בנית שרת

akira

New member
בנית שרת

איפה אפשר למצוא מקום עם מאמרים על בניית שרת ? -דניאל

תמר,

New member
אולי נוכל לעזור לך

אם תהיה יותר ספציפי - לאיזה שרת אתה מתכוון? אני מניחה שאתה פונה לפורום הזה כי אתה רוצה מידע על בניית שרת web. יש לך כמה אפשרויות: 1. שרת בסביבת windows NT או windows 2000: השרת נקרא IIS, ובא עם ה-windows 2. שרת בסביבת windows 98 - נקרא pws. (יכול להיות שירוץ גם ב-win me) 3. שרת Apache לסביבת windows (השרת חינמי, וניתן להוריד אותו ב-http://www.apache.org) 4. שרת בסביבת linux - מצריך התקנת לינוקס. ניתן להשתמש ב-apache (מומלץ), אך יש גם שרתים אחרים 5. שרת בסביבת unix - תלוי בסוג החומרה שלך (האם מדובר ב-PC או במחשב מסוג אחר) אם תשאל אותי, אני לא ממליצה על שרת בסביבת windows מכיון שהוא פרוץ יותר לבעיות אבטחה. לינוקס היא מערכת הפעלה חופשית, המתאימה יותר להרצת שרת בעיקר מפני שהיא לא משקיעה את רוב משאבי המערכת שלה על gui (כמו ש-windows עושה). התקנת לינוקס מצריכה הבנה (בסיסית ומעלה) בחומרת ה-PC. אם תרצה עזרה בלינוקס - תוכל לפנות לפורום לינוקס בתפוז.

תמר,

New member
לינוקס יכול הכל ../images/Emo8.gif

אם אתה מדבר על ASP עם vbscript, יש תוכנה של חברת chili!soft עבור זה, אבל היא עולה כסף (בניגוד ללינוקס עצמו) ניתן להריץ asp עם perl-script על apache+mod_perl ויש כמובן את php - שלא נופלת ברמתה מ-vbscript, ואולי אפילו עולה

לגבי PHP,

שאלתי בזמנו, ונפתח דיון מעניין על זה בפורום ASP - מה עדיף: ASP או PHP? בניגוד לפורום PHP בו כ-ו-ל-ם גינו בתוקף את ASP, בפורום ASP היו יותר אובייקטיבים ונתנו דיעות בעד ונגד. בסופו של דבר משהוא אמר לי דבר חכם. ל-PHP וללינוקס הרי אין הרבה עתיד. מייקורוסופט תימחק אותם. חוצמזה שאין ביקוש גדול לבניית אתרים ב-PHP. העתיד שייך ל-ASP - רוצים או לא רוצים, וחבל שכך, כי לינוקס חזק יותר ויציב יותר - והוא הדבר האידאלי עבור שרת אינטרנט.

Megapuzik

New member
קישקוש !!

שום דבר לה הולך "להאכל" על ידי מיקרוסופט... אני בנתיים רק רואה מערכות הפעלה דמוי יוניקס למיניהים הולכות וגדלות (אפילו שהם הרוב)...דוגמא : www.amazon.com..ללא ספק אחד מהתרים הגדלוים ומהמוכרים ברשת....וphp עובדת טוב מאוד גם על מערכות של מיקרוסופט...ובגירסא החדשה של php , המהירות הודגלה פי 30 ממה שהייתה אז (הכוונה למערכות של מיקרוסופט..)..ללא ספק שphp היא העתיד

מה אמרתי לכם ../images/Emo8.gif

אתה לא נשמע אובייקטיבי אח שלי... אולי זה בגלל אתה יודע PHP בצורה מושלמת, אולי זה בגלל שאין לך מושג בגרוש ב-ASP, אבל זה חייב להיות בגלל משהוא
הרי לא סתם יש 2 שפות. חייב להיות איזה הבדל עצבני בין השנתיים...

Megapuzik

New member
בעעע

(לא היה לי "נושא" יותר טוב) הלוואי והייתי יודע php בצורה מושלמת...אבל אני רק לומד את זה.. אז זאת אומרת שאני יודע טיפה php ואין לי ידע בכלל בasp...אבל אתה יכול להכנס לפורום php פה בתפוז ולראות קצת (הרבה מאוד) סיבות ל"למה כדי php על asp"..אתה תראה.. אבל אני יכול להגיד לך שמבחינת ביצועי "כח" הם אותו דבר..אבל מה שקובע זה שאר הסיבות ועליהים אתה יכול לקרוא בפורום php..

nirdagan

New member
"דבר חכם"?

למיטב ידיעתי מאז שחרב בית המקדש הנבואה ניתנה רק לשוטים, אז איך הנבואה הפכה לדבר חכם. חשוב לציין שהמצב בארץ שונה מהמצב בעולם הנאור. בארץ שלטון מיקרוסופט הרבה יותר מבוסס עקב העובדה שזו מערכת ההפעלה היחידה ברמת המשתמש המשרדי שתומכת בעברית ברמה פחות או יותר מתקבלת על הדעת. זה יצר דינמיקה שגם אתרים מפותחים בחלונות, בעיקר בגלל הזמינות של מפתחי חלונות בארץ. בחו"ל המצב שונה. בחברות הגדולות משתמשים בלא-מיקרוסופט לשרתים הכבדים ובמיקרוסופט למשרדים. בחברות הקטנות כבר הכירו בעובדה שפיתוח אתרים זה מקצוע ומוציאים את העבודה לחברות בנית אתרים, ואלו משתמשות במה שהכי יעיל (למשל שירותי אכסון של לא-מיקרוסופט שהם יותר טובים ויותר זולים ממיקרוסופט). ניר

akira

New member
שרת WEB כמובן

גם אימייל קליינט קליל יהיה נחמד שרת מבוסס לינוקס, PHP ו MYSQL, השאלה האם זה משנה איזה גירסה של לינוקס (יש לי CD עם מנדרייק 6.1) האם יש אופציה לתוכנת שרת חוץ מ APACHE, ובעיקר אם יש איזה אתר שמסביר איך עושים את זה :) -דניאל

תמר,

New member
לינוקס

mandrake 6.1 זו הגרסה הראשונה של mandrake אם אני לא טועה. זה יעבוד לך טוב מאוד, אבל אתה יכול כבר להתקין mandrake 8.1 או Redhat 7.2 (אולי יש גרסאות חדשות יותר). ישנו אתר שמרכז קבצי תיעוד והסברים עבור לינוקס ושמו linuxdoc. אם יש לך ידע בסיסי, תוכל לעיין בקבצי ה-howto, שמסבירים באופן ברור וקצר אודות נושאים שונים. (וזו תשובה לשאלתך "אם יש איזה אתר שמסביר איך עושים את זה") בעניין apache - אני מניחה שיש לו אלטרנטיבות, אבל הוא כל כך קל לתפעול והגדרה, כך שאני לא בטוחה שכדאי לחפש כאלו. (יש את zope שבא עם שרת משל עצמו. כדי להפעיל את zope צריך ללמוד להכיר את השפה python. יותר פרטים חפש ב-www.zope.org) בפורום לינוקס של walla!iol ישנם הרבה קישורים, וגם קצת תיעוד בעברית. נסה לחפש גם שם.

למעלה