בנינו סוכה בגן-

טלגל

New member
בנינו סוכה בגן-../images/Emo88.gif

התלבטתי האם תהיה הענות, כן? לא? בסוף העזתי ורשמתי הודעה שבה אני מזמינה את כל ההורים לבנות איתנו סוכה בגן היום אחה"צ. לשמחתי הרבה הורים הגיעו עם פטישים ושדכנים והקמנו סוכה לתפארת. בגן הכנתי שולחנות להכנת שרשראות וקישוטים, ובחוץ האבות בנו את הסוכה ואנו לקחנו את הילדים להביא סכך מהאיזור של הגן. היה כיף לילדים ועכשיו יש לנו סוכה נהדרת שבה נאכל ארוחת בוקר ואעשה מפגשי בוקר. והכי כיף שלילדים יש סוכה שהם השתתפו בבנייתה. מה שכן לא כלל ההורים נשארו לעזור ויש הרגשה שההורים עדין לא מכירים אחד את השני, האם כדאי לעשות קבלת-חג עם ההורים? האם זה יעזור לתחושת השייכות שלהם לגן והיכרות אחד עם השני?

אלהלה

New member
סוכתי הסוכה../images/Emo20.gif

אם את עובדת בסוכות - אז יופי לעשות קבלת חג עם ההורים. אם לא אז חבל לבזבז את המפגש בלי המשך אחר כך בגן. מתוך מה שאני שומעת מהורים הם באים למפגשים יזומים כאלה ואפילו נהנים אבל - צריך להזהר לא להגזים בכמות המפגשים ולא לשרוף את המצברים במיוחד בהתחלת שנה. אני הייתי הולכת על מפגשים בכיוון חנוכה, פסח, טיול משותף וכאלה פעילויות. הם נהנים אבל מקטרים אחר כך בינם לבין עצמם על הזמן שמקדישים וכדומה. (מתוך מה שאני למדתי
ממעטת לעשות פעילויות כאלה עם הורים וילדים אלא רק בחנוכה, טיול לקראת סוף שנה או באזור פסח ולפעמים עוד משהו באמצע השנה עם אטרקציה כמו תאטרון פעיל או משהו כזה) - אבל! אני לא עובדת בגן פרטי - אולי במגזר הפרטי מצפים ליותר מעורבות ופעילויות אחר הצהריים. בכל מקרה בהצלחה

טלגל

New member
אני באמת מתלבטת האם להזמין

את ההורים לקבלת חג: כי כבר היה אחה"צ אחד שהם היו בגן לבניית סוכה, עוד מעט בסוף החודש הם באים לאסיפת הורים, אז אני לא רוצה להכביד מצד אחד מצד שני נראה לי נחמד לעשות קבלת חג בסוכה אח"הצ רק שאין מקום לאחים וכו´ ולא הייתי רוצה כבר להגביל. בקיצור נראה לי שאעשה קבלת חג לילדים עם אושפיזין מילדי שכונת הגן. עדכון בהמשך.....

קדן

New member
הסוכה../images/Emo166.gif

|| בניתי את הסוכה עם הילדים. יש לי מסגרת קבועה להעמדת הסוכה. . הילדים היו שותפים בהבאת הסכך כשקודם לכן ניפגשנו עם הדקל עוד לפני שהגנן גזם ממנו את הענפים אחר כך צפינו מגיזום וביחד הבאנו לגן סכך . ובפעילות שלמחרת הילדים עסקו בהכנת קישוטים לסוכה. ביום שישי קיבלנו את החג בסוכה ללא שיתוף ההורים.אני יוצאת לחופשה של ארבעה ימים אך השארתי למטפלות המשך פעילות בנושא. גם אני משאירה להורים כוחות לפעילויות אחרות בקרוב כמו פתיחת הספרייה בגן. חג שמח לכולכן! כלנית

טלגל

New member
את בטח עובדת בקיבוץ?

חג שמח! ואשמח שנעביר מידע בנושא פתיחת ספרייה. זו שנה ראשונה שאני רוצה לעשות טקס לפתיחת הספרייה. בד"כ היינו הולכים לספריה באיזור שלנו, ושנה שעברה פתחתי ספריה בגן אבל בלי "טקס".

קדן

New member
ספריה../images/Emo63.gif../images/Emo63.gif../images/Emo63.gif

השנה החלטתי לפתוח את הספרייה לאחר פעילות של הורים וילדים אחה"צ. אני מתכננת לקחת סיפור (עדיין לא החלטתי איזה אבל זה צריך להיות משהו לא מוכר) לפתוח את הערב בסיפור ולספר חלק ממנו ואז לחלק את כולם לשלוש קבוצות כאשר לכל קבוצה משימה 1. לחבר סוף לסיפור 2. להכין המחשה לסיפור 3. להכין תפאורה לזה אני מקציבה חצי שעה ואז מתרכזים שוב וכל קבוצה מציגה את המשימה שלה. ולבסוף אני מסיימת את הסיפור. בסיום הפעילות כל ילד בוחר ספר ספרייה לקחת הבייתה. את הרעיון לקחתי דווקה מאחד הקישורים פה (משהו של משרד החינוך) יש שם הרבה חומר שעוזר להקמת הספרייה בכלל. במידה ויש לך רעיון לספר שמתאים אשמח לקבל. חג שמח!

אלהלה

New member
רעיון קטן../images/Emo20.gif

אני לא מתה על "הבאלגן" בסדנאות עם הורים וילדים
ומעדיפה בערב כזה למשל לספר סיפור עם המחשה או אפילו המחזה. ולקינוח לתת להורים ולילדים להכין למשל סימניות לספר. או לקשט תיק לספר שקנינו - יש היום תיקי בד שאפשר לצייר עליהם, תיקי פוליגל שאפשר להדביק עליהם וכדומה... אני מאוד אוהבת ספרים שהאיורים בהם מרשימים ומיוחדים כמו למשל בספרים: ארץ יצורי הפרא, אמי האמו, פחדרון בארון... רעיונות לסימניה : שקף גזור ועליו מציירים בארט ליין, אפשר להדביק דבקיות.. סימניה גזורה ממפל צבעוני ועליו להדביק או לצייר... מקל ארטיק צבעוני ובקצה להדביק עם דבק חם! חפץ קטן (יש היום צורות מוכנות וצבועות מעץ למשל...) כשהמטרה שהסימניה תהיה מוכנה לשימוש מיד בסוף העבודה. בהצלחה

קדן

New member
אלהלה רעיון נהדר

אני עדיין בהתלבטות .הרעיון של הסמניה נראה פחות בלגן ואולי קל יותר גם להורים.(וגם לי) נראה לי שאני יאמץ אותו. לגבי הסיפור אני אכין המחשות גדולות ואתן לכל ילד דמות שאותה הוא יחזיק כך הילדים יעזרו לי לספר.. אלפי תודות

אלהלה

New member
סימניות רעיונות../images/Emo20.gif

1- מפל גזור בצורה של נחש שמן למשל - הילדים מקשטים בדבקיות וארטליין. 2- שקף עבה! - ממלאים שטחים בארט ליין - הופכים צדדים כדי שהצבעים לא יתערבבו. 3- סימניה ממספרים - גוזרים ספרות מאורכות ממפל והילדים צובעים - עדיף ספרות בלי הרבה חריצים (5,6 3 פחות מתאימים - יתקלקלו מהר מידי!) 4- ג´ירפה- כמו של מורדילו והילדים יצבעו את הכתמים בצבעים שונים. ובטח יהיו לך עוד מליון רעיונות בהצלחה!

טלגל

New member
סליחה על האיחור בתשובה-

יש לי בעיות במחשב, רעיונות מצוינים לאלה, חברה שלי גננת עשתה פתיחת ספריה חגיגית עם ההורים, והמחישה שם את הסיפור: "הכיסים של ענת" היא הגדילה את התמונות, ונתנה לילדים לעזור לה לספר את הספר, אח"כ הילדים וההורים צבעו את הסיפור שהיה מצולם בשחור-לבן, וכל אחד החליף ספר וגם צייר לעצמו את הספר הזה. אני גם אלך בכיוון הסימניות או צביעת סיפור, נראה. ותודה על ההרחבה בנושא הספריה.

למעלה