בנית בית עץ - לבד

ranvt

New member
בנית בית עץ - לבד

שלום אנשים אחנו עומדים לרכוש מגרש בעמק חפר. חלום חייני הוא בית עץ. בדקנו מספר אפשרויות של בנייה בארץ או ייבוא בית מחו"ל על הדברים החיוביים והשליליים בכל אחת מהאפשרויות. רגע לפני שאנחנו מחליטים עלה רעיון. האם אדם יכול לקום בבוקר ולבנות את ביתו במו ידיו???? עם תכנון אדריכלי, עם כל האישורים הנדרשים, עם כל המיסים וההטילים שבחוק אבל בידיו שלו? זה אפשרי?? אשמח לתבובתכם

צימעס

New member
כמו צ'ארלס, אבא של לורה?

תגדיר "במו ידיו". תגדיר "מעץ". יש לנו שכן שאת רוב רובן של עבודות הבניה עשה בעצמו, או בעזרת אנשי מקצוע/פועלים. בודדים היו אנשים המקצוע אותם שכר לעבודה שלמה בלי מעורבות (פעילה בעשיה עצמה) שלו. לדעתי (הלא מנוסה, הלא מקצועית, ובעלת ההרפתקנות המודחקת והמוצנעת היטב) - אפשרי. אבל אתה צריך להקדיש לכך הרבה זמן, זה יצא לאט יותר, וסביר שתעשה טעויות (של טירונים ושל ותיקים). זו נראית לי הרפתקה מדהימה, לא כל אחד יכול, ואני בטוחה שיש שיגידו שזה חוסר אחריות וטיפשות. לדעתי זו ממש לקיחת אחריות על עצמך. אחריות כבדה. אם אתה עושה את זה, תתכונן לעבודה קשה, לטלטלות רגשיות, וואלי אף לחוסר פירגון דווקא ברגעים הכי קשים. כשיהיה טוב, כולם ישמחו לשמוע. כשתקטר, יגידו לך "אמרתי לך"...

צימעס

New member
הכי חשוב שכחתי -

להוסיף ליד השם צ'ארלס אינגלס את האייקון

חניתס

New member
שבוע טוב

בס"ד השכן שלי בונה בית מעץ במושבי השרון פרטים במסר

ranvt

New member
הכל טוב אבל האם אנ י יכול?

לא מעשית האם אני יכול חוקית לבנות לבד את הבית או שאני צריך טופס טיולים של אנשי מקצוע (קבלן, קונסטרוקטור, חשמלאי, שרברב....)

binbal3011

New member
ברור שלא!

אלא אם אתה בדואי יש בכל ישוב חוקי בניה, תכניות בינוי, רשויות, ביוב, חשמל... בקיצור אתה חייב את כל התהליך של הרישוי והיתר הבניה מול הרשויות. תאר לך שכל אחד היה בונה לו מה שהוא רוצה...

ranvt

New member
עיקר השאלה

השאלה היא בעצם האם אני יכול לעשות את הדברים בעצמי, יש לי את הידע לבנות, לבנות מערכת חשמל ותקשורת, מערכת אינסטלציה ועוד. ברור שאקבל אישורים מתאימים ואתכנן ושרטוטים וחזיתות וכו וכו... אבל אני רוצה לבצע לבד ולא ע"י קבלן שיקרוס, חשמלאי שיברח ובעיקר אנשי מקצוע בכללי שיכלו את כספי. האם מבחינת החוק אני יכול לבנות את הבית שלי או שלו???

איריסג

New member
אצלנו בהיתר חייבים קבלן רשום

מה גם שאתה חייב חתימת קונסטרוקטור על התוכניות. ובל נשכח את עניין יציקת הממ"ד וכו'...

את התכנון העקרוני אתה יכול לעשות בעצמך

זה אפילו עדיף לבוא מוכן למהנדס והוא יגיש את מה שצריך להגיש לרשויות . עכשיו לבניה . בכל מקרה אתה צריך יסודות רצפה וממ"ד מבטון שלזה אתה חייב קבלן (לא אמרת אם אתה יכול לעשות בעצמך עבודות בניה ) צריך להיות לך ידע בתכנון הנדסי של בתי עץ , פרטי חלונות , דלתות וחדרים רטובים . זמן , אם באמת תעשה הכל לבד , זה יקח לך יותר משנה וחצי יום יום באתר גם בשבתות . בחשמל אתה לא יכול לעבוד מבחינה חוקית אם אתה לא חשמלאי מוסמך , אתה יכול להיות תחת פיקוחו של חשמלאי מוסמך שגם יעביר ביקורת חח"י בעבודות בטון זה גם לא חוקי , צריך קבלן רשום אבל , כאן האכיפה לא קיימת .

צימעס

New member
אצלינו בועדה דרשו חתימה של הקבלן של הבטונים.

נדמה לי שאצלינו חתם הנדסאי מטעמו או משהו כזה (או אולי השכן המורשה של הקבלן המאוד מנוסה שלנו?)

fireman

New member
הצחקת אותי - אכיפה לא קיימת?!

תבנה בבאר שבע בלי קבלן רשום.....הדבר היחידי שתקבל מאגף הנדסה זה את האלמנט, לא טופס 4, לא מים ולא חשמל. היום בבאר שבע דורשים אישור מכון תקנים לחיפויים!!!! קבלן רשום?....זה היום טריוויאלי מבחינתם.

כל מה שקשור בניירת אפשר לעקוף .

אני מכיר הרבה קבלני שלד לא רשומים שעובדים . במיוחד מרהט או מכפרים בצפון . אני חושב שבבאר שבע צריך להפסיק לשווק מגרשים לבתי קרקע , פיזור זה לא כל כך טוב לעיר ולעסקים שבה

fireman

New member
בטח שעובדים

סביר להניח שהבונים אפילו לא יודעים....אל תדאג, את הסטירה הם יחטפו באיזשהו שלב. לגבי הבניה בבאר שבע. בבניה רוויה השוק בבאר שבע נמצא במצב של קיפאון עמוק אלא אם מדובר באזורים אטרקטיביים במיוחד בעיר, לעומתם ענף צמודי הקרקע והשכירות משגשגים, יש המון ביקוש ויש חוסר היצע. מגורים צמודי קרקע הם סוג של איכות חיים שאף בניין לא יכול לספק, להרבה אנשים החיבור של השם באר שבע לאיכות חיים נשמע כמו סוג של ביזאר, אבל העובדות מדברות בעד עצמן, במחיר דירת 4 חדרים במרכז תל אביב אתה יכול לחיות כמו מלך בוילה על חצי דונם אדמה בבאר שבע. לעיר באר שבע יש ים שטח ואין שום סיבה לצופף את העיר ולכפות בניה רוויה על המעוניינים לגור בעיר, המרחבים ואי הצפיפות הם ממעלותיה הבולטים של העיר ולדעתי יש לשמר זאת. בניה רוויה לגובה בשכונה כמו רמות לטעמי שגויה מיסודה, שיווק מגרשים במסגרת בנה ביתך - בהחלט לא.

צימעס

New member
למיטב ידיעתי, רק מהנדס (ואדריכל).

מהנדס - כזה שמנוסה בתכנון קונסטרוקציה (חישובים סטטיים, המטרה היא שהבית לא יפול עליך) של בתי עץ, ויודע ספציפית ממה ואיך אתה עומד לבנות, עד רמת הפרט של החיבור בין הקרשים, איך אתה מבצע פינות וכו' וכו' נדמה לי שקראתי פה שיש מועצות שדורשות גם חתימה על תכנון האינסטלציה. ואני חושבת שממ"ד + רצפת בטון הם must. גם אם אתה עושה טופס טיולים מינימלי, תשאר לך ים עבודה. פנה לועדה לתכנון ובניה, ותקבל מהם את כל המידע. תשאל אותם מי כל אנשי המקצוע שאמורים לחתום על הבית. אין סיבה להסתיר מהם. תשאל גם בחברת חשמל מה נדרש מהחמלאי. יכול להיות שתצטרך לשלם כמה גרושים לחשמלאי על החיבור לחברת חשמל, באותה הזדמנות תקנה ממנו את הלוח.

binbal3011

New member
בנוסף

רוב העיריות דורשות מכון תקנים/גוף תקנים (כגון איזוטופ) לבדיקות איכות.

fireman

New member
היום יש מגוון בדיקות שכל אחת נוגעת

לסוג הבניה.... מי שבונה באבן היום או מחפה באבן נדרש להציג גם בדיקות מכון התקנים לאבן עצמה ולהתקנה בפועל. (הגיע הזמן! אולי זה ישים סוף לאריחים שצונחים מהקירות)

עמק חפר . גם שם רצוי מאוד לבנות מקלט

ולא ממ"ד , שהוא לא עמיד לפגיעה ישירה של קטיושות ומעלה לפי פיקוד העורף אז לא להמתין עד שישנו את ההוראות כתוצאה מהלקחים של המלחמות האחרונות

למעלה