בני אדם כמלאכים
השעה היתה 19:45 הצום כבר הסתיים לו,אך אצלינו בבית הכנסת,קהל המתפללים עודנו ברגעי השיא של תפילת נעילה.
"שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד"
זועק החזן,וכולם עונים אחרים.
את התחושות של אותם רגעים מרטיטי לב,קשה לתאר במילים.
רק אומר. כי לעיתים נדמה שישנם פעמים בהם הנפש פורשת כביכול מהגוף החומרי,ואז נעשה האדם מלאך לרגעים,באותן דקות נדירות,של סיום תפילת נעילה,כל הקהל חלש בכוחו עקב הצום,אך גיבור ברוחו,ובנשמתו.
דווקא בגלל הצום.
כ"כ קשה להפרד מאותן רגעים,שבהן כל המידות הרעות נעלמות,כולם כאיש אחד בלב אחד צועקים ומתחננים,באותן דקות,אין כעס ואין שנאה,אין גאווה ואין קנאה,אין רדיפה אחר כבוד,ולא שאיפה לתעתועי הבל.
התקווה היא שהתפילות של כולנו התקבלו במרומים עבור כולנו,
ן.גם עבור אלו שלא צמו.
ועוד משהו קטן.
ביום כיפור סגרתי 31 שנים בכדור הארץ.
יש לי אח תאום,ותתפלאו לשמוע, אבל גם הוא נולד באותו יום,סוג של תזמון.
את היום הולדת שלו סביר להניח שאשתו תעשה על הצד הטוב ביותר.
והיום הולדת שלי
אהה זה כבר מורכב.
היו שנים שיום ההולדת שתמיד נחגג באיחור,היה מגיע בהפתעות דרמטיות,כמובן ע"י החברים.
לפני שנתיים לדוגמא,חזרתי יחד עם חבר נוסף במוצאי יוה"כ מטבריה,ובאמצע הכביש ליד נתניה,חבריי ביימו קטע,כאילו מישהו תקוע בצד הדרך בלי כבלים ,ואז עצרנו כדי לעזור לו,ובתוך המכסה מנוע ישבה לה עוגת יום הולדת, עם נירות זיקוקים והרבה בלאגן.
ומאז.
חלק מהחבר'ה התחתנו,אין עוגת יומולדת ולא מסעדה,ולא נעליים.
לפחות הכבלים נשארו..
האמת היא שאני יכול לצאת עם אחי,אחרי הכל גם לו יש יומולדת,אבל אשתו מקבלת פריחה,כשאנחנו מדברים בטלפון.אז כשניפגש מה היא תקבל???
אומרים שנשים ק.....יות.
לילה טוב.
השעה היתה 19:45 הצום כבר הסתיים לו,אך אצלינו בבית הכנסת,קהל המתפללים עודנו ברגעי השיא של תפילת נעילה.
"שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד"
זועק החזן,וכולם עונים אחרים.
את התחושות של אותם רגעים מרטיטי לב,קשה לתאר במילים.
רק אומר. כי לעיתים נדמה שישנם פעמים בהם הנפש פורשת כביכול מהגוף החומרי,ואז נעשה האדם מלאך לרגעים,באותן דקות נדירות,של סיום תפילת נעילה,כל הקהל חלש בכוחו עקב הצום,אך גיבור ברוחו,ובנשמתו.
דווקא בגלל הצום.
כ"כ קשה להפרד מאותן רגעים,שבהן כל המידות הרעות נעלמות,כולם כאיש אחד בלב אחד צועקים ומתחננים,באותן דקות,אין כעס ואין שנאה,אין גאווה ואין קנאה,אין רדיפה אחר כבוד,ולא שאיפה לתעתועי הבל.
התקווה היא שהתפילות של כולנו התקבלו במרומים עבור כולנו,
ן.גם עבור אלו שלא צמו.
ועוד משהו קטן.
ביום כיפור סגרתי 31 שנים בכדור הארץ.
יש לי אח תאום,ותתפלאו לשמוע, אבל גם הוא נולד באותו יום,סוג של תזמון.
את היום הולדת שלו סביר להניח שאשתו תעשה על הצד הטוב ביותר.
והיום הולדת שלי
אהה זה כבר מורכב.
היו שנים שיום ההולדת שתמיד נחגג באיחור,היה מגיע בהפתעות דרמטיות,כמובן ע"י החברים.
לפני שנתיים לדוגמא,חזרתי יחד עם חבר נוסף במוצאי יוה"כ מטבריה,ובאמצע הכביש ליד נתניה,חבריי ביימו קטע,כאילו מישהו תקוע בצד הדרך בלי כבלים ,ואז עצרנו כדי לעזור לו,ובתוך המכסה מנוע ישבה לה עוגת יום הולדת, עם נירות זיקוקים והרבה בלאגן.
ומאז.
חלק מהחבר'ה התחתנו,אין עוגת יומולדת ולא מסעדה,ולא נעליים.
לפחות הכבלים נשארו..
האמת היא שאני יכול לצאת עם אחי,אחרי הכל גם לו יש יומולדת,אבל אשתו מקבלת פריחה,כשאנחנו מדברים בטלפון.אז כשניפגש מה היא תקבל???
אומרים שנשים ק.....יות.
לילה טוב.