קלינאית תקשורת? בכל מקרה, את יכולה לבקש הפניה להתפתחות הילד, רק תקחי בחשבון שהתורים שם ארוכים. תור לבדיקת שמיעה רק ביולי נשמע לי רחוק מדי, איפה קבעת? אולי יש מכון אחר שיש לו תורים קודם? בכל מקרה, אם את מאוד מוטרדת את יכולה לעשות אבחון באופן פרטי אצל קלינאית תקשורת ובינתיים להריץ את התהליך בהתפתחות הילד. לפחות כך תדעי איפה את עומדת.

ליה102

New member
אני חושבת שהוא צריך טיפול דחוף

בגלל שהוא כבר גדול בשביל לדבר כמו שהוא מדבר הוא צריך לדעת לדבר הרבה יותר ברור וחבל פשוט על הזמן שעובר.. תור לבדיקת שמיעה קבעתי בבית חולים בעיר בה אנו גרים, במכונים אחרים אפשר לקבוע תור לבדיקת שמיעה רק מגיל 4 , התפתחות הילד לפי מה שהבנתי מהרופאה שלנו צריך לעשות אחרי הבדיקת שמיעה כלומר במידה והוא שומע טוב אז יש צורך ללדכת למכון להתפתחות הילד אבל אם הוא לא שומע טוב אז אי אפשר לצפות ממנו לעבוד עם קלינאית תקשורת אבל סתם כי לי נראה שהוא שומע טוב אז רציתי לפנות באופן פרטי רק אין לי מושג למי לפנות...

קודם כל, גם ילדים ליקויי שמיעה עובדים

עם קלינאית תקשורת. אולי בצורה אחרת, אולי בתדירות אחרת, אבל עובדת איתם קלינאית תקשורת. היות והתורים בהתפתחות הילד הם בדרך כלל לטווח ארוך, הייתי מתחילה לקדם את זה ומקסימום מבטלת. אם תכתבי מאיזה אזור את אולי יוכלו להמליץ לך כאן על קלינאית תקשורת באזור. דבר נוסף, אני עשיתי בדיקות שמיעה לילדים הרבה לפני גיל 4. הן אולי לא מדויקות במאה אחוז אבל הן נותנות מדד אם יש ירידה בשמיעה או לא.

POOH*

New member
כנ"ל...

גם אנחנו עשינו בדיקות שמיעה לילדים הרבה לפני גיל 4. ונכון שהם לא מדוייקות אבל בהחלט עושים. וחוץ מבדיקות שמיעה בבי"ח את יכולה לבדוק דרך הביטוח של קופ"ח עם איזה מכונים פרטיים הם עובדים וללכת. לגבי קלינאית - לבן שלי יש בעיה בדיבור. לפני גיל 3 לא רצו לאבחן בכלל. וגם אז קלינאית אחת אמרה לנו שאפשר לחכות. הייתי מתחילה בבדיקת שמיעה. במקביל תקבעי תור לאבחון של קלינאית [אנחנו כדי להימנע מהבירוקרוטיה של קופ"ח וכי לא היינו מרוצים מהאיבחון הראשון ורצינו אבחון חוזר - הלכנו לאיבחון פרטי וטיפול כן עושים דרך הקופה]. בכל מקרה תורים לאבחון גם לוקחים כמה חודשים בד"כ כך שרוב הסיכויים שתקבלי תור לאחרי הבדיקת שמיעה. בהצלחה.. POOH

ליה שלום

נשמע שאכן יש לבנך איחור בהתפתחות שפה. ומצויין שקבעת תור לבדיקצת שמיעה. בגיל שנתיים וחצי בהחלט אפשר לפנות לקלינאית- בעצם אפשר ממש בכל גיל-אם מרגישים שיש קושי כלשהו, אך צריך מישהי שמטפלת בקטנטנים. כמו שאמרו לך, נכון לפנות למכון להתפתחות הילד- ולקחת בחשבון שלרוב ההמתנה שם ארוכה. אם את מעוניינת בפרים נוספים, או אם יש לך שאלות נוספות , אשמח לענות כאן או במסר.

למעלה