בנים אינם בוכים

11gilrubin

New member
בנים אינם בוכים

אתמול יצא לי להשכיר מספריית הוידאו את הסרט ´בנים אינם בוכים´- שמציג סיפור חיים ריאלסטי של נערה טראנסקסואלית בשלהי שנות ה90 בעיירות אמריקאיות נידחות, עמוסות ´וויט טראש´ הומופובי ופריטמיטבי שמונע על ידי אלכוהול, סמים וסקס. אותה בחורה, הילארי סוונק אם אינני טועה, בורחת מהישוב בו היא גרה וסבלה מהטרדות הומופוביות לתוך מציאות חדשה, בה יכולה להגשים את עצמה במלוא המובן הטראנסקסואלי- והופכת, מבחינת כל הסובבים אותה, לבחור. רומן מתרקם בינה לבין בחורה אחרת, עד שמגיעה ההסתבכות- בה בעצם ´השקר´ הגדול של ברנדון/טינה (ברנדון וטינה הם אותה הדמות, מעצם היות השחקנית הראשית טראנסקסואלית) מתגלה. סרט קשה. לא הצלחתי להבין אותו עד הסוף, ולא לחינם הגבילו מגיל 18. אך ללא ספק מדובר באחד הסרטים החזקים ביותר, שמצליחים להעביר אמירה חברתית בעזרת שמירה על קווים עליליתיים ברורים של הסיפור האמיתי. חוץ מזה, הילארי סוונק, שמגלמת את טינה וברנדון (שוב פעם אותה הדמות)- כובשת את המסך וזכתה בשנת 99 בפרס אוסקר על שחקנית השנה ובעוד פרס, שחכתי איזה- גם כחשקנית השנה. קשה . אבל מומלץ.

kord

New member
הסרט מבוסס על סיפור אמיתי ../images/Emo70.gif

וזה מה שהדהים אותי - שבאמת היתה כזו בחורה, ושבאמת היה כזה סיפור. אני מצרף לינקים לאתר של הסרט ולעובדות כפי שהוצגו במשפט (האמיתי) שהתנהל לאחר ההתרחשויות בסרט.

11gilrubin

New member
יקירי, אחד מכל 10,000 איש בעולם...

אחד מכל 10,000 איש בעולם הזה הוא טרנסקסואל. לכן, יש סבירות גבוהה שסיפורים כאלה יתרחשו במציאות. הסיפור הזה, לא מפתיע כלל. אותם אנשים עוברים חיי השפלה מרירים ברוב המקרים.

למעלה