בני אדם כמלאכים

mri10

New member
בני אדם כמלאכים

השעה היתה 19:45 הצום כבר הסתיים לו,אך אצלינו בבית הכנסת,קהל המתפללים עודנו ברגעי השיא של תפילת נעילה.

"שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד"

זועק החזן,וכולם עונים אחרים.

את התחושות של אותם רגעים מרטיטי לב,קשה לתאר במילים.
רק אומר. כי לעיתים נדמה שישנם פעמים בהם הנפש פורשת כביכול מהגוף החומרי,ואז נעשה האדם מלאך לרגעים,באותן דקות נדירות,של סיום תפילת נעילה,כל הקהל חלש בכוחו עקב הצום,אך גיבור ברוחו,ובנשמתו.
דווקא בגלל הצום.

כ"כ קשה להפרד מאותן רגעים,שבהן כל המידות הרעות נעלמות,כולם כאיש אחד בלב אחד צועקים ומתחננים,באותן דקות,אין כעס ואין שנאה,אין גאווה ואין קנאה,אין רדיפה אחר כבוד,ולא שאיפה לתעתועי הבל.

התקווה היא שהתפילות של כולנו התקבלו במרומים עבור כולנו,

ן.גם עבור אלו שלא צמו.

ועוד משהו קטן.

ביום כיפור סגרתי 31 שנים בכדור הארץ.

יש לי אח תאום,ותתפלאו לשמוע, אבל גם הוא נולד באותו יום,סוג של תזמון.

את היום הולדת שלו סביר להניח שאשתו תעשה על הצד הטוב ביותר.

והיום הולדת שלי

אהה זה כבר מורכב.

היו שנים שיום ההולדת שתמיד נחגג באיחור,היה מגיע בהפתעות דרמטיות,כמובן ע"י החברים.

לפני שנתיים לדוגמא,חזרתי יחד עם חבר נוסף במוצאי יוה"כ מטבריה,ובאמצע הכביש ליד נתניה,חבריי ביימו קטע,כאילו מישהו תקוע בצד הדרך בלי כבלים ,ואז עצרנו כדי לעזור לו,ובתוך המכסה מנוע ישבה לה עוגת יום הולדת, עם נירות זיקוקים והרבה בלאגן.

ומאז.

חלק מהחבר'ה התחתנו,אין עוגת יומולדת ולא מסעדה,ולא נעליים.

לפחות הכבלים נשארו..

האמת היא שאני יכול לצאת עם אחי,אחרי הכל גם לו יש יומולדת,אבל אשתו מקבלת פריחה,כשאנחנו מדברים בטלפון.אז כשניפגש מה היא תקבל???

אומרים שנשים ק.....יות.

לילה טוב.

puma141

New member
אדיר! גדול....

לכו-לם-
שנה של המון טוב.
שנה של גילויים חדשים, ותובנות מגדילות.
שנה של זיווגים פוריים וטובים.
שנה של צמיחה, של עשיה!
שנה שבה תמצאו את הטוב שבכם, ושתדעו להעביר אותו הלאה ללא תמורה...
שנה של שלום,וסליחה מיידית..

שנה באמת באמת נפלאה-לכולכם!

ואתה עם הפוסט-ריגשת!

mri10

New member
כמה כמה כמה

טוב לב ונתינה נשפכים ממך,המון תודה,ובשמחות אצלך.

KUK NICK

New member
יום הולדת שמח אח יקר

שהשם ישלח לך בריאות, אושר, זיווג, אריכות ימים וכל הברכות האמורות בתורה, לך ולכול עמנו הקדוש.

להיוולד ביום כיפור... תשמע... עד עכשיו קראתי ממך פנינים על חוכמת צדיקים שיש במוחך, עכשיו אני רואה מאיפה זה בא.

רק תאום אחד יש לך ?

צריכים לשים אתכם באדמה לגדל שדה שלם כמוכם, 2 לא מספיק בעולם.

mri10

New member
אחי התאום

הוא ממש צדיק גדול,אצלו יום כיפור כל השנה,היה מי שראה אותו והציע את הרעיון שלך בקשר לאדמה,הרעיון יושם ואני הגעתי לאוויר העולם,ראה הרואה כי אין השכפול תואם למקור ,והחליט לגנוז את הרעיון

תשמע משהו רציני.

אתה יודע שאחד הרעיונות המרכזיים במשנתו של הרב קוק,הוא 'קדושת הכלל' פעמים רבות ניתן למצוא את הרעיון והשלכותיו, באים לידי ביטוי בכתביו,הן במחשבה,באגדה,באגרות,ותתפלא לשמוע,אפי' בענינים הלכתיים טהורים.[כמו היתר מכירה,ועוד].

תרשה לי להסביר על קצה המזלג לשאר החברים בפורום את המושג 'קדושת הכלל'.

קדושתה של כללות האומה לא נפגמה מעולם,קדושה זו לא באה בגלל מעשים שעשינו או לא עשינו,זו קדושה עצמית עליונה ונצחית שבאה לנו ע"י אלוקים,ובאותה מידה שהיא לא באה לנו ע"י בחירתנו,כמו"כ היא אינה יכולה ללכת ע"י בחירה שלנו.גם אם עם ישראל יתנתק מצור מחצבתו,בצורה הכי מוחלטת שיכולה להיות, עדיין עם קדוש הוא,כי לא מעשיו הטובים הביאו לו את קדושתו,ולכן גם מעשיו הרעים לא ירחיקוהו ממנה..

יש בכח מעשים טובים שנעשה ומצוות שנקיים, לשכלל ולגלות לעין כל את הייחודית של העם,אך ההגדרה העצמית שלנו גבוהה מעל כל מעשה הן לטוב והן לרע.

אולי דוגמא קטנה,יהלום לא נהיה יהלום,בגלל הליטוש שלו,והוא לא מפסיק להיות יהלום כששמים אותו בבוץ.

יהלום נשאר יהלום.

ועם ישראל הקדוש, נשאר עם ישראל הקדוש.

בחזרה אליך קוקניק.

אחת המצוות שבה בא לידי ביטוי הרעיון הנשגב הזה. היא 'ברית מילה ' הן מתוכן המצווה,והן מהעיתוי שלה.

מתוכנה כיצד.

מטביעים חותם בגופו של אדם,חותם שהוא נצחי ולא משתנה,מלים את עורלתו,וכביכול אומרים לו,הבט וראה,כפי שהינך מהול באופן שאינו ניתן לשינוי,כך גם קדושתך טבועה בך ואינה ניתנת לשינוי.

ועתויה של המצווה כיצד,לוקחים עולל חסר יישע בן שמנה ימים,ומלים אותו,כדי להביע בכך ג"כ את רעיון הקדושה העצמית,בדיוק כפי שאינך בעל זכות בחירה על הברית מילה שלך,כך גם אינך בעל זכות בחירה על יהדותך.

אני חושב שאם נתבונן רגע במצווה הזאת כפי שהיא באה לידי ביטוי בחיים הציבוריים שלנו,נגלה דבר פלא.

רוב ככל העם בישראל,דתיים ושאינם,ואפי' אנטי דתיים,מלים את בניהם,זה מדהים לראות שדווקא מצווה כזאת,שהיא כביכול כלל לא הומנית וסימפטית,זוכה לקיום באופן מוחלט ע"י כלל האומה.

ישנם מצוות אחרות,חברתיות יותר,וורודות יותר,שרבים כלל לא יודעים על קיומן,ודווקא המצוה ה'פרמיטיבית' הזאת. מתקיימת ע"י הכל ,ללא פשרות ,בכל מקום ובכל זמן.

העובדה הזאת גם מחזקת את הרעיון של הקדושה הכללית,ואני מקווה שאתה מבין אותי

אתמול בתפילת נעילה,חשבתי גם על יום הכיפורים, כיום בו מתגלית קדושתן העליונה של ישראל,רוב מוחלט בעם לוקח על עצמו את קיום המצווה הזאת,על כל האי נעימות שבה.

כי אין מה לעשות.

קדוש העם הזה.

יום טוב,וסליחה על ההתקפה,זה פשוט תופעות פוסט יום כיפורים,בשילוב היום הולדת.

הגישה הזו של קדושה טבועה

מעוררת בי תחושות איומות ולגמרי לא מדברת אלי.
משה רבנו אמר לעם ישראל "קדושים תהיו", דהיינו מעשיכם יקדשו אתכם, ואילו היה זה קרח שאמר "כל העדה כלם קדושים", כאילו מעצמם.
ואמנם על פי המדרשים, ישראל אף על פי שחטא, ישראל הוא, וביום כיפור מתירין להתפלל את העבריינין, כי בלעדיהן חסר דבר חשוב מעם ישראל, ובלעדיהם , כביכול, או בלעדי האיחוד, התפילות לא תתקבלנה, וארבעת המינים כוללים את הערבה, המסמלת את הרשעים, ...
אבל כל זה בדרש.
על פי ההלכה, יהודי המחלל שבת בפרהסיא הוציא עצמו מכלל ישראל ואינו מצטרף למניין עשרה.

מנגד, מאוד אהבתי את מה שכתבת בפוסט הראשי.
ואני חווה תחושות דומות בכיפור ולמעשה זה היום שבו אני בוכה הכי הרבה בשנה (מתחבא, מתחת לטלית ...). הפעם זה היה האכזבה הענקית מכל הזמן שבזבזתי בחיי, שבשל כך, איני האני הטוב ביותר שיכול הייתי יכול להיות, ואין תירוץ לזה וגם לא נחמה.

ודבר אחרון שרציתי להוסיף, מפיו של ישעיהו ליבוביץ', נוגע לתפילת הנעילה.
ברגע האחרון ממש, של היום הקדוש ביותר, בסוף הנעילה, כשההיכל פתוח ואתה אולי הכי קדוש בכל השנה (אפרופו הדיון הקודם על קדושה שבאה רק ממעשים ולא מאליה ...), או הכי קרוב למלאך, עדיין כל מה שאתה יכול להשיג לגבי הכל יכול הוא ...
ה הוא האלוקים ה הוא האלוקים.
שהוא נבדל (וזו משמעות המילה קדוש) מכל הדברים והמושגים האנושיים.
ואם זה מנחם, אז אנחנו לא לבד בקטע הזה.
אפילו השרפים עצמם מעידים בכל יום "קדוש קדוש קדוש", שהוא נבדל לחלוטין גם מאיתם, וכבודו נשקף רק מהארץ ומלואה.

mri10

New member
.מסכים עם כל מילה

ברור לגמרי שמנקודת ההלכה יש דינים מאוד ברורים בקשר לעוברי עבירה , ויש כרת וסקילה ,והמון יחס שלילי לעבור על חוקי התורה.

ואת האמת שאת הפוסט הזה רציתי לכתוב בערב יום כיפור, רק חששתי שיהיה מי שיבין מכך,שהוא יכול לאכול חופשי כי אחרי הכל הוא קדוש וכו'

אפשר לומר שהדברים שלי והתגובה שלך משקפים את המחלוקת שהיתה בין הרב קוק לבין שאר גדולי הדור,יחד עם זאת חשוב להדגיש שגם הרב קוק לא גילה שום פשרות להלכה היהודית.

רק שלתפיסת עולמו בעקבתא דמשיחא,ראוי לשאוה את ענין הקדושה הכללית מתורת הסודולהפיצה אף לתורת הנגלה,ולכלל החיים המעשים בעם ישראל.

ידעתי ש...

שכחתי משהו...
שכחתי לאחל לך מזל טוב!!

אז אומנם קצת באיחור אך עדיין מגיע מהלב..
מזל טוב,איש יקר!
מאחלת לך את כל הדברים הטובים שהעולם הזה מציע..
מאחלת לך שתמצא אהבה ענקית,אמיתית,כנה וטהורה..
אחת כזאת שתרעיד לך כל מיתר ומיתר בלב...

mri10

New member
כשהציירת מאחלת.

אז מרגישים את הכנות ותחושת ההזדהות בכל מילה.

בן זוגך יצטרך( בקרוב ממש) לעמוד בסטנדרטים גבוהים של ברכות ואיחולים מצידה של בת זוגו.

תודה מכל הלב.

DANDI 30

New member
מזל טוב

קשה לי אישית להבין את המשפט האחרון שכתבת לגבי אחיך.
ולא מצליחה להבין מה בדיוק הבעיה שלה שתיפגשו או שתדברו.
אני לא אתן שדבר כזה יקרה אצלי עם אחי

mri10

New member
תודה

מצאת זמן להתייחס ליום הולדת שלי למרות הכאבי גב הקשים שפוקדים אותך,ואם הם כבר עברו,אז אנא ממך,שתפי אותנו. זה לא הוגן לשתף אותנו רק בדברים המצערים,אנחנו אוהבים לשמוע גם על השינויים לטובה.

אביeג7

New member
כאבים קשים.. לא הגזמת

סתם כאבים נסבלים שבטח יעברו בריצה של היום..

אני כבר כמה ימים מסתובבת בתחושה חזקה שבא לי משהו,או יותר נכון מישהו שיטלטל את החיים שלי,מישהו שיגרום לי לרצות לצרוח,לבכות מאושר, לחלום חלומות מתוקים, לקום עם חיוך. בא לי כבר

mri10

New member
אני

דווקא מחפש מישהי שתייצב אותי,שבעתי מטלטלות..

לא יודע למה אבל הזכרת לי את השיר 'בגלל הרוח' אולי בגלל המילים " את שיש לי להגיד,אני עוד אצרח,אפי' בשמים ישמעו"

ואם כבר, אז בואי נאחל לך את המילים הראשונות של השיר ,את תגשימי את חלומך, לא בגלל הכוח ,רק בגלל הרוח.

הלוואי.

למעלה