בניית תוכנות

panters

New member
בניית תוכנות

אני יודע שזה לא המקום להודעות כאלה בדכ אבל בגלל המהות של התוכנות בהן מדובר אני מגיש את זה פה: אני מעוניין ליצור 2 תוכנות. האחת נקראת RWG היוצרת עולם מלא (כולל היסטוריה, מפות, ארצות, פוליטיקה, אלים וכו') והשניה היא משחק תפקידים מונחה תורות יש לי רעיונות ממש מיוחדים שלא קיימים עדיין בשום תוכנת הכנת עולמות שנתקלתי בה (בכז אני לומד גיאופיסיקה... אני יודע איך נוצר עולם :)) וכן רעיונות מיוחדים למשחק מנסיון שיש לי בתיכנות גיליתי שהרבה יותר כיף לעבוד עם מישהו ולא לבד אז אם בא למישהו הוא מוזמן התוכנות יכתבו ב OOP בשפת JAVA (לא JS!)

DDN

New member
לא בטוח שאני בעד.

תוכנה ליצירת עולמות? תסביר לי איך זה יכול להיות אפשרי (ויעיל וטוב)

t3h d00d

New member
לדעתי זה יסתכם

בלכתוב את זה במחשב ושזה ישמור לך בתוכנה... אחר כך תלחץ על עיר וזה יראה לך מה כתבת עליה.

panters

New member
המממ הרעיון הכללי הוא כזה:

לכתוב תוכנה שמכינה למנחה כל מה שהוא צריך אבל הוא בוחר במה להשתמש למשל החלק הראשון מכיל מפה טופוגראפית (פני שטח) אם המנחה צריך גם מפה דמוגראפית (גבולות, ערים וכו') אז הוא לוחץ על איזשהו כפתור והתוכנה מכינה גם אותם. אם הוא רוצה מפה של עיר מסויימת אז הוא לוחץ עליה ויכול לבנות עיר או לתת לתוכנה ליצור עיר וכו' כך הלאה הבחירה של מה יהיה בנוי ומה יהיה מוגרל תלויה במנחה

inko

New member
אני לא יודע...

אני לא חושב שיש ממש צורך,אני אישית אוהב לכתוב וליצור את המפות לבדי עם הוורד\מחברת\סתם דפים\תוכנה אחרת. הכוונה שלי היא שלא צריך תוכנה שתרכז הכל,מספיק ידע בסיסי במחשבים ואתה יכול לרכז הכל בתוכנה אחת ורק מפות נגיד לצייר\להעתיק\ליצור בעזרת כלים אחרים שגם אותם אתה יכול לחבר לאיפה שאתה מרכז את הכל. לפי דעתי לא ממש צריך את היוצר עולמות. המשחק יכול להיות מעניין רק תכתוב יותר פרטים.

panters

New member
טוב זו דעתך

אבל יש מנחים שונים בעולם יש כאלה שיותר אוהבים ליצור עולמות יש כאלה שרוצים עולם מוכן ושהם רק יבנו הרפתקאות ויש כאלה שרוצים עולם מוכן והרפתקאות מוכנות ושהם רק ינחו כל השלושה עשויים להיות מנחים ברמה גבוהה בלי קשר להעדפותיהם כמו כן יש כאלה שבאמצע (למשל שרוצים מפות מוכנות ולכתוב הסטוריה לעולם) התוכנה אמורה להיות מיועדת לכל הסוגים למעט הראשון. כמו-כן כדאי לציין שהתוכנה תכתב ואני רק שואל אם יש כאן מישהו שרוצה להצטרף אלי (אני חלש בתכנות אבל חזק באלגורתמיקה ובעל תושיה רבה...)

inko

New member
*תיקון

במשפט הראשון: "אני לא חושב שיש ממש צורך,אני אישית אוהב לכתוב את הרקע ושאר הסיפורים וליצור את..."

panters

New member
איך זה יכול להיות אפשרי? לא הבנתי

לגבי יעילות קשה לומר עד שיהיה אפשרי זה דבר שקיים במחשבים לכל דבר אתה לא מכיר את HEROES OF MIGHT AND MAGIC? שם זה יצר מפות אקראיות לעולם. התוכנה שלי לא תפתור את כל העבודה למנחה היא רק תתן לו קווים מנחים. לגבי היעילות של מה שאני מתכנן אפשר לעשות את זה בשלבים: כתבתי פעם תוכנה שקראתי לה RMG (מחולל מפות אקראי) זה הכין מפות הקסגוניות מאוד יפות אבל היה חסר בהן גוון ראלי. התחלתי לעבוד על אלגוריתמים שונים כדי להכין מפת שטח עכשיו כשהתחלתי ללמוד גיליתי שהעולם (מבחינת פני השטח) לא בנוי לפי אלגוריתם הגבהים הידוע בתור "תמונת פלסמה" (אלגוריתם ידוע של גבהים - ראה קישור). לפיכך התחלתי לעבוד על אלגוריתם אחר שאני קורא לו "אלגוריתם הלוחות" שלמעשה מחשב אזורי הפחתה, פתיחה והתנגשויות של לוחות טקטוניים. חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי מישהו שעשה דבר כזה אז אני רוצה לנסות לעשות דבר כזה (למי שלא הבין אני לומד גיאופיסיקה וזה עוזר לי להבין דברים כאלה LOL) זה החלק הראשון וברגע שזה יהיה מוכן אפשר גם ליצור מפת משאבים, אקלים וכדומה ולפי זה מפת צומח וחי לאותו העולם וכו' וכו' עד שממצים

למעלה