בנים - בנות בכיתה ז'

טאשקה

New member
בנים - בנות בכיתה ז'

הבן בכיתה ז', עוד מעט בן 13.
עד לא מזמן היה ילד ביישן ומופנם. לפני כמה חודשים הוא התחבר עם חבורת ילדים מבית הספר שאפשר להגדיר אותם כיותר שובבים וקצת בעיתיים משהו (בעיני לפחות). החבורה היא של בנים ובנות יחד.
תוך כמה חודשים הילד הפך מביישן ומופנם למלך הבנות. הוא נראה טוב ויודע לדבר, אבל...הוא עוד לא בן 13. הבנות לא מפסיקות לשלוח לו לבבות ונשיקות בואטס אפ וכו'. הם נפגשים פעם בשבוע אצל אחד הילדים בבית (היו גם אצלינו), יושבים ביחד בחדר וצוחקים.
לפני כמה שבועות הוא הודיע לי שיש לו חברה! אומנם הוא התבייש מאוד כשסיפר את זה, אבל עדיין. הוא התחיל "לעצב" את השיער שלו כל בוקר לפני בית הספר, לשים דאודורנט ובכלל קיבל פתאום המון בטחון.
עד כה זה אולי נשמע נחמד, אבל לי זה קודם כל נראה נורא מוקדם. השינוי הפתאומי בהתנהגות מדאיג אותי, אבל מה שהכי מדאיג אותי זה שהוא קצת אובססיבי על החברה.
הם כל היום מתכתבים בואטס אפ. הוא בקושי זוכר שיש לו אחים או חברים (ואין לו יותר מדי חברים). שולח לה בלי הפסקה השתפכויות על כמה שהוא אוהב אותה וכמה היא חשובה לו וכמה זה עושה לו טוב שהיא חברה שלו ועוד ועוד. כל הזמן מחמיא לה ולא יכול לחכות לראות אותה.... כל פעם שנדמה לו שהיא עצובה או לא מרוצה ממשהו שעשה - הוא מפציץ אותה בהודעות ושאלות מה הוא יכול לעשות כדי לשפר את המצב.
כל זה נראה לי משהו שיכול להיות אופייני לגיל 15-16, אבל ראבבק, הילד רק בן 12 וחצי. זה מפחיד ומדאיג!
הוא כאילו קפץ בבת אחת מגיל 12 לגיל 15. יש לו חבר ילדות בן גילו שמאז השינוי הוא בקושי מדבר איתו ומעדיף לדבר עם אחותו בת ה 15.
הוא משתף אותה בכל העיניינים החדשים שלו ולא את החבר. כששאלתי אותו על כך הוא אמר שהוא מרגיש שהחבר עוד לא שם מבחינת ההבנה שלו והוא לא ממש יכול לשתף אותו "בדברים של גדולים".
אה, כן, הוא גם הפסיק לשחק בלגו או לעשות כל מיני דברים שאהב לפני זה כמו לשחק כדורגל או להיות החבר או לשחות וכל מה שמעניין אותו זה בעיקר החברה (הילדה).
אני מרגישה שאני רוצה להחזיר אותו להיות בן 12. מה עושים?
אגב, נראה שרוב החבר'ה בגיל הזה בבית הספר עדיין לא בכיוון של בנות, לפחות לא באופן גלוי

אור2221

New member
אי אפשר

אני בגיל 11 פתאום קפצתי שלב התבגרותי. עניינו אותי בנים, התבגרות, מיניות. איבדתי עניין במשחקי דמיון ובמשחקי לוח. החברה הטובה שלי ממש לא הייתה בשלב הזה, ופתאום לא היה לנו על מה לדבר. היא רצתה עדיין לשחק מונופול ורמז, ואני רציתי שיחות נפש על התבגרות ואהבה, ולראות בסוד "יומני הנעל האדומה" בשישי בלילה. היא לא הייתה פרטנרית לדברים האלו.
&nbsp
הוא אמור לאהוב לשחק כדורגל עדיין, אני לא חושבת שהבעיה זו הכדורגל, אלא החברה.
החבר שלו עדיין ילד, יתכן שגם מבחינה התפתחותית יש הבדל ביניהם והחבר באמת לא יודע מה לעשות עם הדברים שבנך עובר עכשיו.
בשלב מסויים החברים שלו ישלימו פערים.
&nbsp
בהחלט הייתי מדברת איתו אבל, כדי לוודא שהוא מבין מה זה כבוד לחברה (נראה שכן, עדיף ילד מאוהב מילד שלא מכבד בנות), ומה צריכים להיות הקווים האדומים שלו. הוא כבר שם, זה הרגע לשיחת אמצעי מניעה.

אל תחזירי אותו לגיל 12

עדיף להסתגל לכך שהוא מתבגר

וזה אומר לשנות כל מיני דברים ביחס שלכם אליו

למשל - לא לבנות איתו ביחד בלגו, למרות שזה מאד כיף, אלא להתחיל לשוחח איתו על נושאים שמעניינים אותו. למשל - על זוגיות

לאונידס

Active member
רגרסיה לא נראית לי אופציה ראלית

וגם לא נראית לי רצויה. בכל מקרה להחזיר אחורנית דיון עקר כי לא נראה לי אפשרי.
כדאי לנסות לעזור לו לפתח תחומי עניין מעבר לחברה או חבר'ה, הגיוון חשוב בכל גיל.
&nbsp
אגב לאחד הילדים שלי היתה חברה בכיתה ה' עד אמצע ו', אחרי כן עבר לו עד כיתה יא, היו לו עניינים אחרים לעסוק בהם.
כך שיכול להיות שאחרי ההתנסות הזו הוא יקח הפסקה.

למעלה