בנימה אישית

year of the cat

New member
מרגש מאוד

אני אוהבת את הגישה שלך
ואוהבת לקרוא על דרך ההסתכלות והתמודדות שלך
גם הלדים מרגשים מאוד

פחדתי לשאול על ההולכי על ארבע שלכם
לשמחתי הגדולה התשובה הופיעה בתשובתך למאתגר אנשים..

בהזדמנות זו נזכרתי גם בבלוג המעניין שלך (שביל מסע קסום) ואני יילך להתעדכן

KallaGLP

New member
נו, זה רק מוכיח שהמאתגר צדק בדרישותיו.

הפירוט אכן מביא תועלת

תודה רבה, שנת החתול. כמובן שהיה ברור לנו שהם כולם באים איתנו, גם אם היו כמה אנשים מסביבנו שהרימו גבה (בעיקר באשר לחתולים). הם חלק מהמשפחה, ואני שמחה לדווח שההסתגלות שלהם הייתה המהירה ביותר. בעלי חיים בסך הכל צריכים תנאי מחייה סבירים בחברת אנשים שהם רגילים אליהם, מה יכול להיות יותר פשוט מזה?

יקרה KallaGLP

לא רק את יש גם אחרים כמונו שחווים חלק מהתחושות שלך.
אנחנו בעלי ידע רב באיסוף וניתוח מידע ,קיטלוג והתייחסות רלוונטית לכל פיסת מידע והפיכת הפאזל לתמונה רבת מידע שעבור אחד הוא שולי ולא עדכני אך עבור האחר הוא נקודת מוצא והסתכלות על נתון שלא ידע עליו וחובתו לבדוק ולשאול ולחפש מידע עדכני.
ביקשנו שכל אחד (הרי הרוב כאן אנונימיים) יעלה כל נושא, מידע , נתונים כספיים גם אם לא רלוונטים, שמות של רופאים, מסייעים ומה קיבלנו, במקביל למידע מועט ומסויים מצד כמה משתתפות,קיטונות של רותחין, פראנויות,מכתבי נאצה אישיים ואיומים מצד אנשים שהחשיבה שלהם כאילו אנחנו בעלי אינטרס זר לפגוע באיסוף המידע.
במבט אישי, אנשים לא יציבים בעלי בעיות רדיפה לא ראויים להכנס לתהליך אימוץ אלא אלו שמסוגלים לפתיחות מחשבתית בתהליך כל כך מורכב (אבל זו דעתנו האישית).
מה לעשות, זה מה יש ,בהתחלה כולם היו נחמדים אבל חשיבה מכוערת והזויה של אחדים כאן הובילה פשוט לשינוי כיוון שלנו, לא באנו לריב , אנחנו אוספים מידע , מתייעצים ,מצליבים נתונים ולומדים כדי לצמצם אי וודאות , הגברת אלמנט המוכנות והתגברות על כשלים בתהליך אם בקבלה או בפתרונות חלופיים מוכנים מהמגירה עד כמה שניתן.
הנה דוגמא : מחיר שדורשת העמותה הוא המקסימום שמאפשר המחוקק ,22 אלף אירו שהם כ-105,000 ש"ח ,אבל המקדמה שהם דורשים שלא תוחזר איננה פרופורציונלית (כ-72,000 ש"ח), יש בטח מישהו שמרים גבה מבין אלו שעוד בשלב ההתעניינות.... ויש מישהיא ששלחה לנו מכתב אישי קורע לב שלא היו מודעים לעלויות הנוספות שלא מדוברות כאן וגובהן, והם פשוט בבעיה גדולה כי מיצו את כל יכולתם מכל כיוון לאסוף 110,000 ש"ח...
שבת שלום

נוני 75

New member
אתה בהחלט מאתגר

שלום לך
אני מאלה שאנו לך בפירוט מלא על כל שאלה שלך, היו לך הרבה תגובות חמות, צר לי שבחרת להסתכל על אלה שכתבו לך מסרים לא נעימים (ואני כמובן מגנה זאת)
צר לי שאת לא שונה מהם -החלטת שהם לא ראויים לאמץ, לא יציבים ועוד.... אתה לא מכיר אותם אנחנו לא מכירים אותך, אני למשל זוכרת חלק מהשאלות שלך והם נראו לי קטנוניות - אולי אתה לא ראוי לאמץ? אולי האובססיביות שלך בחיפוש מידע מראה על בן אדם שסובל מ-OCD לא נעים הקטלוג נכון?
אני מקווה שלקחת את הדברים החכמים שאמרו לך -אין לי מושג למה התכוונת כשכתבת שהחשיבה המכוערת של חלק מהאנשים כאן גרמה לך לשינוי כיוון -האם החלטת לעצור את תהליך האימוץ? בגלל תגובות?

אולי עדיף כך .ואני אומרת זאת בלי כוונה רעה .

נוני חבל

חבל שאת תוקפת אותנו כתוצר של חוסר יכולתך לקרא, להפנים ולקלוט.
מרבית התגובות היו דווקא אישיות ואלימות עד כדי הזויות,לא היו הרבה תגובות מענה ואלו שהיו בחלקן היו הזויות רדופות פארנויה.
לא התייחסנו אליך כעונה אלא לרדופים לסוגיהם.
אכן דעה אישית ומחשבה,האם אדם בעל פראנויות הזויות ראוי לאמץ ולאור התגובות בעיקר האישיות בהחלט יש כאן מחשבה כיצד נותנים לאנשים מעורערים לאמץ !
תתפלאי כמה שהשאלות אינן קטנוניות, אולי לגבי מי שעברה תהליך וחושבת שאם אני עברתי והתאמצתי ואולי סבלתי שאחרים גם יסבלו, מבחינת חשיבה,כל תהליך שעשינו בכל תחום ככל שנאסף ומנותח יותר מידע יש מוכנות וסבלנות לכל שינוי רצוי או לא רצוי והתמקדות בעיקר, אך איננו מצפים שמי שאינו עוסק בתחומנו יוכל להבין את הייתרונות והתרומה האדירה של מידע שנאסף.
כן החלטנו על כיוון אך אין בדעתנו לשתף אותו עמך לאור התגובה שלך ,אין מקום לדברי התנשאות אך יש מקום למסירת מידע ולא תגובות תוקפניות והזויות המכוונות אישית כלפי אנשים בתחילת הדרך .
את השפיות שלנו אנחנו שומרים לעצמנו
אל תגיבי כי אין לנו כוונה לקרא עוד דברי הבל בנדון

Noga Lavie

New member
זה לא השירשור הראוי

יש לי רבות לענות על כך, אך אין זה המקום ו/או הזמן הראוי. אי לכך ובהתאם לזאת:
מאתגר אנשים - ממש כמענך לנוני, אל תתרח לענות לי.
לכל השאר - אנא התאפקו ואל תעירו. זהו שירשור מרגש של קאלה, ולמרות שלכל אחד מותר לענות היכן שירצה, בואו ננסה לשמור עליו כעל השירשור הראוי לדברים ולא שירשור התנצחויות.

KallaGLP

New member
טוב, שכנעת אותי. הנה קצת נתונים רלוונטיים

בתקווה שיעזרו לך ולרבים אחרים. מראש מתנצלת שאני מפרטת אך ורק עלויות ששילמנו מכיסנו, כי אחרי היתר פחות עקבתי.
אז כל מה שקשור להוצאת הוויזה ועלות הטיסות, משלוח הדברים מהארץ, השכרת רכב, המגורים הזמניים, הוצאות מחייה ראשוניות וכד' - משולם על ידי המעסיק ולכן לא אוכל לפרט.
הטסת בעלי חיים ביונייטד - כלב גדול מאוד 1,200 דולר. שני חתולים - כל אחד 800 דולר, אחרי הנחה רצינית על כך שיש כמה בעלי חיים שטסים. אהה, ולא לשכוח את ההוצאות המוקדמות על חיסוני הכלבת, אישור הווטרינר הראשותי ורכישת כלובים מתאימים לכל אחד - עוד יותר מ-1,000 ש"ח על הכל ביחד.
יועץ רילוקיישן שלקחנו מטעמנו כדי להחליט אם לקבל את ההצעה - כ-2,500 ש"ח על מתן שירותי מידע חלקיים (על משמעות ההצעה לעומת יוקר המחייה בעמק הסיליקון והמצב שלנו בארץ. ויתרנו על כל הקשור לייעוץ מס בארץ ובחו"ל כי השירות הזה הוא חלק מחבילת הרילוקיישן שממומנת על ידי המעסיק).
אין טעם לדבר על עלות השכרת בית בקליפורניה, כי זה תלוי באזור, באיכות בתי הספר שהכתובת משויכת אליו, בגודל הבית ובמצב השוק, אך באופן כללי הוצאות המגורים כאן יקרות מאוד. כמו בארץ, רק במקום בשקלים, בדולרים.
גם על מחירי המכוניות לא ניתן לתת מידע ספציפי כי זה תלוי בסוג הרכב, ואם הוא חדש או משומש, אך בכללי הרבה יותר זול יחסית לארץ. וגם מחיר הדלק הוא בערך חצי.
עלות המזון, הביגוד ומוצרי הצריכה השונים בכללי כנראה קצת זולה יותר בארה"ב.
לעומת זאת, השירותים הסלולריים יקרים יותר.
אם נראה לך ששכחתי משהו, אתה מוזמן לשאול ואם אדע את התשובה -אכתוב בשמחה.
שבוע טוב.

נתנאלה2

New member
את ושכמוך נותנות תקווה

שהרי רבים אומרים שילדים מאומצים סוחבים איתם שריטות
ובעיות , בעיות שהולכות ומתעצמות עם השנים.
זה אכן צפוי, במידה זו או אחרת .

ואני בטוחה ורואה שהורים מאמצים מוכנים ומשקיעים ממיטב זמנם וכספם
על מנת לתת לילדים את העזרה והסיכוי הרב ביותר להצליח.
אבל עם זאת, אנו צמאים לשמוע גם חויות טובות
ובטוח שיש כאלה,
לא מעט הצלחות,
פנינים ושפה אימוצית.
למען האיזון אנא המשיכי לשתף .
תודה לך !

קראתי את ההודעה הראשונה שפתחה את השרשור

ולאחריה את השרשור כולו. מתחברת מאד להודעה הראשונית. גם אני חשה לעיתים שלא בנוח ולא מספרת הרבה על מקסימונת. ראשית, כמובן, מפאת שמירה על פרטיותה, אך בעיקר מתוך תחושה של אי נעימות לספר על דברים חיוביים כשיש הרבה לא חיובי מסביב.
שמחתי לקרוא את שכתבת על ההתאקלמות. מצאתי הרבה שלווה ואופטימיות גם מקום שהדברים היו קשים יותר ונדמה לי שבשל כך הדברים הסתדרו יחסית מהר. תמיד סברתי שהילדים מסתגלים מהר וקל יותר מאתנו המבוגרים וכך זה גם נראה ממה שתארת. עכשיו פתוחה הדרך ללמוד ולגלות דברים חדשים. איזה כיף! בהצלחה!

KallaGLP

New member
תודה רבה, בהתחדשות.

אמנם היו הרבה רגעים שהשלווה מהם והלאה, אך הדברים באמת הסתדרו יחסית מהר, במיוחד עבור הילדים. בדיוק היום היינו בארוחת ערב אצל משפחה ישראלית לשעבר שלא הכרנו קודם עם ילדים בגילאים של הילדים שלנו (הילדים עצמם חיים בארה"ב מגיל קטן מאוד או כבר נולדו כאן, כך שאי אפשר להגדיר אותם כישראלים), והיה תענוג לראות באיזו מהירות הילדים מצאו שפה משותפת והתחברו ביניהם, על אף שלכאורה באו מעולמות כל כך שונים, עד כדי כך שכבר אחרי בערך שעה של בילוי משותף ההורים משני הצדדים שמעו תגובות מלאות התלהבות של הילדים שלהם על ההיכרות החדשה. רגעים כאלה מחממים את הלב ומחזקים את התקווה שהעניינים יסתדרו, ואולי מהר יותר ממה שהעזנו לקוות.

KallaGLP

New member
וכמובן נשמח לקרוא סיפורים על מקסימונת שלך

שתרגישי שאת יכולה לחלוק עמנו מבלי לפגוע בפרטיותה.

fatfat

New member
קאלה, חזרתי מסופ"ש של משפחות זברה

ומצאתי את השרשור הארוך הזה.

נהנתי לקרוא על שעבר עליכם ומקווה לשיתופים נוספים בעתיד.

למעלה