לכתוב כאילו הוא שם
כשאני מתכתב עם אנשים בתוכנות המסרים המידיים, כשאני מעלה הודעות בפורומים או שולח מיילים, אני מנסה להתנסח בצורה שתעביר את המסר כמו שאני רוצה שהוא יועבר ושיהיה כמה שפחות מקום לפירוש המסר ע"י מי שמקבל אותו. כדי לבצע זאת, אני משאיר בראש את המחשבה שאומרת "לכתוב כאילו היא/הוא שם" וכך, גם ללא מודע- אני מוסיף סימנים להודעה, סמיילים ואומטיקונים כדי להפוך את ההתכתבות לכמה שיותר מציאותית. בפורום, צריך לזכור שאת ההודעה שמעלים קוראים כמה וכמה גולשים שונים- לכן רצוי לא לדבר בצורה ישירה ולנסות לכלול כמה שיותר דיעות וכמה שיותר השקפות עולם כדי שכל גולש, לא משנה מאיזה סוג ומאיזה מגדר יוכל למצוא את עצמו בכתוב ולהרגיש כאילו ההודעה נכתבה עליו ובשבילו. לעומת זאת, באייסיקיו ובתוכנות המסרים המיידיים- רק אחד הוא האדם שקורא את ההודעה [אלא אם במקרים חריגים זו שיחת ועידה, אבל הנקודה היא שאתה יודע כמה אנשים משתתפים בשיחה] וכך אתה יכול להתאים את עצמך ביתר קלות למחשבות, תחומי העיניין, הדיעות והרגשות שאת החבר/האדם איתו אתה מתכתב. וכשמגיעים לנושא של האישיות והמסרים הדו צדדים [מוען ונמען, לא מבחינת רבים] זה הרבה יותר קל לדבר אל האדם איתו אתה מתכתב. בפורום, קצת קשה יותר לכתוב בנימה אישית כיוון ששוב, לא פונים רק לאדם אחד וגם אם כן- סביא להניח שהוא לא היחיד שיקרא את ההודעה. הפריק.