בנימין דיסקין

rabino

New member
בנימין דיסקין

מחפש פרטים על הרב בנימין דיסקיו אביו של רבי אברהם שמואל דיסקין מחבר הספר בני בנימין.האם מישהו מהפורום יודע היכן אפשר להשיג את הספר בני בנימין ? מחפש את שמה של אשתו של רבי בנימין דיסקין שהיתה אחותו של שמואל אביגדור תוספאה בן הרב אברהם רבינוביץ מסלונים הרב הראשי של קארלין בין השנים 1860 - 1866 .

deebeebee

New member
גנזך קידוש השם בבני ברק

יש שם ארכיון עשיר בתיעוד וספרים על רבנים וקהילות יהודיות.

rabino

New member
תודה

ל deebeebee תודה על המידע.היכן נמצצא הגנזך. שמואל

friend9

New member
שם הספר: לבני בנימין

הספר נמצא בספריות: ישיבת הר עציון, אונ' בר אילן, הספריה הלאומית.

גלעד2006

New member
בנושא בנימין דיסקין

אכן עולם קטן... הרב בנימין דיסקין אודותיו אתה מחפש פרטים הוא אב קדמון ישיר שלי: אחד מבניו היה זורח דיסקין ובנו של זורח, בנימין דיסקין (הקרוי על שמו של הסב) היה אביה של רחל דיסקין, הסבתא-רבתא שלי. רחל דיסקין ירשה ניצוצות של גאונות מסבה זורח דיסקין (הרב של אחורי-נהר גרודנו ואחיו של רבי אברהם שמואל דיסקין שציינת) וסבה האחר אליעזר שמחה רבינוביץ',ראב"ד קובנו וקלוואריה. אחד מבניה של רחל דיסקין - מנחם חבויניק (אורן),אחי סבתי, היה אלוף ישראל הראשון בשחמט ובו גאים בני משפחתי במיוחד. מרבית המידע שאספתי אודות שורשיה של משפחת דיסקין מקורו בספרי הזכרון של העיירות לומז'ה וגרודנו ואני מניח כי גם אתה מסתמך על מקורות אלה כיוון שהמידע שציינת חופף לשלי. ברשומותי מצוין כי הספר "לבני בנימין" יצא לאור בוארשה בשנת 1870 ויתכן שמידע זה, אם חדש לך, יסייע לך לאתר אותו. בספריית אחד העם בתל אביב יש סיכוי טוב למצוא אותו. אם לא - הצלחתי פעמיים לרכוש ספרי יודאייקה נדירים אצל סוחר מהולנד - אוכל לנסות לאתר אותו עבורך ויתכן שיש בידיו עותק מהספר הנ"ל. לעיתים קרובות ספרים מסוג זה נמכרים במכירות הפומביות של בן-עמי אנדרס - כדאי לפקוח עין ולהצטרף לרשימת התפוצה שלו כדי לקבל הקטלוגים של כל מכירה צפויה. אם תצליח לאתר את הספר, אשמח אם תעדכן אותי בדבר.באילן היוחסין שלי לא ידוע מה היה שם אשתו של בנימין דיסקין אולם אכן מצויין כי היתה אחותו של שמואל אביגדור "תוספאה" כפי שציינת. אצל צאצאי משפחת דיסקין נפוצים השמות הפרטיים בנימין וזורח עד היום. ישנו גם שחקן בהוליווד בשם Benjamin Diskin אשר אני בטוח שמקושר גם כן למשפחה, אולם אינני יודע כיצד. ראה http://imdb.com/name/nm0228356/ אשמח לשמוע כיצד אתה מקושר לאותו בנימין דיסקין, קרובי הרחוק. גלעד

rabino

New member
בנימין דיסקין

לגלעד שלום. ראשית אני רוצה להודות לך על המידע שהעברת לי.מאז שהחלותי לחקור את תולדות משפחתי אני מנסה לאתר את שם אשתו של הרב בנימין דיסקין (שהיתה אחותו של שמואל אביגדור תוספאה רבינוביץ ובתו של אברהם רבינוביץ מסלונים) אך עד היום טרם הצלחתי.שמואל אביגדור תוספאה (רבינוביץ)הנו סב סבו של אבי.בשנת 1824 החליף שמואל אביגדור את בנימין דיסקין בתפקיד הרב של פרבר "אחורי הנהר" דהורודנא אשר עבר אותה עת לכהן ברבנות וולקוביסק.תופעה שחוזרת בכל מחקרי היא שבדרך כלל אין ציון ואזכור של נשות המשפחה.ואם כבר יש אזכור הוא לא בשם אלא ביחוס,כמו במקרה הזה בו מצויין ששמואל אביגדור היה גיסו של בנימין דיסקין אך לא מצוין את שם אשתו של בנימין דיסקין.אני יודע ששמואל אביגדור היה חתנו של רבי צבי ברוידא סלאנטר אך גם במקרה זה אני לא מצליח לאתר את שם אשתו.באם יש לך איזה רעיון באשר למקורות בהם אוכל למצוא את שם אשתו של בנימין דיסקין אשמח לשמוע. שמואל

למעלה