בניית תקרת גבס

aviatawil

New member
בניית תקרת גבס

שלום,
יש לי מקום שאמור לשמש חדר עבודה/מחסן לעסק שלנו.
התקרה בגודל של 3.5X7 מטר (בערך, מידות מדוייקות אדע בהמשך) נראת כמו בתמונות, היא מתפוררת ולכן אי אפשר לצבוע אותה. בנוסף, יש צנרת של חוטי חשמל פרוסים עליה.
חשבתי לעשות הנמכת גבס.
א. האם לדעתכם זה הפיתרון האולטימטיבי? (אני מניח שכן, אשמח לשמוע רעיונות אחרים אם יש)
ב. למיטב הבנתי אני אמור לעשות את זה עם ניצבים ומסילות, במידה והניצבים לא מספיק ארוכים, כתומר לא מגיעים ממסילה למסילה שמולה. מה עושים?
ג. איזו תאורה ממולץ להתקין? אני צריך אור חזק.
ד. עוד לא עשיתי תקרה מגבס, יש דברים מיוחדים שאני צריך לדעת לעבודה הזו?
תודה רבה!

aviatawil

New member
המקום לא שלי, אני אהיה בו שנה אז אני לא רוצה להשקיע כ"כ

dselec10

New member
תסביר בבקשה מה שרואים זה טיח שפשוט התפורר מהבטון ונעלם?

aviatawil

New member
תודה, השאלה שלי האם בתקרה יש דגשים שונים מאשר בבניית קיר?

aviatawil

New member
עוד שאלה, ראיתי מסילות וניצבים "אומגה", מה זה? למה משמש?

כשאתה צריך רק לחפות ולא לבנות קונסטרוקציה שלמה

אתה תשתמש באומגות. זה יתן לך מרווח של 2 ס"מ בין המשטח לגבס
אתה מצמיד אומגות לתקרה (במקרה שלך) ועליהן אתה מחבר את הגבס

אני השתמשתי כדי לחפות קיר ,חסך לי את הבניה של כל השלד, וחסך מקום בחדר

רוני1955

Active member
אומגות זה מצוין.

אצלך זה בעייתי, כי קופסת החשמל שיש, עבה יותר מגובה האומגות. מצד שני, אסור לכסות קופסאות חיבורים, כך שזה יכול להסתדר לך טוב דווקא. בדוק כמה הקופסא בולטת מהתקרה, ותראה אם אומגה + לוח גבס יגיעו לגובה מתאים לגובה הקופסא. במקום שהצנרת עוברת, חבר מקטעים של האומגות ולא אומגות שלמות. עשה מרווחים של 40 ס"מ ביניהן, והקפד על קווים ישרים ומקבילים. את חיבור הלוחות עשה עם עוד שני אנשים לפחות. שניים מרימים, ואחד סוגר ברגים.
בהצלחה.

dselec10

New member
ממש גדול ! תודה . לגבי הנייר שמדביקים אחרי מילוי מרווחים

האם זה בשביל להחביא סדקים במידה שיופיעו מאוחר יותר ?

Nirwood

New member
אתה רציני?

יש לך אפס ידע בבניה בגבס ואתה רוצה לעשות פרוייקט כל כך גדול?

אל תפגע - אבל אתה עושה שטות, ואתה תכניס את עצמך ללופ של שגיאות שלא תדע איך לצאת מהן.

קיים הבדל משמעותי בין בניה רגילה בגבס על הקרקע (נישות, מזנונים, או אפילו קירות) לבין בניית תקרה.

עבודה בגובה היא הרבה יותר קשה מעבודה בקרקע, אתה תצטרך ציוד לעבודה בגובה ולפחות 2 עובדים שיצליחו להרים את המשטח לקונסטרוקציה, ואחד מהם גם אמור לחבר את הברגים.

אני אנסה להיות פשוט ועניני בעניין בעבודה שעליך לעשות:

1. בניית קונסטרוקציה על כל משטח התקרה (גודל 7 או 10)

2. חיווט באמצעות חשמלאי נקודות חשמל לתאורה ולדעתי ע"פ החוק אתה גם מחויב להתקין מערכת כיבוי אש - ספרינקלרים.

3. התקנת משטחי גבס על הקונסטרוקציה וחיתוך ע"פ מידות במקומות הייעודים (חשמל ומים).

4. עבודת שפכטל בחיבורים במידה ואתה עובד עם 4 פאזות, או על כל המשטח במידה ולא, או בלי שפכטל בכלל (תלוי עד כמה אתה מקצועי).

5. ליטוש עם מלטשת, או עם טונות של נייר זכוכית.

6. סופרקוט וצביעה.

7. מזל טוב, יש לך תקרת גבס.

*אתה באמת חושב שתצליח לעשות את זה לבד?

אני לא, תעשה לך ולנו טובה ולך לאיש מקצוע.

אם אתה רוצה לעשות תקרת גבס רק בשביל היופי (להסתיר את המצב הנוכחי), אז אוליי בכלל עדיף לך להביא זפת שיאטום לך את הגג (זה הסיבה לכך שהטיח מתפורר) ועוד איש מקצוע שיעשה לך טיח עם צבע.

הסיפור הזה יעלה לך פחות מתקרת הגבס שאתה מפנטז לבנות.

רוני1955

Active member
אתה רציני?

מה הבעיה לעשות לבד? מה כבר יכול לקרות? הכי הרבה הוא לא יצליח בהתחלה. אז מה? מנסים שוב. אני מכיר אנשי גבס. מה שרובם יכולים לבצע, גם מי שאין לו נסיון יוכל. זה לא כזה סיפור מסובך. גם איש גבס הכי מיומן בעולם התחיל עם התקרה הראשונה שלו. זה לא כזה ביג דיל.

Nirwood

New member
מה יכול לקרות?

1. הוא ינסה לעשות את הפרוייקט הזה ויכשל באמצע, יביא איש מקצוע שייקח לו עוד אקסטרא כסף כי הוא יזהה את המצוקה.

2. גם אם הוא יצליח לבנות את התקרה, מה יקרה אם היא לא תהיה חזקה מספיק והיא תיפול לעובדים שלו על הראש?

מה עם החיווט חשמל ומים?

-אל תפגע ממה שאני אומר - אבל אתה נשמע לי כמו חובבן, ולצערנו במדינה הזו יש יותר מדיי אנשי מקצוע כאלה.

לא סתם יש תקן לבניה קלה, ויש תקן לבניה בסביבת עבודה.

אם אתה בוחר לצפצף עליה, לפחות אל תעודד אנשים אחרים כאן בפורום לעשות את זה.

יש הבדל של שמים וארץ בין בניית תקרת גבס בסביבת עבודה, לבין פרויקט אישי בבית.

phpclub

New member
התגובות שלך נוגדות את רוח ועיקרון הפורום

אתה צודק - כולנו חובבנים כאן, וזה המטרה של הפורום, זהו לא פורום בעלי מקצוע וכנראה מקומך לא כאן.

אתה מנסה להחדיר פחד וספקות באדם אשר רוצה לבצע לבד, למה שיקרא לבעל מקצוע אם כבר יש לו את האומץ והרצון לעשות ?!
מי אמר שיכשל? למה שיכשל? למה זה פרויקט *כל כך* גדול?

עשיתי הנמכת תקרה של כל המזגן, לבד!
עשיתי הנמכת תקרה מלאה באמבטיה (איפה שהמזגן), לבד!!!
בנוסף גם נישה (עם הנמכת תקרה), ומזנון (אשר מחזיק כ-100 קילו קבוע).

וכל זה - נחש מה? בלי נסיון בכלל!

אז נכון, לא יצא מושלם, עבדתי על זה הרבה ועשיתי כמה סבבי תיקונים, אבל בסופו של דבר אני (ואשתי) מרוצים, על אחד כמה וכמה שהוא הולך לעשות את זה במחסן בו אין משמעות גדולה לתצואה הסופית אלא רק הסתרת הבלאגן.

רוני1955

Active member
אני חובבן. זה נכון.

בגלל שאני חובבן, אני לא מעגל פינות, ומקפיד הרבה יותר. "מקצוען" ישים בורג כל חצי מטר בתקרה, וחובבן שהוא לא בעל מקצוע ישים כל 25 ס"מ רק בשביל להיות בטוח. "מקצוען" יביא איתו ילד אחד שיעזור לו, ואני כתבתי שיש צורך בשלושה אנשים. שניים מחזיקים ואחד מבריג ברגים. אני לאמצפצף ומעולם לא צפצפתי על חוקי עבודה או תקנות. נהפוך הוא. אני גם לא מעודד אנשים לצפצף על החוקים, אלא מעודד אנשים לעשות לבד. אם תסתכל בהיסטוריה שלי בפורום, תראה שיש דברים שאני לא מעודד, אלא גם מנסה להוציא לאנשים את הרוח מהמפרשים כאשר יש סכנה אמיתית או עבירה על החוק, כמו למשל בעבודות חשמל.
במקרה הספציפי כאן, אני עדיין מאמין שעבודה עצמית תהיה טובה לפחות כמו של בעל מקצוע ממוצע ואפילו טובה יותר.
ודרך אגב, אני מאחל להרבה בעלי מקצוע להיות חובבנים כמוני.

Nirwood

New member
ועדיין, לא התייחסת לשום נקודה משמעותית

אתה (וכנראה שעוד מספר אנשים כאן בפורום), חושבים שהתקנת תקרת גבס עם ספרינקלרים וחשמל זה משחק ילדים.

אתה מעודד בחור עם אפס ידע בגבס לעשות פרוייקט של מקצוענים.

כמו שכתבתי מקודם, יש הבדל בין התנסות בעבודה מסוימת לצורך למידה, לבין נסיון לביצוע עבודה שהיא מיועדת לאנשי מקצוע עם ידע של שנים בתחום.

נ.ב

אני האדם האחרון שימליץ למישהו כאן לפנות תמיד רק לאנשי מקצוע, אני תומך נלהב של DIY, ואני מאמין שעם ציוד נכון ורצון לכל אדם יש אפשרות לעשות עבודות יפות, נסיון זה משהו שמגיע עם הזמן.

עם זאת - אני לא חושב שזה חכם או נכון לעודד חובבנים לנסות לבצע פרוייקטים כל כך מורכבים כבר בשלב הראשון.

לבחור אין מושג בעקרונות עבודה בגבס, ואתה כבר שולח אותו להתקין תקרה בגובה של מספר מטרים?

למעלה