בנים לא מבינים

בנים לא מבינים

ההודעה הזאת פורסמה במקום אחר והציעו לי להעביר אותה לפה... אז בבקשה: הבעיה האמיתית בהתיחסות לבנות כאל אובייקט זה שברגע שמפסיקים לחשוב על בנות כבעלות רגשות מחשבות ובעיקר כאל בני אדם נורמלים ושווים בחברה, זה פותח את הפתח לכל ההטרדות המיניות והניצול המיני ושוב, חוסר השיוויון המזעזע. הסיבה לכך שדבר זה קיים בעיקר בעולם המערבי היא בגלל שרק בעולם המערבי האשה קמה נגד התפיסה שאשה תפקידה לטפל בבית ובילדים, והיא בנאדם חושב שיכול לתרום לחברה בדרכים רבות כמו כל (ולפעמים יותר) זכר טיפוסי. אבל במקום למצוא את עצמה בחברה מתקדמת. האשה נלכדה בין שני העולמות כשמצד אחד הפמיניזם והשוויון לכאורה מוציא את האשה לעבוד ולפרנס לצד בעלה ומצד שני השמרנות הקיימת בחברה משאירה אותה לבדה באחזקת הבית והטיפול השוטף בילדים. בסופו של היום היא תמצא את עצמה מותשת מהתפקיד הכפול שהיא נאלצת לבצע, בעולם שעדיין לא התפתח דיו בכדי לקבל את האשה כשווה באמת. נכון שבחלק מהמקומות זה לא כך, ובחלק מהמשפחות הבעל משתתף בטיפול הבית במידה שווה, אך זוהי הנורמה והמציאות. בנוסף לכל זה, ההטרדה המינית. אם גברים היו מקבלים את האשה כשווה באמת- היתה לדעתי, נמנעת ``זכות`` זו מהמוני בנות בכל מקום בעולם. לחלק מהבנים נראה שבנות קטנוניות מדי בתגובה שלהן לכל מיני הערות ונגיעות שמכוונות אליהן, אבל תנסו שניה להרגיש כאילו לא מתייחסים אלכם בתור בני אדם ולא מתחשבים במה שאתם חושבים או מרגישים... וברגע שלא מתייחסים לבנות כאל אנשים, אפשר גם להתייחס בסובלנות לאונס וכפייה מינית (ע``ע איציק מרדכי!!!). העונשים להתנהגות זו בארץ מחפירים במיוחד כשמדובר ברצח (!) של נפש האדם.תנסו לחשוב על אחותכם או על אמא שלכם עומדת במצב כזה שבה היא נפגעת מאדם אחר בגלל מינה.מה שאתם ל-א מ-ב-י-נ-י-ם. הוא אנחנו לא איזה תופעת טבע מוזרה, וזה שיש לנו ``נקבה`` בתעודת זהות זה לא אומר שמותר לכם להתנהג אלינו איך שבא לכם. זה לא כולם אבל זה הרוב. ואפילו אם זה היה מיעוט- זה עדיין חוצפה!

מורני !

New member
תאומים..

אני לא חושבת שיש מצב ש``מפסיקים לחשוב על בנות כבעלות רגשות, מחשבות ובעיקר כאל בני אדם נורמלים ושווים בחברה``.... זה דבר שאו שקיים מלכתחילה או שלא. לא מפסיקים מחשבה כזו. הבעיה היא שאנשים מלכתחילה לא חושבים ככה. אני לא יודעת מה הנתונים בעולם על הטרדות ולכן אין לי מושג אם זה קיים רק בעולם המערבי ואני גם לא מנסה לנתח למה זה ככה... אבל אני מתנגדת לדברייך בעיקר בגלל שאת לא מתייחסת בכלל להטרדות של בחורים. הרי הטרדות קיימות לשני המינים. את אולי יכולה להגיד שפחות בחורים מוטרדים.. אבל אי אפשר למעשה לדעת את זה.. כי בחורים מתלוננים פחות מאשר בחורות. משפט שאני מאוד מאוד מסכימה איתו בדברייך זה ... ``אבל במקום למצוא את עצמה בחברה מתקדמת. האשה נלכדה בין שני העולמות כשמצד אחד הפמיניזם והשוויון לכאורה מוציא את האשה לעבוד ולפרנס לצד בעלה ומצד שני השמרנות הקיימת בחברה משאירה אותה לבדה באחזקת הבית והטיפול השוטף בילדים``. כן אני מסכימה. זה המצב כרגע. לא יודעת עד כמה זה קשור להטרדות... אבל זה בהחלט המצב. האישה מוותרת על דברים שהיא רוצה בשביל לבחור מסלול אחד בחיים כי אי אפשר לחיות בשנייהם .. כלומר לגדל משפחה ולפתח קריירה. משהו נפגע. ואם שום מסלול לא נפגע.. אז בסופו של דבר היא תיפגע כי היא תותש... אי אפשר לחיות ככה הרבה זמן. הדברים שאת רושמת מאוד חריפים... ולצערי - נכונים. כן.. הם התייחסות שווה לשני המינים.. ולפעמים זה אכן פותח פתח להטרדה מינית במיוחד על ידי בעלי סמכות. אבל.. זה קיים לשני הצדדים. את לא יכולה לבטל את ההטרדות המיניות שנעשות בבחורים. חוץ מיזה... תודה שהבאת את זה גם לכאן. שבוע טוב.

פו-הדוב

New member
תאומים 18 בת -תגובה בתור בן

היי תאומים בת 18 רוב הדברים שהקטע שהבאת מציין הם די נכונים וזאת מכיוון שהיחס לנשים בחברה שלנו הוא לרוב מחפיר וזאת בגלל חינוך לוקה כלפי מעמד האישה שמתבטא בצורות רבות בחברה שלנו. אך עם דבר אחד מהמאמר אני לא מסכים וזה שהאפלייה הזאת גורמת לתקיפות מיניות וזאת מכיוון שתקיפות מיניות נגרמות בגלל אנשוים דפוקים ולא בגלל האפלייה הזאת, מי שלא מבין שזה אסור ושזהו המעשה הכי נתעב שאפשר לעשות יותר מרצח אפילו לטעמי כי הוא משאיר צלקות איומות גם שנים אחרי,שום חינוך נכון שהוא קיבל (כי אף אחד לא מחנך לאנוס) או צימצום באפלייה לא יעצרו בעדו. לסיום אני חושב שבכל מקרה חייבת להיות מודעות בחברה שלנו למעמד האישה ולא רק המודעות שתפקידה לטפל בילדים ולא יותר. ביי אסף

למעלה