בנימה אישית מאוד..

mimeli

New member
בנימה אישית מאוד..

יושבת לי ובוכה ולא מבינה.. איך זה שרמת המינוס שלנו בבנק מושקף גם תמיד ברמת הקשר ביננו? 12 שנה אנחנו ביחד, 12 שנה שבם הכרנו עליות וירידות, נפילות וואת היכולת הנפלא לקום ולשקם. ועידן אני תוהה- אם החשבון בנק שווא לחשבון האהבה מתי נהיה בשינהם סוף סוף ב"פלוס"? כרגע הדבר היחיד שעולה לי זה כעס עלי, עליך. עלינו. מרגישה שמגיעה לאותו מקום בדיוק כל פעם מחדש עם הבנות חדשות אומנם אבל לא מצליחה להגיע ל"נוסכה" שתביא אותי להמסת המחסום הזה. אולי אתה? אוהבת, אשתיך. טוב..זה מה שיצא, כשנתתי לאצבעות שלי להוביל ולא לשכל/אגו שלי.. אולי אתם יכולים לעזור לי.. אני יודעת שמדובר בהרבה באהבה/קבלה עצמית שלי קודם כל..ואני מתחילה להתקדם שם לא רע. אך- איך אני אצליח להפריד בין מצב הכלכלי ומצב הזוגי?(ולמרות שזה אולי נכון, שזה "קורה הרבה, אני גם מכירה זוג חברים שמצבם הכלכלי דומה לשלנו, אבל מצב הזוגי לא מושפע מזה..) תודה על ההקשבה .. וסליחה.. בעצם רציתי לפתוח שירשור אופטימי ושמח, אבל לא מצליחה כרגע.. סימון

איך להפריד....

פשוט להיות מודעת שבאמת לא חייב להיות קשר בין המצב הכלכלי למצב הזוגי יש זוגות עשירים שהקשר ביניהם איום ונורא. וההיפך. מה מטריד אותך בעצם?

seeyou

New member
להפריד בין מצב הכלכלי ומצב הזוגי?

אם המצב הזוגי תקין,טוב,יציב אז אפשר לעבור ביחד זעזוים של מצב הכלכלי זוגיות טובה זה לא רק כאשר יש הרבה כסף

היי סימון ../images/Emo42.gif

כשקראתי את ההודעה שלך בפעם הראשונה, רציתי לספר את הנסיון האישי שלי...ישבתי וחשבתי וחשבתי מה ואיך לכתוב לך... ופתאום עלה לי איזה רעיון בראש בד"כ קורה שלי שאני אישית הולכת הפוך על הפוך ואז הכל מיתבהר לי, אז הטיפ שלי אליך זה ללכת הפוך הפוך והשאלה העיקרית מתוך דבריך היא : "מה כן קשור ?" איך את מקשרת את המצב הכספי ליחסים שלך וכמה דוגמאות : * האשמה (שאת מאשימה את בעלך או להפך) במצב שאתם נמצאים * איך שאת רואה את ניהול הבית ובעלך רואה את זה אחרת ההוצאות של הבית לדוגמא : (חיסכון , פזרנות, מתנות, ילדים - לתת יותר לתת פחות, אוכל - לחוסך יותר לא לחסוך באוכל ) וכד' כמובן שאת לא חייבת לענות, הרעיון הוא למקד את "מקור הבעיה" ולראות מה כן קשור הכסף למערכת היחסים בבית - הבעיה בזוגיות שנוצרת עקב מצב כלכלי "רעוע" (לחץ, פחד, אי ודאות, וכד') הוא רק הסימטום (שיקוף) למשהו אחר שמפריע במערכת הזוגיות אי הסכמה בסיסית בין שני אנשים. * אז תחפשי מה כן, ואחרי שתמצאי את מה כן קשור, תעבירי לשאלה איך לשנות כדי להגיע לשביל הזהב בין שניכם מבלי להרגיש שמישהו מכם הוא קורבן וצריך "להוריד את הראש" ....

אנילה1

New member
סימון. המצב הזוגי מושפע בהחלט מהמצב

מהמצב הכספי. אם לא היה לכם מינוס לא היית כותבת. את מיואשת מהצב שלא משתנה. להיות במינוס זאת מטליות ישראלית. הבנקים משתפים פעולה. כי הם מרוויחים הון עתק מריבית של מינוסים. דבר ראשון, תחליטו שניכם, שהבנק לא צריך להרוויח מכם. מה אתפ פריירים שאתם זורקים כסף כדי שתהיו במינוס והבנק ירוויח? החלטה מספר אחד, אנחנו לא מעוניים לפרנס את הבנקים. החלטה מספר 2 לקחת הלוואה לכסות את המינוס מיד, ואולי עוד קצת ליתר ביטחון. מעכשיו אתם בפלוס. ומשלמים הלוואה. תקחו אותה מויזה. הריבית שם נמוכה יותר. עכשיו שבו יחד או לחוד ותרשמו את ההוצאות החודשיות. תהיו כנים לגבי זה. אפשר גם לאסוף חשבוניות בכדי לדעת על מה אתם מוציאים. עכשיו זה הרגע החשוב, ללמוד לוותר על ההוצאה המיותרת.

mimeli

New member
תודה רבה לכולכם על התמיכה!!../images/Emo24.gif

עצם העובדה שיש לי כאן חברים טובים שאכפת להם ומוכנים לעזור..פשוט מחמם את ה
! נתתם לי הרבה חומר למחשבה...הרבה כיוונים. חלק מהם כבר היו קיימים בתוכי, אבל עוד לא הייתי מוכנה נפשית ללכת איתם.. נראה לי שמה שאעשה זה "MIND- MAPPING" מפת מוח..לרשום על דף בצורה אסיוציאתיוית כל מה שעולה לי בראש שקשור לנושא. אנילה - את בהחלט צודקת עם מה שכתבת עלהבנקים..לפחות באופן עקרוני. אבל..כשאנחנו מרוויחים סכום איקס מעבודה של בעלי(_שעובד כ-11 שעות רצוף כל יום)ובסוף החודש עדין זה לא מחסהאת ההוצאות, למרות כל הצימצום(אין לנו רכב, מזמן לא ראינו מסעדה מבפנים או בילוי אחר..שלא נדבר על חופש, אנחנו רק קונים את הדברים הכי נחוצים, אין לילדות שלי חוגים.. וכו'..) אז מה עושים..?? אני מחפשת עבודה, לא ממש מוצאת. ומפני שאני למדתי מנסיון שהכל קשור למודעות שלנו, לאמונות המכשילים ולמחסומים שאנו מרימים מפני עצמינו..אנני יכולה להסתפק בהסברים "על פנ השטח", אם ברצוני לפתור את האתגר הזה.. הולכת להביא דף ועט. נראה מה יצא.. שוב
מכל ה
שיהיה לכולנו שבוע טוב, של שפע ותובנות חדשות ומרתקות! הרבה
ו
סימון

mimeli

New member
ואז אני מגיע ללינק הבא

"במקרא".. ישבתי לי ובכיתי.. מדהים באיפה מגיעים אלינו תשובות אם רק ניתן לעצמינו לקבל.. שיהיה לכולנו שבוע נפלא!

אנילה1

New member
סימון, את לא יכולה לטפל בעוד שני

ילדים קטנים אצלך בבית בעד תשלום?

natalynataly

New member
קראתי את כל השרשור עוד הבוקר,

רק שלא יודעת מה להגיב. פשוט לא יודעת. אז, רק שתדעי שקראתי ושאיכפת לי.

mimeli

New member
תודה, נטלי!../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

מאוד מעריכה את זה!

למעלה