בנית בית עץ - לבד

ranvt

New member
תודה לכולכם

אתם אנשים יקרים וטובים לאור הדברים שנכתבו אני אבדוק בועדה בעמק חפר. אני ממש רוצה לבנות את הבית שלי בידיים. זה לא הולך להיות משהו גדול בתור התחלה סביבות ה-70 מ"ר כולל ממ"ד או שאולי לפי מה שהומלץ אבנה מקלט בתור מרתף... נראה מה יהיה. אחי אדריכל אז שם אין בעיה וגם לא מבחינת חישובים סטטיים את זה אני עושה לבד. הבית יהיה בן קומה אחת (לא כולל המרתף אם יהיה) ויבנה בתור התחלה 70 מ"ר ואחרי שנעבור לגור בו לפי תוכנות מוקדמות אני אוסיף עוד סדר גודל של 50 מ"ר יחידת הורים והרחבה של הסלון והמטבח. שוב תודה רבה על כל ההמלצות, אשמח לנוספות... ושבוע טוב לכולם

צימעס

New member
בהצלחה.

אשמח אם תעדכן פה תוך כדי תהליך. אני רוצה לחדד משהו - דרושה חתימה של מהנדס קונסטרוקטור (על תכנון הקונסטרוקציה). זה שאתה יודע לעשות חישובים סטטיים לא מספק את הועדה.

בינא

Member
בניה לבד? כל אחד יכול להיות הקבלן של עצמו

החובות שהבונה העצמי חייב לעמוד בהן הן כלהלן: 1) תכנון ע"י מורשה הגשה (הנדסאי, מהנדס, אדריכל) 2) תכנון קונסטרוקציה ע"י מהנדס מורשה לסוג המבנה* * אם מבנה עץ - מהנדס עץ (יש כאלה) כי הוא גם יודע לתכנן את הבטון של הממ"ד וגם את העץ של המבנה. 3) תכנון הנדסאי אינסטלציה, אם ועדת בנין ערים דורשת זאת (כי לא כל הועדות דורשות זאת. 4) חובה לבצע את עבודות הבטון באתר עם קבלן רשום. זה כולל את היסודות, רצפת קומת הקרקע והממ"ד. 5) גם אם בונים מרתף (מאוד לא מומלץ לבנות כזה בעמק חפר בגלל הקרקע הדורשת רמת איטום גבוהה ויקרה), חובה על קבלן רשום לבצע אותו כי הוא מבטון ומהווה חלק חשוב בביסוס המבנה. 6) חובה להעסיק חשמלאי מוסמך, כי רק כזה מורשה לבצע את חיבור החשמל למבנה...אבל זה לא אומר שאינך יכול לבצע את כל מערכת החשמל בבית לבד, מה שאומר שניתן לסכם עם חשמלאי מוסמך שהוא "נותן חסות" תמורת סכום מסויים, על עבודתך, מבקר אותה והוא זה שמתקשר לחברת החשמל, מזמין אותם לביקורת ונמצא שם במהלכה ובמהלך בצוע ההעברה מהחשמל הזמני (שאת הלוח שלו ואת החיבור שלו הוא גם חייב לבצע ולקבל עליו אשור ח"ח), לחיבור החשמל הקבוע. 7) זכותך לבנות את ביתך לבד, עם עוזרים יומיים, עם קבלני משנה או עם המשפחה ובלבד שתבנה על-פי תוכנית של מהנדס מוסמך, תזמין אותו במהלך הבניה לאשר את היציקות, לאשר את הממ"ד, את השלד, את הגג (הכל בכתב, על טפסים של ו.ב.ע. שנדרשים לאחר מכן לטופס 4) 8) חובתך לחתום עם חברת בדיקות מורשית שתגיע לבדיקות בזמן המתאים בהתאם לסוגי הבדיקות אותן דורשת ו.ב.ע. שלך. 9) בניית בתי עץ מחויבת כיום אישור של מכבי אש, לכן תאלץ להעביר אצלם את התוכניות לפני ההגשה, לקבל מהם אישור לתכנון, כולל המגבלות שהם יטילו ותאלץ למלא את דרישותיהם המחמירות בנושאי אש שונים. 10) עץ סובל בארץ מאוד מהיובש ולכן המבנה עובד כל החיים. עליך לוודא כי העץ שאתה קונה לצורך בניית המבנה, חייב להיות מוגן מאש / מרטיבות ומתולעי עץ (עבר אימפרגנציה מתאימה). 11) חובה לבצע בהיקף המבנה פח נגד חרקים שיחובר לחגורת הבטון שתבוצע בהיקף המבנה. 12) מומלץ לך לבצע כבר בשלב הראשון את כל רצפת הבטון המיועדת למבנה לאחר הרחבתו המכסימאלית העתידית. על החלק שאינך בונה, תוכל לחנות, לבצע מסיבות או סתם להשאירו כמשטח בטון עד לשימוש בו. בהצלחה.

בינא

Member
אין סתירה. להלן הסבר...

חובה לבנות עם קבלן רשום אבל לא חובה שהוא יהיה הקבלן הראשי. הוא יכול להיות קבלן המשנה לצרכי בניית השלד בלבד.

בינא

Member
כן, הוא יכול, אבל עדיין צריך קבלן רשום

הוא יכול לסכם עם קבלן רשום שהוא משלם לטפסנים ולכל בעלי המקצוע וזה מבוצע במקרים שלקבלן אין מימון עצמי, אבל יש לו קבלן רשום. הכל חוקי למהדרין ואין סתירה בין הדברים. אדם שבונה את ביתו מעץ, ייקח קבלן רשום שיש לו רישום גם לבניה בעץ, אבל הוא יכול לסכם עם אותו קבלן רשום את מה שכתבתי למעלה כי אין סתירה בין הדברים. זה רק עניין של כסף. גם כשבונים בית עץ, עובדים עם תוכנית קונסטרוקציה לעץ ואם עובדים לפי תוכנית וגם מזמנים את המתכנן במסגרת הפקוח העליון, הקבלן הרשום מקבל את הכיסוי הנדרש יחד עם הבונה העצמאי העובד בעצמו כבעל הזכות בנכס וכקבלן של עצמו.

למעלה