בניית תקרת גבס

חן 1111

Active member
האמת, עבודה בגבס זה די משחק ילדים. זה מה שיפה בגבס.

בגבס, כמו גם בעץ, לא חייבים ציוד מיוחד ויקר, ואת הידע הנדרש אפשר למצוא בקלות, במיוחד היום בדור האינטרנט.
את קיר הגבס הראשון שלי בניתי בלי שום ידע, בתקופה שלא היה אינטרנט, לפי הדרכה שקיבלתי מבעל החנות שמכר לי את החומר. הקיר עומד כבר 25 שנה למיטב ידיעתי.
לגבי ספרינקלרים וחשמל אתה צודק, אבל במקרה הנוכחי החשמל כבר קיים, ואף אחד לא יעץ לו להתקין לבד. מדובר רק על התקרה.

רוני1955

Active member
התקנת תקרת גבס.

בשביל להשקיט את מצפונך, אני מצרף כאן הוראות התקנה לתקרות גבס מהאתר של אורבונד. ההוראות פשוטות ומובנות, ואם הוא יתקין לפי זה, אני מקווה שתוכל לישון בשקט אפילו תחת התקרה שהוא ירכיב.
http://www.orbond.co.il/images/stories/a-new-pdf/114.pdf

haim1b

New member
אתה צודק ברוב מה שאתה כותב אבל-

כאן בפורום אנשים מנסים לעשות לבד, והרבה מאוד מהם טועים ומבזבזים כסף אבל-
הרבה מאוד מצליחים בסוף ומרוצים עד השמיים.
רוב האנשים בפורום נותנים עצות של בעלי מקצוע ממש.

הבחור שהולך להתקין את תקרת הגבס [לדעתי ] אמור לעשות עבודת הכנה טובה מאוד, ולדעת כל בורג איפה הוא הולך לשים אותו,
מהבורג הראשון עד הוויש האחרון של השפכטל.
אם יעשה כך יש לו סכויים טובים להצליח ולבזבז מעט כסף על טעויות.

אין על הפורום - אני רואה מה אנשים עושים ומנסים ופותרים בעיות שזה ממש תענוג.

אז לדעתי - צריך לתת לבחור הדרכה הכי טובה שאפשר ולאחל לו הרבה ב ה צ ל ח ה.

חן 1111

Active member
במקרה שלך זה די פשוט

אתה רק רוצה להסתיר את התקרה, אז אתה יכול להשתמש בפרופילים של קיר גבס, ולהצמיד אותם לתקרה בכמה נקודות לכל אורכם, ואז לא משנה שהם לא מגיעים לקיר הנגדי. אחרי זה אתה עובד בדיוק כמו עם קיר גבס. בעקרון רצוי ששלושה אנשים יבצעו את העבודה. שניים יחזיקו את הפלטה במקום, והשלישי יתקין את הברגים. כמובן תשתמש בפלטות גבס שמיועדות לתקרות. הן יותר דקות, ולכן יותר קלות.
כמו שכבר אמרו כאן, אתה חייב לדאוג לאפשרות גישה לקופסת החשמל.
אם אתה רוצה להנמיך יותר, נגיד מעל 20 ס"מ, אז אתה כבר צריך פרופילים מיוחדים לתקרות גבס עם הנמכה.

ערןתומר

New member
חן1111, אין פלטות גבס יותר דקות שמיועדות לתקרה

לפי התקן אסור להשתמש לתקרות בלוח של פחות מ-12.5 מ"מ, ויש עוד הרבה דברים שכתובים בתקן, שנועדו להציל חיים.
אני מסכים עם מי שכתב שתקרה לא עושים בלי לדעת איך, כי כל יום נופלת בישראל תקרה.

חן 1111

Active member
בטח שיש. 9.5 מ"מ במקום 12.7.

אני משתמש בהן לעתים קרובות. יותר קלות לעבודה ולחיתוך. יש אפילו עוד יותר דקות, 6 מ"מ, שמיועדות ליצירת כיפופים ועיגולים.
אני לא מכיר את התקן, אבל אולי אתה יכול להסביר לי למה לוח דק יותר לא טוב לתקרה? פחות משקל מקטין את הסיכוי שהתקרה תיפול. לא?
וגם אני מסכים שתקרה, וגם קיר וכל דבר אחר לא עושים בלי לדעת איך. אבל גם רוב השיפוצניקים שנתקלתי בהם לא ממש יודעים. הם רק יודעים איך הם עצמם עשו קודם. וכמו שכתבו פה, רוב התקרות שנפלו הותקנות על ידי בעלי מקצוע. שום דבר שאני בניתי עוד לא נפל.
ואם כבר נופלת עלי תקרה, אני מעדיף שהיא תהיה מלוחות דקים יותר...

Nirwood

New member
תגדיר "בעל מקצוע"...

כמו שכתבתי מקודם,
תחום הבניה הקלה בישראל נחשב למוזנח מאוד מבחינת האכיפה על קבלני ביצוע מוסמכים.

שיפוצניקים רבים עובדים בניגוד לחוק - לא מספקים קבלות, עושים עבודה מרושלת, לא עובדים ע"פ התקן, וכ'ו.

לי בתור איש מקצוע - שכן עובד ע"פ התקן, יצא לי להיתקל לא מעט פעמים בעבודות גבס ועץ של חאפרים, והלקוחות שלהם הם פשוט אנשים מסכנים.

דוגמא קטנה:

משפחה שחסכה כסף לא מעט זמן בשביל בניית נישת גבס בסלון עם תאורת ספוטים וקיר גבס עם נישות פנימיות.

הם נתנו ל"איש מקצוע" בתחום את העבודה, שילמו לו 8,000 שח, ובסופו של דבר הם באמת קיבלו עבודה יפה, ויחסית בזמן מהיר (רק יומיים).

אבל מה, לאחר שבועיים החלו להופיע סימני "שבר" בכל העבודה, והסיבה לכך היא פשוטה - אותו חאפר לא שם פסי שריון בין הלוחות (תופעה שאני הרבה לצערי).

לצורך התיקון היה צורך ביישום פסי שריון על כל העבודה + שפכטל + שיוף, הם שילמו אקסטרה כסף על מה שהובטח להם מלכתחילה, וגם סבלו מלכלוך רב בבית.

*זה עוד משהו קטן יחסית, יצא לי אינספור פעמים להיתקל בעבודות עקומות עם שיפועים הזויים, לוחות גבס שלא מתאימים לסביבה (גבס לבן רגיל בחדר רטוב), וכ'ו...

חן 1111

Active member
כל אחד שמציע שירותים בתשלום, ומציג את עצמו כבעל

הידע והניסיון הדרושים.
אל תשכח שאין לנו דרך לבדוק את המקצועיות שלו. זה לא כמו רופא או מהנדס שחייב להיבחן ולקבל תעודה.
אז לפעמים אפשר לקבל המלצות מחברים וכדומה, אבל מהניסיון שלי, אחרי כל בעל מקצוע שהכנסתי הביתה הייתי חייב להשקיע זמן בתיקונים ושיפורים. אז עדיף כבר לעשות לבד מהתחלה. כשאני עושה לבד, אני לא חוסך בזמן ובחומר איכותי, לומד את הנושא, וגם אם אני טועה ומפשל, וצריך לתקן שוב, זה שכר לימוד וזה השקעה לפעם הבאה.

ערןתומר

New member
ברור שיש פלטות יותר דקות, אבל אסור להשתמש בהן לתקרה!

לדעתי זה בגלל שהן יותר שבירות וכנראה לא יכולות לשאת את המשקל של עצמן.
גם במחיצות אסור להשתמש בהן בשכבה אחת.

חן 1111

Active member
מעניין. לא ידעתי את זה. יש לי תקרות גבס מפלטות דקות

אחת מהן בת 20 שנה, ואני לא רואה שום בעיה עם זה.

gb228

Active member
אני לא יודע איך זה מבחינת עלות - אבל אולי תקרה "צפה" עדיף?

נראה לי יותר פשוט ליישום על שטח גדול - את הפרופילים תולים מהתקרה במרווחים הנדרשים, ואחרי שה"שלד" מוכן זה פשוט להרכיב את ה"אריחים". יש גם גופי תאורה של פלורסצנט שבנויים לגודל זהה לאריחים. הייתרון שניתן ליישם כל מרוח שאתה רוצה בין התקרה הבנויה לצפה ובמקרים של בעיות יש גישה חופשית למערכת החשמל.

למעלה